Julhandel!

Hej på er!

Igår när vi hissade upp rullgardinen såg det ut så här…

DSC05675,1

Nästan som det var skymning, fast klockan var nio. Men Ami anade sol långt där borta och kände genast hur vårkänslorna började spritta i kroppen. En härlig dag med promenad skulle det alltså bli.

Men det kom aldrig nån sol och det blev inte ljusare heller 😦 Men dagen kan ju vara härlig ändå, men ingen av oss var sugna på den där promenaden , så det fick bli en motionsrundan inomhus i julruschen istället.

Vi har gjort det lätt för oss och struntat i julklapparna, men vi ska spela ”julklapps spelet”. Alla ska köpa två paket för en liten summa, som läggs i en hög på bordet. Sen plockas paketen genom att man slår tex siffran sex med en tärning. Och när högen är slut, fortsätter man att plocka paket från alla vid bordet. Har man otur kan det sluta med att någon sitter med en hel hög, medan en annan inte fått ett enda 😦  Lite orättvist, därför ändrade Patrik reglerna i år, så alla ska åtminstone få ett paket 🙂  Tramsig lek, men ändå vill ingen bli utan det där paketet….

Fast det bara ska vara små billiga saker var det minsann inte lätt att komma på något. Vi sprang fram och tillbaks mellan avdelningarna och vände och vred på allt. Men tillslut lyckades vi. Men väl hemma började Ami fundera lite på de där två paketen vi köpt…Två? Vi skulle ju ha fyra, två per person. Så nu måste Ami ut igen och stångas med alla andra tokiga pakethandlare 😦

Men i mitt förvirrade tillstånd fick jag syn på den här toaborsten. Det var ju en bra julklapp. Men tyckte den verkade lite opraktisk och klumpig…..Glasögonen åkte fram och såg ju då att det givetvis var ett städkit i miniatyr för barn. Hur dum är Ami egentligen 😉 Vilken tur att jag inte köpte det till en vuxen människa….

DSC05676,1

Under tiden jag funderade över toaborstens funktion hade Patrik försvunnit.

Ami hittade honom här 🙂

DSC05678,1

Ha en trevlig helg!

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i Helsingborg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Julhandel!

 1. GeddFish skriver:

  Hej, går en liten nätt bloggrunda, med utgångspunkt från Ama de Casa. Så jag sätter ett tassavtryck här hos dig och din fina blogg! Ha det 😉 Gerd♥

 2. Decdia skriver:

  Det verkar finnas lika många regler till tärningsspel som det finns deltagare. Haha! Vi kör med två tärningar och får man samma siffra på båda får man ta ett paket, sen öppnar man, sätter igång en klocka och slår dubbelt igen… och snor paket! 😉

  • Ami skriver:

   Haha! Ja man kan nog spela det hur man vill 🙂 Men visst är det egentligen ett elakt spel. Det är nog därför min man ändrar reglerna detta året. Det är nämligen han som brukar bli utan paket 🙂
   Ha det så bra!

 3. Ama de casa skriver:

  Haha! Du vet var du ska leta du 😀

  Ser ut som om ni också kommer att få en trevlig helg 😉

 4. Bruce skriver:

  sv: VADDÅ? Bara en KORK? E du korkad eller? Det är ju för fasen världens högsta berg – K3! Det står ju på den, till och med. Fruntimmer…

 5. Ama de casa skriver:

  Ooops! Jag MÅSTE lära mig att inte lämna datorn olåst när jag går iväg en stund. Genast är den där bocken framme och hoppar på tangenterna… Sorry!

 6. Tina Florin skriver:

  Hej Ami! Kul kika in hos dig! Förändringen i Julklappsspelet, är det typ att vid andra varvet får alla ta ett paket? Eller, näe, hur spelar ni så att ingen blir utan?

  Torrehälsning! Nu väntar snart vår förhandsbokade taxi till Zenia Boulevard och mera shopping! Fattas fortf mycket…Ogillar shopping annars, men nu är det tvunget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.