Hur kunde det bli så här?

Vi har under en längre tid tyckt att det var längesen vi blivit kallade till vår tandhygienist på Folktandvården, där vi alltid blivit kallade en gång om året. Så jag ringde dit och påtalade detta vilket receptionisten svarade lite skamset, att vi skulle blivit kallade redan för ett år sen! Alltså det var två år sen vi var där senast!

Vad jag sa behöver jag inte skriva här…..men receptionisten och jag skildes tillslut som vänner.

Hon berättade i alla fall för mig att flyktingar har förtur och därför blir vi svenskar bortskuffade från listan vilket absolut inte är acceptabelt. Både Patrik och jag har gått hos Folktandvården sen vi var barn. Och visst minns väl många av oss fluortanten som kom till skolan varje eller varannan torsdag och lärde oss skölja munnen. Dessutom var alla skolbarn på besök hos Folktandvården redan i unga åldrar….och nu får vi inte ens komma dit. Och att få en tid nu var helt omöjligt, då de redan går på knäna.

Bedrövligt är vad det är – Hur kunde det bli så här?

Snart ser våra tänder ut så här:

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i Helsingborg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Hur kunde det bli så här?

 1. Ama de casa skriver:

  Men fy fasen… Ja, HUR kunde det bli så? Min rekommendation är att ni går här nere i Spanien. Det trodde jag väl aldrig… Att jag skulle rekommendera ett besök till tandis? 😉 Men jag tycker dom är både duktiga och snälla här på tandläkeriet. Nära och bra är det också 🙂

  Ha en fin söndag!
  Kram

  • Ami skriver:

   Ja, det har verkligen blivit helt upp och ner 😩
   Jag har en tid hos Tandläkeriet till veckan 😃
   Ha en fin kväll!
   Kram

 2. Janne skriver:

  Precis detta har jag också råkat ut för. De fick slita häcken av sig här, både tandläkare och läkare. Min favorit som tandhygienist, som jag haft hela tiden, slutade och började på en privat klinik i Linköping. Där slapp hon se hur flyktingar skulle gullas med. Hur det kunde bli så här? Ja, det lär nog stå i historieböckerna så småningom för nu är det hysch hysch. Det daltas och prioriteras för dessa flyktingar på alla fronter. Var glada för att ni bor i Spanien,

  Ha en fin dag!

  • Ami skriver:

   Ja, detta är helt oacceptabelt! Jag förstår att din tandhygienist bytte arbetsplats, men det är ju helt galet att hon skulle behöva flytta på sig 😦
   Usch och fy säger jag….
   Ha en fin kväll!

 3. C skriver:

  Inget förvånar längre! Vi bara nickar o låter saker ske. Ska man behöva flytta för att gå till tandläkaren?!?Grrr.
  Kram 😘

 4. Helena skriver:

  Men precis det här har jag också drabbats av och ifrågasatt! Det gick två år innan jag blev kallad till min tandhygienist och fick veta att i första hand prioriteras flyktingarna.
  En annan gång hade jag en bokad tid hos tandläkaren och en familj som hade fått akuta besvär togs in vilket gjorde att min tid blev 40 minuter försenad. Tandläkare bad om ursäkt, log och menade att det nog var ok för mig men blev häpen när jag röt till om att ”tid är pengar, det här är inte ok för mig då jag tagit av min arbetstid för att få tid att komma till tandläkaren”.
  Dessutom om jag hade varit försenad hade jag troligen behövt boka en ny tid och ändå debiterats för förseningen..

  • Ami skriver:

   Men det här är ju inte klokt 😦 Och vi kan inte göra något åt det! Jag förstår precis hur du kände det…..Det är helt galet och man blir vansinnig!

 5. Gunnel skriver:

  Vilken röra! Jag går hos en privat tandläkare och har gjort i otroligt många år. Där blir jag kallad 2 gånger om året…en gång till tandhygienist och en gång till tandläkare. Jag slutade gå till Folktandvården när jag började jobba, för jag hade väldigt dålig erfarenhet av deras bemötande.

  • Ami skriver:

   Ja detta är inte klokt! Vi har alltid gått hos Folktandvården och blivit kallade en gång per år och nu blir vi så här illa behandlade 😦 Man bli både ledsen och arg!

 6. Geddfish skriver:

  Jag slutade på Folktandvården iom flytt till Lidköping 1999, då det inte gick att komma intill. Började hos privat, där jag ff går och har fint bemötande. Våren till tandhygienist och hösten till tandläkare.
  Helt plötsligt var det ingen kö till Folktandvården längre, men jag avböjde, de är inte billigare längre.
  Nej, och till frågan Hur kunde det bli så här? Det frågar jag mig också.
  Kram

  • Ami skriver:

   Vi har alltid tyckt att Folktandvården fungerat bra….men efter detta kommer vi absolut inte att gå dit. Väldigt tråkigt eftersom vi hade en så bra tandhygienist. Och helt galet att vi ska behöva flytta på oss 😦
   Kram

 7. Marianne Bohman skriver:

  Ni som har möjligheten besök tandläkaren i Spanien. Se till att få specificerat kvitto, om det finns även röntgenbilder i filformat. Dessa bifogar ni sedan till Försäkringskassans blankett Nr 5428A. Blanketten finns på nätet i PDF-format. Varför tramsa i svenska köer? Utmärkt tandläkare även på Los Balcones (Torrevieja), Nordic Dental Clinic belägen i Hotel Dona Monsa.
  Med hälsningar från rena och hela tänder
  Marianne/San Miguel de Salinas

  • Ami skriver:

   Hej Marianne! Helt rätt, varför tramsa i svenska köer när vi kan gå i Spanien? Men visst är det galet ändå att vi ska behöva flytta på oss 😦
   Tack för tipset….har en tid i Spanien nästa vecka 🙂

 8. Ditte skriver:

  Bedrövligt! Men vi rekommenderar Tandläkeriet i Torrevieja, både tandläkare och tahndhygienist. Men vad gör alla som är kvar här hemma. . Man kan ju undra. Tror inte det är lika illa i Stockholm.Men å andra sidan har jag även här gått privat i många år, närmare bestämt i 60 år…
  Kram!

 9. Eva skriver:

  Ja, uppenbarligen har Folktandvården på er ort problem med att hantera sin administration. De borde naturligtvis ha informerat er om att ni inte kunde kallas förra året pga överbokning.
  Tur för er att ni kan välja andra alternativ i Sverige eller Spanien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.