Ja, vad kan det bli av en kokt potatis? Vi är ju i alla fall två personer i hushållet och båda vill ha middag.

På bänken stod det även mjöl och jäst.

En deg blev det. Och tittar man noga ser man att potatisen är riven och blandad i den.

Efter ett tag kavlade jag ut fyra små ”kakor” och la dem på en plåt.

Sen hamnade de i fritösen…

…och under tiden plockades det fram vitlökssås, räkor, lök och lite sallad.

Allt bars ut på terrassen där även vi slog oss ner.

Men vad blev det av den där potatisen då?
Jo, Langos – inte vackra, men jättegoda!

Om Ami
Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja.
Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i
Vardagen i Torrevieja och har märkts med etiketterna
langos i torrevieja. Bokmärk
permalänken.
Så gott det ser ut! Langos är nåt jag aldrig har smakat. Är nog lite feg när vi äter ute och tar det jag är helt säker på att jag gillar. Kram
Vad pysslig du är! Såg himla smarrigt ut 🙂
Ha en fin söndag!
Kram
Det var länge sedan jag gjorde så tack för tipset. Och det såg väldans smarrigt ut.
Kram Carin
Mums ser gott ut..blir att prov till Söndagsmiddag..må gott. Ulla
Ååh så duktiga ni är. Typiskt en sådan grej jag tänker att jag skulle prova att göra men inte gör för att det verkar omständligt. Verkade inte så farligt svårt ändå. 👍
Det där lät verkligen inte dumt alls 😀 Lagnos är ett säkert kort!
Kram
Langos och inget annat 😀
Langos, vad gott.
Min f d granne kom från Ungern och tillagade langos till mig långt innan det blev populärt i Sverige. Fast när jag ätit langos i Göteborg och räkor, gräddfil, lök m m, tittade hon förundrat på mej och sa ja, det är svensk langos det, inte ungersk. Men gott är det!
Önskar er en skön söndag!
Langos har jag gjort en gång. Tyvärr. Det är ju så gott 👍
Kram
Har aldrig tänkt på att det går att göra langos hemma… det är ju typ marknadsmat 🙂 kram
Tack för ett superbra tips! Nu har vi ännu en sak som vi kan laga i fritösen. Perfekt!
Att sedan avnjuta den på terrassen är ju extra gott.
Stor kram!
Oh, du gör egna langos! Jag äter helst med sylt och grädde eller nutella, men de där ser jättegoda ut!
Så duktig du är! Alldeles för avancerat eller krångligt är kanske mer rätt ord för mig som inte gillar att laga mat, men är så illa tvungen varje dag. Fuskar när jag är ensam i sommarstugan.😊
Langos!! Så gott!!!