En varm och härlig dag

Framme i Spanien Lloret sista övernattningshotellet

Framme i Spanien Lloret sista övernattningshotellet

Fick parkerat bilen utanför hotellet och in med väskorna för att hinna med en promenad innan  maten.

En bild från änden på stranden i Lloret

En bild från änden på stranden i Lloret

Bilden är tagen mot stan med Borgen i ryggen.

En supergod oxfile´ med pommes och god dricka.

En supergod oxfile´ med pommes och god dricka.

Hotellet hade en uteservering så där satte vi oss  såklart.

Vårt hotell Lloret

Vårt hotell Lloret

Hotellet by night.

Bild på strandpromenaden.

Bild på strandpromenaden.

 

Ami utanför vårt cafe´

Ami utanför vårt cafe´

Hej på er!

Nu har vi äntligen fått internet att fungera. Patrik har fått ringa flera samtal på engelska till teleföretaget och idag kom en ”telegubbe” hit och bytte parabolen på taket, så nu kan vi kontakta omvärlden igen. Resan hit gick bra, bara Ami som är lite hetsig. Max brukar säga att vi skulle ha dubbelkommando på bilen. Ska nog köpa en gammal körskolebil nästa gång så jag kan bromsa…..Efter frukost på vårt hotell i Macon Frankrike styrde vi bilen mot Lloret de Mar i norra Spanien. Alla skyltar är på franska, inte så konstigt när vi befinner oss där. Men vi kan knappt säga tack på franska. Ännu värre blev det i en av betalstationerna. Patrik stoppade in biljetten som vi fått tidigare, den kom ut lika fort igen och en röst började gapa och skrika något på franska i en högtalare som befann sig ca 20 cm från våra öron. Vi fattade ingenting och rösten i högtalaren verkade inte heller fatta, den bara gapade ännu högre. Bilarna bakom började tuta, Ami blev då irriterad och rusade ut och haffade en halvt skrämd fransman i bilen bakom. Han kunde ju så klart ingen engelska, men han fick snällt följa med mig fram till rösten i högtalaren och prata förstånd med den. Se där, det gick ju bra tillslut och vi fick betala och kunde köra vidare. Mot eftermiddagen körde vi då äntligen över gränsen och in i Spanien. Vid tre tiden var vi nere i Lloret. Allt var sig likt, vi har varit där så många gånger när Max växte upp. Det är en mysig plats. Vi checkade in på vårt hotell och gick ner och satt oss på strandpromenaden och åt en god middag. Tänk att kunna sitta ute i mars månad, underbart.

Måndag morgon var det åter dags att ge sig av efter frukosten. Denna gången valde vi bort betalvägarna och hamnade i små byar som låg utmed havet. Och överallt såg vi träd som var överfulla med mogna apelsiner. Ganska stor konstrast mot de nakna träd vi har hemma denna årstid. Ett par timmar innan vi skulle vara framme i Quesada skrev vi ett sms till Maggie som skulle lämna nycklarna till oss. Snabbt fick vi ett svar att de hade väntat oss för tre dagar sen och att hon inte var hemma innan tidig kväll??? Lite missförstånd hade det visst blivit, men vi löste det också. Regn och sand från Sahara vräkte ner och smutsade ner både oss och bilen när vi hittade Consum. Där tillbringade vi en god stund med att handla medans vi väntade på att Maggie skulle komma hem.

Nu sitter vi här på altanen i svensk högsommarvärme och njuter. Livet är underbart i bland.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Resor och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.