Parisare!!

I onsdagskväll var Ama, Anders, Patrik och jag hembjudna till Leffe och Karlsson på Parisare. Vi tog loppan och gav oss iväg.

De bor verkligen fint, omgivna av golfbanor och grönska.

Det var alltså Parisare som vi var ditbjudna på, men vi fick även en massa annat gott.

Här har Leffe slagit sig ner vid grillen för att börja med Parisarna.

Patrik och jag hade ingen aning om vad detta var för något….men så är vi ju heller inga norrlänningar utan skåningar.

En Parisare är en grillad korvskiva, det ser ut som falukorv fast modell större och den är lite mer kryddig. Denna korvskiva lägger man mellan två hamburgerbröd och tar sen vilken fyllning man behagar. Fast ett tag fick jag onda ögat av Ama när jag la dit mina gurkskivor. Det ska man tydligen inte ha. Men som sagt, jag är skånska och då gör jag som jag vill 😉

Gott var det i alla fall. Och jag tryckte i mig en och en halv….

Och vi hade en jättetrevlig kväll med massor av prat och skratt.

Tack så jättemycket, Leffe och Karlsson för allt!

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Parisare!!

  1. Znogge skriver:

    Man får inte glömma att Skåne ligger närmare Paris än vad Norrland gör. Med andra ord så var ditt sätt att äta helt rätt 😀

    Kram och god fredag!

  2. Ama de casa skriver:

    Verkligen en trevlig kväll och så himla gott! 🙂
    Du får ändå godkänt för din parisare även om gurkskivorna var fel – man måste ju betänka att du är nybörjare 😉
    Kram

  3. Leffe skriver:

    Gomorron Ami och TACK så hjärtligt för besöket! Jag tycker absolut att du får godkänt för din Parisare! Jag har hört att det finns någon som till och med vill ha gurkmajonnäs på Parisaren och då är dom inte ens nybörjare!

  4. Gunnel Moberg skriver:

    Parisare har jag inte hört talas om tidigare, men jag hade nog gjort som du och lagt dit några gurkskivor. Kram

  5. friochlycklig skriver:

    Kul att prova nya saker. Jag har också den stora äran att vara från Skåne så parisare har jag inte provat. 😊

  6. Christel skriver:

    Nu har ni lärt ert nåt nytt. Vi har kanske nån skånsk rätt ni kan bjuda tillbaks på. Det får vi tänka ut. Kram

  7. Susanne skriver:

    Åh parisare! Så himla gott! Helst med bostongurka, senap och ketchup. 👍😊😀

  8. åsa i åsele skriver:

    Parisare är gott 🙂 men utan gurka tack 😉 här är ju Parisare ”vardagsmat” Du kan gå in på vilken ”korvmoj/hamburgerställe” som helst å beställa en Parisare.
    kram

  9. Ditte skriver:

    Vad trevligt och gott! Och en parisare blir nog vad man gör den till. Och lite gurka kan ju pigga upp det hela. En parisare i ny tappning kanske.
    Stor kram!
    Och trevlig fredag.

  10. Annica skriver:

    Hmmm… parisare åt jag som barn. Jag är ju inte så förtjust i parisare (falukorv) för det är ju som du skriver: ”en falukorv fast modell större och lite mer kryddig” 🙂
    Ha en trevlig fredag
    kram

  11. Fia skriver:

    Parisare är allt annat än falukorv! I Umeå gällde Bostongurka, senap och ketchup! Ibland tog man potatismos istället för bröd! Vilken fest!

  12. yfronten skriver:

    Jag har heller aldrig stött på parisare så Dalarna är väl inte tillräckligt långt norrut. 🙂

  13. Sussi skriver:

    Jag har aldrig ätit parisare. Spännande blandning 🙂 Kram

  14. Mamma C skriver:

    Vilken trevlig dag.
    Kram Carin

  15. Janne skriver:

    Mums! Loppan och parisare. 🙂

  16. Mums, ”Göteburgare” hette det när vi fick det i skolan på 80-talet 🙂

  17. Pingback: Parisare! | Rendahl i Spanien

Lämna ett svar till Christel Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.