Vad kan det här bli?

Ja, vad kan det bli av en kokt potatis? Vi är ju i alla fall två personer i hushållet och båda vill ha middag.

På bänken stod det även mjöl och jäst.

En deg blev det. Och tittar man noga ser man att potatisen är riven och blandad i den.

Efter ett tag kavlade jag ut fyra små ”kakor” och la dem på en plåt.

Sen hamnade de i fritösen…

…och under tiden plockades det fram vitlökssås, räkor, lök och lite sallad.

Allt bars ut på terrassen där även vi slog oss ner.

Men vad blev det av den där potatisen då?

Jo, Langos – inte vackra, men jättegoda!

Annonser

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss! https://rendahlispanien.wordpress.com/
Det här inlägget postades i Vardagen i Torrevieja och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Vad kan det här bli?

  1. Gunnel Moberg skriver:

    Så gott det ser ut! Langos är nåt jag aldrig har smakat. Är nog lite feg när vi äter ute och tar det jag är helt säker på att jag gillar. Kram

  2. Ama de casa skriver:

    Vad pysslig du är! Såg himla smarrigt ut 🙂

    Ha en fin söndag!
    Kram

  3. Mamma C skriver:

    Det var länge sedan jag gjorde så tack för tipset. Och det såg väldans smarrigt ut.
    Kram Carin

  4. Ulla Andersson skriver:

    Mums ser gott ut..blir att prov till Söndagsmiddag..må gott. Ulla

  5. friochlycklig skriver:

    Ååh så duktiga ni är. Typiskt en sådan grej jag tänker att jag skulle prova att göra men inte gör för att det verkar omständligt. Verkade inte så farligt svårt ändå. 👍

  6. Znogge skriver:

    Det där lät verkligen inte dumt alls 😀 Lagnos är ett säkert kort!

    Kram

  7. Znogge skriver:

    Langos och inget annat 😀

  8. Lena i Wales skriver:

    Langos, vad gott.
    Min f d granne kom från Ungern och tillagade langos till mig långt innan det blev populärt i Sverige. Fast när jag ätit langos i Göteborg och räkor, gräddfil, lök m m, tittade hon förundrat på mej och sa ja, det är svensk langos det, inte ungersk. Men gott är det!
    Önskar er en skön söndag!

  9. Annica skriver:

    Langos har jag gjort en gång. Tyvärr. Det är ju så gott 👍
    Kram

  10. åsa i åsele skriver:

    Har aldrig tänkt på att det går att göra langos hemma… det är ju typ marknadsmat 🙂 kram

  11. Ditte skriver:

    Tack för ett superbra tips! Nu har vi ännu en sak som vi kan laga i fritösen. Perfekt!
    Att sedan avnjuta den på terrassen är ju extra gott.
    Stor kram!

  12. yfronten skriver:

    Oh, du gör egna langos! Jag äter helst med sylt och grädde eller nutella, men de där ser jättegoda ut!

  13. Ann- Kristin skriver:

    Så duktig du är! Alldeles för avancerat eller krångligt är kanske mer rätt ord för mig som inte gillar att laga mat, men är så illa tvungen varje dag. Fuskar när jag är ensam i sommarstugan.😊

  14. Susjos skriver:

    Langos!! Så gott!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.