För långt bort!

Ja, ibland är man för långt bort för att kunna göra något. Och i detta fallet hade vi inte kunnat göra något ändå. Men som väl är så håller både Ama och Preciosa oss uppdaterade om det senaste i vårt kvarter nere i Spanien.

Vår lägenhet i Torrevieja ligger ju högst upp och alla vi som bor där uppe, utom en, har nu haft inbrott. Och i den lägenheten kunde de inte ta sig in eftersom det redan fanns galler. Så nu tror jag, att vi alla har installerat det, eller åtminstone är på gång att göra det. De här små rara gossarna som gör inbrotten, springer mellan hustaken och klättrar ner på terrasserna och går in genom skjutdörrarna…..Så det känns inte alls kul att sitta så långt bort nu när de härjar fritt i våra bostäder 😦

Men Ama och Anders var snälla och sprang över till oss igår för att titta så vi åtminstone hade några möbler kvar. Tack så mycket 🙂

Och när de ändå var där för att kolla om soffan stod kvar hällde de även en liten skvätt vatten på Ami´s blommor. Anders sköter bevattningen ute och Ama ska sköta inomhussysslorna, men hon passar även på att skörda penningträdet. Ännu en nackdel att vara så långt bort. Ami hinner aldrig plocka till sig de där eurosarna som kommer på blomman, innan Ama är framme 😉

4

Men plastorkidén som är hennes uppgift att sköta om, växer och frodas och trivs hur bra som helst…. Hej Ama!

5

Men det bästa var nog i alla fall att de kunde konstatera att soffan stod kvar. För utan den blir det svårt att ha fler såna här trevliga soffhängsskvällar 🙂

022,2

Men nu hoppas vi verkligen att polisen kan få fram bevis så de skyldiga åker fast. Man tycker ju det borde finnas fingeravtryck eller annat hemma hos någon av oss alla, som kan binda dem??

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i Mest trams. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till För långt bort!

 1. Ama de casa skriver:

  Ja, det är för dj-vligt att dom ”får” hålla på sådär, det är ju inte bara inbrott dom ”roar” sig med… Men nu är ju hela övervåningen gallrad. Fast det är ju idiot-huliganerna som borde sitta bakom galler och inte alla andra, helt oskyldiga lägenhetsinnehavare.

  Jag pratade med din orkidé och den mådde toppen, sa den 🙂

  Gomorron!

  PS: Om vi ska ha fler såna där soffhängskvällar så måste nog förrådet fyllas på. Du vet vilket… 😉

  • Ami skriver:

   Ja, det är helt vansinnigt 😦 Och klart att det är de som i stället skulle suttit bakom galler!

   Orkidén såg ut att må jättebra 🙂 Och, ja jag vet absolut vilket förråd du menar – ska ordna det 😀

 2. Annika skriver:

  Underbart med fina vänner som ställer upp. Jag förståe att ni blir förbannad då vissa inte kan ge fan i sånt man inte rår om.
  Njut av dagen. Kram.

  • Ami skriver:

   Ja, vi är jätteglada för det 🙂
   Men visst är det trist när man inte får ha sina grejer ifred!!
   Ha en fin dag!
   Kram!

 3. Decdia skriver:

  Alltså, alla vet vilka de är… de är inte vidare smidiga ju. Så det borde ju inte vara så svårt att ta dem på bar gärning liksom.
  Du får åka ner och vara husvakt! Även om Ama och Anders gör ett bra jobb. 😉

  • Ami skriver:

   Ja, vi vet precis vilka de är – men har inga bevis. Så att ta dem på bar gärning är nog det enda som funkar. Vi får gillra en fälla åt dem. Annars åker jag såååå gärna ner och är husvakt 😀

 4. moi skriver:

  Det vette hondan om jag åker ner fler gånger och om jag i så fall hyr samma lägenhet.
  Den ligger högst upp, har inget galler och verandadörren går inte att låsa ens.
  Och så finns det ormar i Torre…..
  Stannar nog på min egen balkong och det kan du/ni tacka ”dårarna” för 😉
  Kram

  • Ami skriver:

   Joooo! Klart du ska åka ner igen 🙂 Och ormen var säkert av gummi 😉
   Men det är otäckt att ha dessa dårar omkring sig, det håller jag med om. Och man blir så arg när det inte finns några bevis 😦
   Kram

 5. Ditte skriver:

  Så bedrövligt med dessa inbrott. Och mycket märkligt att polisen inte kan sätta ”span” på kvarteret. Visst borde dessutom nu mängder av fingeravtryck finnas vid det här laget. Ingen bra reklam alls för Torre. Trist! Skönt att ni har 2xA som pratar med blommorna och ser till lägenheten. Men vad gäller penningträdet kanske ni får tala in ett band så det har sällskap hela tiden för det ser ännu inte ut att ha kommit några euro där. Kanske kommer alla sedan på en gång? Hoppas!
  Regniga kramar!

  • Ami skriver:

   Ja visst är det. Och att de vågar göra inbrott i samma hus gång efter gång, det fattar jag inte. Men helt klart har de ett par skruvar lösa!
   Vi är så glada för Ama och Anders hjälp – olustigt när man är så långt ifrån och inte har någon möjlighet att hålla koll själv.
   Ja, ett talband till penningträdet hade kanske inte varit så dumt…..
   Kram

 6. moi skriver:

  Vid ett tillfälle såg vi från ”vår” balkong hur polisen stoppade en bil, alla fick kliva ur bilen och bli kollade. Inget mer hände utan alla körde vidare efter detta.
  Är nästan säkert att det var ”de” som fanns i bilen….

  • Ami skriver:

   Du ser att du måste komma ner igen – då kan vi ju sitta på din balkong och ha full span och samtidigt ha det lite trevligt 😀
   Men det förvånar mig inte alls om de bara fick köra vidare. Vi stod en dag uppe hos oss och såg den illegala apelsinförsäljerskan vid hörnet mitt emot Ali. Och när polisen kom tog de bara apelsinerna ifrån henne och körde vidare??
   Kram

 7. TantGlad skriver:

  Nä nu får det bli stopp på inbrotten hos er. Så tråkigt och jobbigt att behöva oroa sig . För det gör man ju. Så himla respektlösa människor det finns .Hade TantGlad bott där nere har hon lekt dektetiv. Hon älskar att lösa brott. Tror nästan ni grannar får hålla span

  Men nu är det kväll och jag ska kolla en gammal film som heter ”tuppen” med Magnus Härenstam..
  Må så gott nu och en STOR TantGlad kram får du…Only 4 you😉

  • Ami skriver:

   Nej, det är inte alls roligt 😦 Och vi hoppas att det blir ett slut på det nu.
   Haha, TantGlad får öppna en detektivbyrå 🙂
   Ha en trevlig filmkväll.
   Kram!

  • tinamarianne skriver:

   Ett riktigt bra förslag, deckare behövs! Att inte polis spanat lr åtminstone redan gjort husrannsakan!

 8. GeddFish skriver:

  Oh, fy! Men vilken tur att ni har de trevliga trafikpolisparet Ama & Co som ser till´et, fast det borde ju inte behövas, men såna där nötter tror de äger hela världen.
  Lugna kramar ♥♥♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.