Godsaker!

Jag är ju barnsligt förtjust i godsaker. Och semlor är en av favoriterna….om de är riktigt goda vill säga. De ska vara tunga och mandelmassan ska vara mosad och blandad med lite gott.

Patrik är inte så förtjust i dem, men däremot är vår granne Bosse det, så han och jag festade loss på varsin i går nere på det norska bageriet medan Mari och Patrik valde något annat.

Och den var sååå god. Men sååå mäktig!

Annonser

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i Vänner i Spanien och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Godsaker!

 1. Gunnel Moberg skriver:

  Å, så sugen jag blir. Jag har sett dem ute i butikerna men fortfarande inte smakat. Är det en populär bulle hos mer än svenskar? Kram.

 2. Znogge skriver:

  Har sett dem här men ännu inte fallit för frestelsen.

  Kram

 3. Ama de casa skriver:

  Jag skulle ha gått på Patriks och Maris linje – fast helst tagit nåt med choklad.

 4. Mamma C skriver:

  Gillar semlor också. Något som är gott är att lägga dom i varm mjölk och lite kanel på det. Hetvägg kallade vi det för.
  Ha en fin tisdag.

 5. Mumsigt, men jag får vänta tills februari. Försöker att köra ett sockerfritt januari.:) Kram

 6. Leffe skriver:

  Gomidda’ Ami! Jodå semlor gillas här också, men ska man hålla kaloriintaget nere är det en bättre investering att satsa pengarna på en (eller ett par) kall öl! 😀

 7. Ditte skriver:

  Visst är de mäktiga dessa semlor. Men ni ser glada ut. Säkert slank de ner.
  Här finns de oftast i tre olika storlekar och med diverse brödsorter. Tar oftast den lilla varianten. Men fint att ni fick tag på dem och de var goda. Nog så viktigt.
  Har inte testat någon ännu…Men det brukar bli en per säsong. En liten.
  Kram och trevlig kväll.

 8. åsa i åsele skriver:

  Har aldrig liksom förstått tjusningen ed semla, kan bero på att jag typ aldrig kunnat äta semlor då de innehåller mandelmassa å det är jag ju allergisk mot 😦 mina föräldrar gjorde en semla med hjortron i stället för mandelmassa när jag var yngre.
  kram

 9. Susjos skriver:

  Jag som vill flytta till Spanien ska genast visa min man detta norska konditori..är det något han gillar (nåja han gillar allt sött!) och äter gladeligen,så är det semlor!!!
  Jag gillar också semlor 🙂

 10. Fia skriver:

  Jag äääälskar semlor! Tappade räkningen på hur många jag åt förra året, provade flera olika leverantörer. IKEAS var bland de bättre. Men jag håller mig nog ett tag till i år, tror inte att debuten blir i Spanien.

 11. Annica skriver:

  Eftersom jag gillar grädde åter jag i upp all grädde och kanske en halv semla. Den andra halvan brukar C äta så inget går till spillo 😉
  Kram

 12. ogamotoga skriver:

  Tror nog jag går i Patricks spår … Trevligt med lite annan fika än fredagsfika 😉 😀

 13. yfronten skriver:

  Jag trodde också att vi var ensamma om semlan i Sverige. Borde gilla det, men tycker faktiskt inte om just kombinationen bröd, mandelmassa och grädde.

 14. Susan skriver:

  Hola! Som ”sockeravgiftad” sen många år är semlor en av de få godsaker jag saknar! Gillade dem precis som du: Tunga med ett stort, urgröpt hål med mandelmassa som är blandad med grädde som gör den krämig i konsistensen. Och ovanpå det spritsad, riktig 40% grädde! Sååå gott! Gör dem precis så till maken och sonen! Har provat att ”unna mig” en variant utan bulle (gluten) men eftersom jag inte är van att äta socker längre smakar det för sött och liksom ”starkt” i halsen. 😢 Har dock ”uppfunnit” en variant med mandelmjöl, grädde och en ”pyttenypa” socker som äts ur skål med sked och det är en ersättning som funkar ok – men inte som ”svunna tider”… 😉
  Kram ❤️ Snart är vi på plats! 😀

 15. Janne skriver:

  Vad skådar mitt norra öga? Semlor! Wienerbröden ser också goda ut. När vi varit i Spanien så har vi alltid blivit bortskämda med brödet. De är duktiga på att baka och det var också alltid lätt att få tag i färskt bröd. Förresten har det ett väldigt bra ord för bröd. Pan. Det måste alla människor förstå. Pan. Fråga Ama om detta. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.