Myrinvasion …

…fick vi häromdagen!

Jag höll på att dammsuga när jag upptäckte en lång rad myror som vandrade in under soffan längs ytterväggen. Vad var det som hade lockat dem dit? Jo, en kvarglömd jordnöt som låg gömd under soffan. Jag brukar faktiskt dammsuga även under soffan 😀 men den här nöten hade ändå lyckats komma undan.

Snabbt åkte nöten och myrorna bort. Därefter strödde jag ut kanel för det var det enda vi hade hemma och som jag vet att inte myrorna gillar. Sen fick det ligga kvar över natten. Så efter vår promenad senare luktade det nybakta kanelbullar i hela lägenheten.

Och det verkar som myrproblemet är borta för denna gången. Patrik hittade även springan som de kom in i så även den är borta nu.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vardagen i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Myrinvasion …

 1. Gunnel Moberg skriver:

  Jag hoppas verkligen att det inte var samma slags myror under soffan som på väggen. Då hade du nog behövt slänga ut en hel säck med kanel. Kram

  • Ami skriver:

   Haha tror de var ändå större om jag mindes rätt.
   Ingen fara de spanska myrorna är svåra att se, de är pyttesmå.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Jag hoppas att invasionen bestod av mindre exemplar är dem på väggen! Här har vi haft mycket myror hela sommaren och de ratar allt utom starkt myrgift.

  Kram och god fredag!

  • Ami skriver:

   De är så små så hade de inte varit så många hade man inte tänkt på de.
   De är smarta de rackarna och skyr giftet.
   Kram

 3. mittlillautrymme skriver:

  Gomidda ‘ Ami! Kackerlackor och myror, känns bättre med de mindre äckliga myggen! Stannar nog kvar i Norrland ett bra tag till! 😀

 4. Ama de casa skriver:

  Myror i choklad lär vara en läckerhet – myror i kanel är kanske också en delikatess? 😉
  Skönt att ni verkar blivit av med dom raskt. Dom är ena fenor på att hitta fram till små ”godsaker” snabbt. Det är nästan så man måste beundra dom! Men bara nästan…
  Kram

 5. åsa i åsele skriver:

  Fun light saft funkar bra som myrdödningsmedel… med tanke på det är det märkligt att föräldrar ger sina barn den saften 😉
  kram

  • Ami skriver:

   Ohhh det lät inte bra, tur jag aldrig dricker light det har så konstig eftersmak, det är kanske giftsmaken man känner haha.
   Kram

 6. mamma c skriver:

  Det där är ett bra knep med kanel.👍
  Kram Carin

 7. Ditte skriver:

  Illa! Men som den djurvän du är så gick du försiktigt till väga. Och om myrorna blev lite på på kanelen kan inte hjälpas . Bra att myrgången nu är tilltäppt. Kram och hoppas på en myrfri fredag.
  Stor kram! 😘

 8. Susjos skriver:

  De myror du visar oss på väggen var ju bara sååå coola, men jag anar att de myror som du menar är inte fullt så coola! Så de gillar inte kanel, hm, ett enkelt tips att ta till! På Rhodos fanns det en del myror på uteplatsen, och om en jordnöt råkat hamna på golvet blev det invasion av myror, runt den lilla nöten alltså! De verkar gilla nötter, hihi! Och den döda kackerlackan som låg utanför vår dörr på morgonen var full med små myror, men när städerskorna kom på morgonen var den vips borta , ordning och reda på hotellet!

  • Ami skriver:

   Haha Patrik älskar sina myror men jag tycker är lite läskiga.
   Vem gillar inte nöter?
   Ordning och reda vill man ha.

 9. yfronten skriver:

  Kanel är väldigt effektivt mot myror och det känns bättre än ett gift som vi brukar lägga ut och som vi ju inte vill att våra djur ska äta. Mysigt att det luktar kanelbullar!

  • Ami skriver:

   Kanelen dödar inga myror men det killar väl i näsan på de eller nåt haha.
   Gift måste man vara försiktig med.
   Visst lukta kanel gott.

 10. Sophie skriver:

  Myror vill man INTE ha inomhus, Peppar peppar, än så länge har de inte hittat in till oss … men man vet aldrig då jag sett några på balkongräcket. :-/

  • Ami skriver:

   Inga småkryp inomhus tack. Jo ute på terrassen ser vi de med i ibland så de finns i krokarna. Nu hittade jag nöten som orsak annars har de nog ingen anledning att komma in.

 11. Janne skriver:

  Haha, fiffigt med kanel….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.