Spontant och roligt!

Hej på er!

Tänk vad lätt livet hade varit om vi längtade hem till Sverige igen. Varför gör vi inte det? Det har nog att göra med det här spontana livet här nere.  Man kan träffas hastigt och lustigt över en kopp kaffe på en bar, eller bara gå ner och sätta sig på en bänk och titta på folk. Blir vi svenskar mer frisläppta när vi kommer ner i värmen kanske 🙂 Hemma är det ju oftast lite mer komplicerat att träffas….man ska boka bord, eller så måste en träff förberedas flera dagar innan, dels för att kolla hur vädret blir och sen vad man ska bjuda på. Ingen vill ju stå och grilla i ösregn 🙂

Så igår blev det en trevlig spontanträff nere på Keeper bar. Preciosa frågade om vi ville följa med ner dit, för hon och Lex skulle träffa Mats. Och även La Syrra följde med. Precis när vi kommit ner och satt oss kom Rocio och Hasse också, så vi blev åtta personer.

008,2

Det blev ganska högljutt där ett tag och alla ville prata med alla 🙂 En riktigt trevlig spontanträff!

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vardagen i Torrevieja och märktes , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Spontant och roligt!

 1. Ama de casa skriver:

  Visst är det trevligt när man kan improvisera till det hela lite 🙂

  Ni såg inte ut att lida det allra minsta, faktiskt 🙂

 2. Ditte skriver:

  Kul med spontanträff! Håller helt med dig om att det hemma är bökigare att få ihop någon träff spontanat. Att boka bord i Stockholm minst en dag i förväg är ett måste, även om man vill gå ut en vardagkväll. Och många har många sina almanackor fyllda av olika saker så det vill till att hitta en dag för att träffas….O.s.v….Inte ofta det blir så spontant.
  Ni ser då ut att ha roligt! Kul att se nästan alla samlade.
  Kramar!

  • Ami skriver:

   Ja, det var kul att träffa Mats, Rocio och Hasse också. De har vi aldrig träffat tidigare. Och visst är det skönt att bara kunna gå ner på ett fik och ta en kopp kaffe eller något….Det behöver inte vara så märkvärdigt 🙂
   Kram!

 3. rocio skriver:

  Hej Ami!
  Tänkte jag skulle titta in på din blogg nu när jag ”känner” dig. Det var kul att träffa dig och Patrick, dom andra är ju gamla bekantskaper. Visst är det enklare här på många sätt och vis, inte alla, det har dom flesta av oss erfarenheter av. Och tyvärr har ju barerna en benägenhet att tro att samtliga gäster bara ääälskar musik, och helst på högsta volym 🔊📢. Fel, fel…men det är som det är här. Vi gillar ju Spanien, på gott och ont…
  rocio

  • Ami skriver:

   Hej!
   Ja, det var kul att träffa er också 🙂 Och trevligt hade vi, trots den höga musiken!
   Vi får väl ta med oss öronproppar nästa gång 😉
   Ha det bra!

 4. Preciosa skriver:

  Hej Ami!
  Tack för i går 🙂 Najs 🙂 Det var dessutom lugnt på taket…Men Lex sa att någon sjöng högljutt i huset i natt…Och även i dag hörde jag nån aria i trapphuset…Och det var inte Lex. Hoppas det bara beror på att ”nån” är glad på ett naturligt sätt 🙂
  Keeper ska väl impa på ungdomar för dom brukar ju hålla till där innan dom går ut.
  Kram P ♥

  • Preciosa skriver:

   PS. Lex fick kastat ett ägg på sig nyss när han varit och handlat. Hamnade på byxbenet och skon. Ja så det är nog inte så naturligt,..se ovan 😦 DS.

  • Ami skriver:

   Tack själv! Var jättetrevligt att ses. Då kan man ju undra vem det var som sjöng mitt i natten….Inte var det vi, för vi har sovit som stockar. Förutom att Patrik fick gå ut på terrassen en gång och flytta stolarna för stormens skull.
   Men nu är de på taket igen och gapar. Var det någon som kastade ett ägg på Lex?? Man blir ju både rädd och vansinnigt arg när man hör det. Var det här vid oss?
   Kram!

 5. moi skriver:

  Precis sådär vill jag leva när jag blir pensionär. Tyvärr lär det inte bli så om jag stannar här i Sverige. Vi är allt för omständiga, som du också säger.
  Livet i kolonin är dock lite sådär, nån går förbi, kommer in på en enkel kopp. Inte så konstlat, komplicerat eller märkvärdigt.
  Så jag behåller min koloni och hälsar på er i Spanien istället – om några år (också)
  Kram

  • Ami skriver:

   Jag förstår att det är lite så i kolonin. Och visst är det härligt att man kan ha det så. Varför ska det behöva vara så krångligt och konstlat när vi ska göra något….
   Ja, du får komma ner till oss och hälsa på….. 😀
   Kram!

 6. Decdia skriver:

  Åh vad underbart! Jag tror att man blir en annan person när man är iväg (eller kanske inte annan person men plockar fram andra sidor hos sig). Jag vill också ha det så där en vacker dag!

  • Ami skriver:

   Ja, livet behöver ju inte vara så komplicerat, det ska ju vara roligt när man träffar sina vänner. Inte en massa jobb och planerande…. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.