Det är mycket nu!

I torsdags kom Teddy, Marita, Jeanette och Håkan hem till oss, Det var för varmt att sitta på terrassen och ändå kom de inte förrän 18.30, så vi fick sitta inne under fläkten. Några timmar senare gick vi bort till Bar Carlos och åt mat.

I fredags var det dags för musik. Vi har inte haft tid att reka efter att polisen varit där förra fredagen och  ”dragit” ur sladden till förstärkaren så vi tog en chansning.

Bosse och Ditte är nere så de följde såklart med.

På vägen mötte vi upp Dan och Carita och när vi kom fram slog vi oss ner på den baren vi brukar sitta på och även i fredags fick vi goda tapas, så ordningen verkar vara återställd på den punkten…

…men var hade bandet tagit vägen? Den lilla scenen var alldeles tom.

Det känns som vi blir utan musik i fortsättningen, men vi har lika trevligt ändå.

Och när vi kom hem var det ett sms från våra grannar Bosse och Mari här i huset som ville att vi skulle komma in till dem, så det blev att snabbt hoppa in i duschen och sen gå de tio metrarna rakt över korridoren och bort till deras dörr. Mari hade sin syster och man på besök och efter några timmar på deras terrass fortsatte vi ner till Sirocco där vi åt lite mat…..Ja och där kunde ju kvällen ha slutat, men Mari föreslog att vi skulle stanna till på Tango innan vi gick hem och Tango är alltid trevligt och de brukar spela bra musik. Inga bilder dock men en jättetrevlig kväll som snabbt övergick till natt innan vi var hemma och då lika svettiga som innan duschen.

Sömnen blev inte lång, klockan 4.45 vaknade vi av åska. Rejäl åska och lite senare ösregn. Patrik gick upp och drog ner jalusierna och tog en liten film innan vi försökte somna om mellan åskknallarna.

När vi vaknade på morgonen var det såklart blött på terrassen och det innebar  frukost inomhus. Himlen var grå och det regnade även lite på förmiddagen.

Men som så ofta här nere blir det sällan dagsregn, så frampå eftermiddagen höll det upp och några solstrålar orkade sig genom de grå molnen och terrassen blev torr och användbar igen.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i Vardagen i Torrevieja och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Det är mycket nu!

 1. Ama de casa skriver:

  Många trevliga träffar! 🙂 Synd att musiken verkar ha dragit ur proppen och dragit sin kos, men huvudsaken är väl ändå att tapasen har ordnat till sig 😉
  Ja jösses vilket oväder det blev! Med sedvanliga efterföljande översvämningar. Har jag sett på bild – jag vägrade lämna lägenheten igår 😀

  Ha en fin dag!
  Kram

 2. Gunnel Moberg skriver:

  Trist att inte bandet fick stanna kvar. Vi ska tydligen få lite sommar igen en vecka framåt. Härligt! Kram

 3. Mamma C skriver:

  Tråkigt att er musikbar har klappat ihop. Men tapas fick ni i alla fall..
  Ja, det var ett riktigt oväder som var i lördagsmorse.
  Kram Carin

 4. Annica skriver:

  Att på håll titta på åska kan vara kul. Nu var den lite för nära för att det skulle vara mysigt 😦
  Kram

 5. friochlycklig skriver:

  Ketchupeffekten! 🍅🍅🍅🍅👍😎

 6. Znogge skriver:

  Synd på musiken och bandet men det verkade inte gå någon större nöd på er. Min svägerska flyger till Torrevieja i dag och jag får säga att jag är lätt avis…

  God söndag!

 7. åsa i åsele skriver:

  I valet mellan musik eller tapas så är det kanske ändå bra att det är musiken som fattas. kram

 8. Ditte skriver:

  Även utan musik blev det ett jättetrevligt besök och både dryck och tapas smakade väldigt bra. En rejäl promenad blev det också. Och ni fick ju också musik senare på kvällen, dock på ett annat ställe. Men det går ju bra det också.
  Ett rejält regn och åskväder blev det men nu verkar det ha dragit vidare. Skönt så.
  Stor kram och trevlig söndag.

 9. yfronten skriver:

  Hoppas att flera barer skaffar sig tillstånd för musik med förstärkare så att ni kan få fredagsvin på olika ställen. 🙂

 10. Susjos skriver:

  Oj vilket åskväder ni fick på film! Har ni lika varmt nu efter regnet tro?

 11. Jeanette Klavborn Gustafson skriver:

  Tack för i torsdags, jättetrevligt 🙂 Vi drabbades ju lite av ovädret i lördags morse också. Vårt flyg blev 2 timmar försenat p g a vädret. Men tillslut kom vi i alla fall hem. Kram 🙂

 12. Janne skriver:

  Härligt med ett rejält åskväder. Maffigt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.