Ett evigt tjutande…

…var det igår!

Det började redan i förrgår kväll när vi satt på terrassen och åt middag. Det tjöt som ett brandlarm men på lite håll tyckte vi. När vi ätit klart och gick in för att diska hördes det ännu tydligare än utomhus. Jag öppnade dörren till trapphuset och då lät det ännu mer. Min första tanke var såklart att det var ett brandlarm i någon lägenhet längre ner och kände paniken komma smygande. Tänk om någon var inne i den brinnande lägenheten och tänk om elden i så fall skulle sprida sig. Vi bor högst upp och har liksom ingenstans att ta vägen om det fasansfulla skulle ske. Patrik gick ut och kollade och ju längre ner han kom desto mer lät det. Plötsligt var han nere på entréplan och ljudet lät bara högre och högre….Det kom från garaget och där nere står ju Loppan!!

Nu blev det fart på honom. Upp igen för att hämta nycklarna och sen fort ner i garaget för att konstatera att det inte var tjuvlarmet på Loppan som lät utan ett brandlarm till garaget. Detta hade låtit i flera timmar utan att någon reagerat. Han kollade så inget hade hänt och tryckte på en resetknapp så det blev tyst. Upp igen och vi gick och la oss, men innan jag somnade gick jag upp och tog ett glas vatten och visst tjöt larmet igen. Morgonen därpå lät det fortfarande. Patrik ner och tryckte och det tystnade, men en timme senare var det dags igen.

Suck, så höll det på hela dagen innan han på eftermiddagen gick ner en sista gång och tryckte lite till på några andra knappar, så nu håller vi tummarna att det förblir tyst. Nästa gång kanske det brinner på riktigt då vet ingen om larmet fungerar!! Nej då, Patrik brukar ha koll på läget och dessutom är han rädd om Loppan. Men visst blir man alltid orolig när man hör ett larm.

Och när larmet väl var avstängt blev det lite tid över för en snabb promenad ut på piren.

Det tog ett tag innan de på båten fattade att de skulle vinka till kameran.

Det var riktigt varmt och fuktigt…

…så efter promenaden var det bara att hoppa in i duschen och sen inta ryggläge under takfläkten. Man orkar inte så mycket mer när det är över 30 grader och dessutom fuktigt!

Ha en skön söndag!

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i Vardagen i Torrevieja och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Ett evigt tjutande…

 1. Ama de casa skriver:

  Läskigt med larm även om det är ett falsklarm. Hoppas det har blivit ordning på det, men det låter onekligen som det skulle behövas en översyn av det hela.
  Ha en härlig söndag!
  Kram

 2. Gunnel Moberg skriver:

  Låter lite oroligt när man inte kan lita på larmet riktigt. 30-gradersvärmen är ett minne blott här. Idag ska det visst bli runt 20. Helt perfekt. Kram

 3. Mamma C skriver:

  Visst är det otäckt när man hör ett larm. Hoppas det är okej nu så det hoppar igpng när det behövs på riktigt.
  Ha en fin söndag ni med
  Kram Carin

 4. friochlycklig skriver:

  Det är lite otäckt här att larm ofta nonchaleras. Hoppas det håller tyst nu, iaf till det behövs vilket jag hoppas att det inte gör. Oj så omständligt, men du förstår hoppas jag. 🤔😃🤣

 5. Znogge skriver:

  Det är alltid lika obehagligt att höra ett larm även om det visar sig vara ett falskt sådant. Våra brandvarnare larmade i somras när det var som varmast och fuktigast så vi fick ta ner dem. Tack och lov har vi andra som är kopplade till inbrottslarmet för utan vill man inte vara.

  Kram och ha en fin söndag!

 6. Ruth i Virginia skriver:

  HUR kommer folk ut med sina segelbåtar från den där ”röran”?
  Det är ju rena skogen av master.

 7. Ditte skriver:

  Skönt att det inte brann i alla fall. Och visst har Patrik koll på läget efter knapptryckningarna. Men orolig blir en ju.
  Varmt har ni det så jag förstår att krafterna tryter. Här njuter vi idag av strålande sensommarväder och inte ett moln på himlen och just nu +23. Perfekt för mig.
  Önskar er en fin söndag.
  Stor kram!

 8. åsa i åsele skriver:

  Falsklarm är läskiga, svårt att veta när det verkligen är skarpt läge. kram

 9. Geddfish skriver:

  Ja, fy för larm och då falsklarm som inte ger sig!
  Jag hälsar kram från mig och solstrålar a là 21 grader i skuggan.

 10. Susjos skriver:

  Hoppas larmen är under kontroll nu!
  Och jösses har ni fortfarande så varmt?
  Här njuter vi av lagom varma dagar, och den värmen får absolut fortsätta lite till!
  Kram och trevlig ,svalare kväll!

 11. Fia skriver:

  Ja det var då ett evigt tjutande! Hos oss hade en brandvägg stängt av passagen ut ur garaget för några år sedan när vi skulle ta hyrbilen och köra till flyget och åka hem. Fullt tjut också! Som fur var kunde vi backa och köra ut genom nerfarten, det är ett stort garage. Puh! Det var heller ingen brand!
  Ps vi tog piren idag, vi hörs!

 12. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ami! Det är väl samma sak med gamla bilar som med gamla hundar. När dom inte känner sig tillräckligt bortskämda så ger dom sig till känna. Antingen genom att skälla eller tjuvstarta ett larm. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.