Test av myggarmband!!

För ungefär tio dagar sen blev både  Patrik och jag stuckna flera dagar i rad av myggor.

Patrik hade säkert 10-12 myggstick, jag klarade mig med några mindre, men jag reagerar mer på sticken än Patrik. I Sverige är det precis tvärtom konstigt nog. Och för något år sen var det samma sak och då sa spanska grannen att det var tigermyggan som varit i farten, så hon sprang in och hämtade ett myggarmband som hon gav mig.  Tigermyggan  ”mosquito tigre” är en liten otrevlig sak. Här ser ni hur otäck han är.

Det finns många olika motmedel och armband  att köpa.

Men denna gången ville Patrik göra en test och se om det verkligen fungerade. Sagt och gjort så köpte jag ett myggarmband och Patrik ville vara utan. Nej, inte luktar armbanden gott, så det vore konstigt om de INTE skulle fungera. Knappt att Patrik vill ligga i samma säng som mig!

Patrik fick ge sig. Inte ett myggstick har jag fått sen jag tog på mig armbandet. Dock så har Patrik inte heller fått så många, men 4-5 stycken i alla fall….kanske kan det bero på att jag luktar så illa 😉 Så det blir garanterat fler armband i framtiden.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i Vardagen i Torrevieja och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Test av myggarmband!!

 1. friochlycklig skriver:

  Bra tips, fast vi har typ inga myggor här på landet.

 2. Znogge skriver:

  Skönt att armbanden fungerar! Här har myggorna kommit nu och det är inte roligt alls…

  Kram

 3. Ama de casa skriver:

  Ska nog testa ett sånt framöver. Anders dräpte en mygga (blodig) här på sjukan nu på morgonen. Dom är verkligen inte roliga dom eländiga små blodsugarna…
  Kram

  • Ami skriver:

   Inte ofta de dyker upp så det är sällan man blir stucken som tur är. Men att armbanden fungerar är bevisat nu efter vår test haha.
   Kram

 4. Anonym skriver:

  Hejsan på er.ja följer er från ett varmt Swedala.ni ser ut att må gott.En fråga var köper jag armbandet? Kommer snart vill gärna prova..kram på er Ulla

  • Ami skriver:

   Hej!
   Mercadonna säljer den jag har på handleden. Den på bilden har vi inte testat med den säljer de på Consum.
   Kram

 5. Christel skriver:

  Usch för doften..tror myggen tycker det samma. Du vet P som är allergisk mot myggor, borde köpa flera. Och gästrummet är ju ledigt. Ha det gott Kram

  • Ami skriver:

   Haha ta på dej armband både på armarna och benen så får du kanske vara ifred för P. De luktar inte gott första veckan.
   Kram

 6. Annica skriver:

  Mygg är en pina som jag gärna klarar mig utan. Och hittills har jag klarat mig bra gällande de spanska myggen 🙂
  Kram

  • Ami skriver:

   De kan vara så lokala och ibland bara några dagar. Sen kan de vara borta i månader. Och det mest konstiga, det är otroligt sällan man SER de, men tyvärr märks de haha.
   Kram

 7. åsa i åsele skriver:

  Myggjävlar 😉 har vi gott om, en norrländsk plåga… jag hade ingen aning om att det fanns så elaka myggor i Spanien, armbandet låter väldans bra. kram

  • Ami skriver:

   Jo det är tyvärr Norrland ökänt för. Jo de finns nog i hela värden. Men nu verkar jag ha hittat något som fungerar mot de rackarna.
   Kram

 8. Susjos skriver:

  Tänk, det är samma för oss! Utomlands blir jag biten och får stora jobbiga bett, min man får inga bett utomlands, men hemma här i Sverige, nu på landet var det massor av mygg, maken har massor av bett, medans jag klarat mej, konstigt va? De där armbanden verkar ju hur bra som helst…

  • Ami skriver:

   Vi hör det från fler att det blir precis tvärtom när man är utomlands, ja det är märkligt. Hmm hur förklarar man det? Detta armbandet känns riktigt bra, men snart blir jag kanske självlysande!!!

 9. Ditte skriver:

  Bra att det fungerar. Och myggbett kan man gärna vara utan.
  Sror kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.