Torrevieja klarade sig lindrigt…

…undan regnovädret som var förra veckan. För oss var det bara ”vanligt” spanskt regn som kom. Många hörde av sig till oss efter att de läst svenska kvällstidningarna. Det trodde deras hem var bortspolade och att vi var i fara. Folk är lite väl snabba med att tipsa tidningarna utan att veta hur det brukar vara här nere. Värsta filmer och bilder visas upp lite varstans. När det väl regnar här så kommer det mycket på kort tid. Torrevieja klarade sig väldigt lindrig undan. Mycket värre var det runt omkring, där är det fortfarande katastrof. Läser man spanska tidningarna så är detta det enda de skriver om just nu. Sju döda talar sitt språk och hela byar som fortfarande är översvämmade. Detta kommer ta lång tid att åtgärda. Många som har blivit av med allt de ägde och dessutom oförsäkrade. Det har startats upp hjälpfonder för de värst drabbade.

Våra sopproblem var en bagatell när man vet hur hemskt andra drabbats. Dagen efter regnovädret såg soptunnorna ut så här i stora delar av stan.

Lite överfulla.

Men som tur var så var det inte 37 grader varmt.

Men inte luktade det gott för det. Och inte trevligt för de närmst boende.

Orsaken var att sopbilarna inte kunde köra ut soporna till soptippen som ligger utanför stan. Vägarna där var översvämmade.

Men nu är alla tunnor tömda.

Och igår när vi kom hem strax innan 19 var det bara 31 grader på terrassen, det går mot höst nu!!

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i Torrevieja förändringar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Torrevieja klarade sig lindrigt…

 1. Gunnel skriver:

  Jag är otroligt glad att sopsituationen inte är samma här. Fy vad det måste lukta illa även om inte solen gassar direkt på tunnorna. Kram

 2. friochlycklig skriver:

  Det går fort mot höst. I Skåne har folk börjat med vinterjacka. Det dröjer nog här (om det sker, vilket det nog inte gör).

 3. mamma C skriver:

  Vi hade änglavakt denna gång att det inte blev värre där vi bor. Här har sopbilarna också börjat att köra igen som tur är.
  Ha en bra mittiveckandag.
  Kram Carin

 4. Ditte skriver:

  Visst såg det ut som att Torrevieja klarat sig bra i ovädret. Såg när jag kom i söndags att det halvvägs mellan flygplatsen och torrevieja att bilar fortfarande stod under vatten och att delar av saltsjöarna där svämmat över . Även en del småvägar stod under vatten så det bildades köer för att ta andra vägar. Jag funderade på detta med soporna för inte heller hos oss var de tömda. Så tack för förklaringen. Men nu så är alla sopor borta.
  Stor kram

 5. Ama de casa skriver:

  Skönt att det börjar återgå till den normala på många ställen, men självklart oerhört synd om dom drabbade…
  Höst låter trevligt – lite svalare ändå gör ingenting alls 🙂
  Kram

 6. Znogge skriver:

  Men så gräsligt med alla dessa sopor! Minns att det var så på Sicilien men då var det sopstrejk och dessutom väldigt varmt…

  Kram

 7. yfronten skriver:

  Vad skönt att ni klarat er undan det värsta ovädret! Men äckligt med soporna i värmen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.