I onsdagskväll var Ama, Anders, Patrik och jag hembjudna till Leffe och Karlsson på Parisare. Vi tog loppan och gav oss iväg.
De bor verkligen fint, omgivna av golfbanor och grönska.
Det var alltså Parisare som vi var ditbjudna på, men vi fick även en massa annat gott.
Här har Leffe slagit sig ner vid grillen för att börja med Parisarna.
Patrik och jag hade ingen aning om vad detta var för något….men så är vi ju heller inga norrlänningar utan skåningar.
En Parisare är en grillad korvskiva, det ser ut som falukorv fast modell större och den är lite mer kryddig. Denna korvskiva lägger man mellan två hamburgerbröd och tar sen vilken fyllning man behagar. Fast ett tag fick jag onda ögat av Ama när jag la dit mina gurkskivor. Det ska man tydligen inte ha. Men som sagt, jag är skånska och då gör jag som jag vill 😉
Gott var det i alla fall. Och jag tryckte i mig en och en halv….
Och vi hade en jättetrevlig kväll med massor av prat och skratt.
Tack så jättemycket, Leffe och Karlsson för allt!
Man får inte glömma att Skåne ligger närmare Paris än vad Norrland gör. Med andra ord så var ditt sätt att äta helt rätt 😀
Kram och god fredag!
Verkligen en trevlig kväll och så himla gott! 🙂
Du får ändå godkänt för din parisare även om gurkskivorna var fel – man måste ju betänka att du är nybörjare 😉
Kram
Gomorron Ami och TACK så hjärtligt för besöket! Jag tycker absolut att du får godkänt för din Parisare! Jag har hört att det finns någon som till och med vill ha gurkmajonnäs på Parisaren och då är dom inte ens nybörjare!
Parisare har jag inte hört talas om tidigare, men jag hade nog gjort som du och lagt dit några gurkskivor. Kram
Kul att prova nya saker. Jag har också den stora äran att vara från Skåne så parisare har jag inte provat. 😊
Nu har ni lärt ert nåt nytt. Vi har kanske nån skånsk rätt ni kan bjuda tillbaks på. Det får vi tänka ut. Kram
Åh parisare! Så himla gott! Helst med bostongurka, senap och ketchup. 👍😊😀
Parisare är gott 🙂 men utan gurka tack 😉 här är ju Parisare ”vardagsmat” Du kan gå in på vilken ”korvmoj/hamburgerställe” som helst å beställa en Parisare.
kram
Vad trevligt och gott! Och en parisare blir nog vad man gör den till. Och lite gurka kan ju pigga upp det hela. En parisare i ny tappning kanske.
Stor kram!
Och trevlig fredag.
Hmmm… parisare åt jag som barn. Jag är ju inte så förtjust i parisare (falukorv) för det är ju som du skriver: ”en falukorv fast modell större och lite mer kryddig” 🙂
Ha en trevlig fredag
kram
Parisare är allt annat än falukorv! I Umeå gällde Bostongurka, senap och ketchup! Ibland tog man potatismos istället för bröd! Vilken fest!
Jag har heller aldrig stött på parisare så Dalarna är väl inte tillräckligt långt norrut. 🙂
Jag har aldrig ätit parisare. Spännande blandning 🙂 Kram
Vilken trevlig dag.
Kram Carin
Mums! Loppan och parisare. 🙂
Mums, ”Göteburgare” hette det när vi fick det i skolan på 80-talet 🙂
Pingback: Parisare! | Rendahl i Spanien