Parkeringskaos är nog…

…rätt milt uttryckt just nu. För några dagar sen satt vi på en uteservering som i princip är mitt ute i gatan och dessutom i en korsning. Efter ett tag tycker vi oss se en och samma bil komma körande flera gånger i korsningen precis där vi satt. Elva gånger räknade vi till. Till slut var det en som körde så han fick en plats.

När han klev ur bilen såg vi att han var elektriker och bar på en elmotor. Han gick in på en av restaurangerna för att antagligen göra ett jobb. Han måste verkligen haft tålamod….Ami hade kört hem för länge sen.

Men finns det inga parkeringsplatser får man göra egna. Att folk gör sin egen parkeringsfil mitt i gatan ser man ofta. Och för det mesta är det inget problem.

Men ska en båt fram så krävs det utrymme.

Och finns inget utrymme, kommer Polisen…

…och bötfäller allihop plus att det kommer en bärgningsbil…

…som forslar bort alla bilarna. Denna gången var det sju bilar som stod mitt i gatan, lite snopet måste det vara att komma upp från stranden och upptäcka att bilen är borta.

Parkeringsreglerna är inte lätta att förstå sig på i Spanien, men så länge ingen klagar eller att man hindrar trafiken så är det ingen som bryr sig. Och det fungerar faktiskt riktigt bra. I Sverige är vi inte riktigt lika flexibla.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vardagen i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Parkeringskaos är nog…

 1. Ama de casa skriver:

  GAAHH!!! Du borde varna innan du lägger ut såna här läskiga inlägg. Men å andra sidan hade det ju en happy ending – bort med bilarna bara! 😀
  När vi satt på det där Kasa-stället på Fuensanta såg vi en stor van som passerade minst fem gånger. Det är INTE lätt att hitta parkeringar här nu. Vi är väldigt glada att vi har garage, speciellt vid den här tiden på året 🙂

  Ha en härlig dag!

  • Ami skriver:

   Va har du inte parkeringsfilter på din dator? Hur gammal är din dator?
   Garaget skulle man inte kunna vara utan dessa månaderna.
   Tack detsamma.

 2. mittlillautrymme skriver:

  Det vore kanske bra med nåt mellanting mellan Spanien och Sverige? Här är det ju en affärsverksamhet att hitta parkeringssyndare. 😦

  • Ami skriver:

   Big business, inte klokt som det är i Sverige. Finns inget sunt förnuft när det gäller felparkeringar. Där ligger Spanien i framkant.

 3. Preciosa skriver:

  Hej Ami!
  Tycker det skulle finnas lapplisor i Torre. Då skulle folk använda alla P-garage mer. Det är ju livsfarligt eftersom det inte är nån sikt i gathörnen…Ja jag har ju rätt bra utsikt där nere i mina hörn…Tjutande däck är vardag 😀
  Kram P ♥♥

  • Ami skriver:

   När de står ute i hörnen i gatukorsningarna blir jag med arg. Där är det livsfarligt att komma körande. Man ser ju inget innan man står mitt ute i korsningen. Men i övrig är det bra att de är flexibla.
   Kram

 4. Annica skriver:

  Inte lätt alla gånger … 😉
  Kram

 5. annette hansson skriver:

  Usch ja…tänk om folk här hemma hade parkerat vart som helst…vilken kaos det hade blivit här😁😂

 6. friochlycklig skriver:

  Folk kanske borde åka mer kommunalt! 🚍👍

 7. Znogge skriver:

  Även här har det varit så illa ett tag. På parkeringarna vid stränderna har man gjort egna mittfiler vilket skulle vara en fullständig katastrof om någonting skulle hända. Därför har p-bolaget börjat lappa bilarna varje dag nu för att styra upp det. vi får väl se om det hjälper.

  Kram och ha en bra dag!

 8. Ja jisses, Spaniens huvudsemester nu väl? Verkar lite kaosartat 🙂 Kram

 9. Susjos skriver:

  Lika svårt som att hitta parkering på vår gata med andra ord! Fast just nu är det ovanligt lätt att hitta parkering här, anar att många fortfarande är på semester och är bortresta! Här vågar man dock inte parkera fel, det blir böter direkt!
  Ha det gott!

  • Ami skriver:

   Haha ja ibland blir det tvärtom om alla åker iväg på semester.
   Nä i Sverige är det många som tjänar stora pengar på felparkeringar.
   Tack detsamma.

 10. Ditte skriver:

  Jag gillar den spanska flexibiliteten och kreativiteten när det gäller att skapa p-platser- Och hindrar men inte andra att ta sig fram så är det ju helt ok. Ja, jag vet att Ama inte håller med- men det finns gott om papperspåsar.
  Kram och trevlig kväll.

 11. Sophie skriver:

  Hahaha … undrar lite hur folk tänker ibland. 😀 😀 😀

 12. Mamma C skriver:

  Alla sätt är bra utan dom dåliga 😉
  Kram Carin

 13. yfronten skriver:

  SJU bilar som parkerat mitt i vägen! Det är nog ändå rätt lätt att hitta parkering i Sverige, ska jag tänka nästa gång jag letar.

 14. Sussi skriver:

  Verkligen snopet att komma till bilen för att se att den är borta. Min första tanke vore nog att den blivit stulen 😉 Fast jag antar att dom som parkerar så där vet att bogsering kan hända. Kram

  • Ami skriver:

   Ja stulen är nog första tanken. Spanjorerna vet vad som gäller, och oftast går det bra, men nu skulle en båt fram haha.
   Kram

 15. åsa i åsele skriver:

  Laglöst land med flexibla trafikregler 😉 kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.