…..fastlagsbulle provsmakades av oss igår.
Det har redan sålts en mängd bullar, men för oss var det premiär. Och en eller ett par brukar vi vilja ha varje år, men sen räcker det. Men då vill vi att de ska vara riktigt goda.
Och en riktigt god fastlagsbulle ska vara tung och ytan får inte kännas som papper. Grädden ska vara tjock och med en gnutta socker i. Och mandelmassan så där ”geggig” och go….
Fick Ami den där perfekta fastlagsbullen igår då?
Nej 😦
Bullen var lätt. Ytan kändes som papper. Inget socker i grädden och dessutom kändes den inte alls tjock!
Vilken besvikelse – Och vilket I-landsproblem 😀
Men idag är det fredag och då önskar jag er en fin sådan!
Go´morron !
Är inte förtjust i fastlagsbullar…
Ska du ut och (shoppa) motionera idag? 🙂
Kram
God morgon!
Vilken tur att du inte är förtjust i dem. Det är ett himla sjå att leta reda på den perfekta 😉
Ja, idag får det allt bli en motionsrunda 😀
Kram
Jag är inte så jätteförtjust i de där men hörde att det numera finns minivarianter.
Det skulle vara den perfekta för mig 🙂
Kram
Ja, en del är alldeles förstora, det håller jag med om. Det går inte att få in dem i munnen 🙂
Kram
Jag har ätit EN semla och det var helt perfekt. Oj, vad gott. 😉
Ha en fin fredag och kram 😉
Ja, får jag en perfekt semla njuter jag verkligen….Jag får göra ett nytt försök 🙂
Tack detsamma och ha det så bra i Stockholm.
Kram!
Du får testa dom här nere istället 🙂
Ha en toppenfredag!
Ja, det får nog bli en semla där nere 🙂
Tack detsamma!
Du får kanske baka egna för att få till den ultimata bullen? 🙂
Ja, det hade nog varit det bästa! Men jag får väl göra ett nytt försök nere i Torrevieja. Och kanske ett glas Sangria till den 😀
Haha….ja det finns många i:lands problem *ler*
Fredagskram.
Haha! Ja visst gör det det 😀
Fredagskram till dig också!
Visst är det ett I- landsproblem…Men betalar man så mycket för en semla vill man ha god kvalité. För de är ju inte direkt gratis dessa gräddfyllda bullar. Det finns ett bageri, svenskt, vid TorreMarina och där var semlorna bra förra året…Skall ta en tur dit i veckan och prova.
Njut av fredagen!
Här blir det sushilunch på terrassen och sedan bloggträff vid ”Deni`s”.
Och det är blå himmel och +20.
Kram!
Ja, jag vill ju ha den så där tung och god, men jag ska också prova där borta vid Torre Marina.
Härligt med blå himmel och 20 grader 🙂
Tack detsamma och ha en trevlig bloggträff!
Kram
Tack för tipset, ska prova bageriet vid TorreMarina. I november förra året köpte vi en varsin semla som var riktigt god på Norska bageriet i Gallerian. Så vi var dit i tisdags igen och köpte semlor, men den här gången var dom tyvärr inte lika goda.
Fresterska där…… 🙂
Kram ♥
Mm, ibland måste man bara 😀
Kram
Jag brukar baka minisemlor. Den storleken är mer lagom tycker jag….fast ibland går det ner två. Bättre lycka nästa gång, för du får inte sluta förrän du hittat den perfekta semlan. Du kan ju jogga mellan konditorierna. Trevlig helg
Ja, de som man köper är nästan förstora…..Haha, men är de mindre kan man ju ta två 🙂
Nej, jag ska minsann hitta en som passar mig. Och det blir nog jogging mellan konditorierna 🙂
Kram och tack detsamma!
Du kanske måste baka Din egen semel-bulle?
Ja, det kanske blir så. Men jag ska prova ett par till innan jag ger mig 🙂
Den sortens fastlagsbulle har jag stött på många gånger och de är verkligen inget som imponerar alls. Nej, en fastlagsbulle ska vara precis som du beskrev den!
Kram och go’ kväll 🙂
Semlor ska ätas på i /en djup tallrik med varm mjölk!
Så åt jag dem iaf på Konsums kafeteria i Norrköping,
när jag gick på Handels. Himla gött!!!
Här finns det inget liknande, tyvärr.
Finns semlor som har allt möjligt konstigt i sig 😦 Inte ens mandelmassa…
Läs här :
http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article4119852.aos
Kram P ♥
Jag är ledig tills på onsdag kväll… behövde ni en personlig assistent där nere eller ej? 😉
Jaaa, Patrik behöver absolut en sällskapsdam, så vi hämtar upp dig på vägen 😀