Spontanträffar är trevliga!

Vi hade bestämt att vi skulle gå till kinesen på Valecianas i förrgår för att få en promenad och shoppa lite. Och när vi kom dit stod Amerika- mannens vagn med hunden i utanför butiken, den drar han runt på precis överallt.

Förr när vi bilade ner till Spanien (nu flyger ju Patrik som tur är) så var det ofta omkring denna årstiden och det man då la märke till var apelsinträden som blommade, hur otroligt gott och mycket apelsin det luktade. Nu luktar det precis likadant när man går utmed Valencianasgatan här i Torrevieja där  apelsinträden står i rad. Helt klart värt ett luktbesök.

Vilken doft.

Efter shoppingen gick vi hem, lämnade påsarna och gav oss ut i det fina vädret.

Vi gick ner till Keeper och tog en dricka och njöt av vädret.

Man blir snabbt småsnål, vi är bortskämda med att det mesta är billigt här. Detta var nog en av de dyraste ölen som vi någonsin köpt i Torrevieja. I vanliga fall kostar en stor öl mellan 2,5 – 3 Euro, på Keeper kostade den 4 Euro!!

Sen blev det en extra sväng innan vi vände hemåt.

Väl hemma gjorde jag en potatisgratäng och medan den stod i ugnen ringde vår granne Bosse på dörren. Han var ganska uppgiven efter att ha hämtat tvätten på taket och sett att det var flera högar med kattbajs. Patrik och jag gick med honom upp. Och mycket riktigt låg det ett par tre högar vilket inte är trevligt. Nu hör det till saken att vi har fått in en rysk familj som hyr en lägenhet nere på andra våningen dit solen aldrig når. Så de tillbringar sin tid på taket för att få sol och rastar sina tre katter. För att göra en lång historia kort hämtade vi vår andra granne, vår spanska grannfrun  som är President i huset och berättade läget. Men hon hade redan koll och hade sagt till ryssarna. Jaja det slutade med att vi bjöd in Bosse och Mari på maten som redan var på gång i ugnen. Så spontanträffar är trevliga!

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vardagen i Torrevieja. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Spontanträffar är trevliga!

 1. Ama de casa skriver:

  Visst är det trevligt med träffar oavsett om dom är spontana eller inte 🙂 Mindre trevligt med kattbajs på taket… Hoppas President P’s tillsägelse gör verkan!
  Ha en finfin dag!
  Kram

 2. Annica skriver:

  Trevligt med spontana middagsgäster 🙂
  Kram

 3. friochlycklig skriver:

  Hundbajs på trottoarerna och kattbajs på takterrassen. Usch och tvi och blä! Tur att det blev lite trevligheter. 😊

 4. Kattbajs på takterrassen låter… äckligt 😦
  Spontana besök och go mat låter bra mycket bättre 🙂
  kram

 5. Ditte skriver:

  Trevligare med denna spontana middagsträff än katternas högar på taket. Hoppas det bli ett stopp på detta nu när ”presidentskan” sagt till.
  Och visst är Keeper lite dyrare men å andra sidan är läget perfekt och med bekväma soffor.
  Stor kram!

 6. Znogge skriver:

  Kan tänka mig att det doftade alldeles ljuvligt där! Mindre trevligt doftade det säkert på taket så det var tur att presidentskan sade till. Någon måtta får det faktiskt vara…

  Kram och god kväll!

 7. yfronten skriver:

  Vad fint med apelsinblommor! Vi har ett litet citronträd hemma, som har små söta blommor som luktar gott.

 8. Gunnel skriver:

  Måste vara underbart att gå där i apelsindoften. Solen tittar fram hos mig också och gjorde så redan när jag steg upp idag, och jag sov faktiskt inte fram till lunch. Kram

 9. Sophie skriver:

  Örk! Förstår inte folk att de ska plocka upp efter sina husdjur, undrar jag. Jag hoppas de lyssnat på tillsägelsen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.