Sex lik hittade i en hiss i Torrevieja…

…skulle kunnat blivit en tidningsrubrik i en spansk tidning.

Ja det var verkligen med livet som insats vi hjälpte till häromdagen. När man är långt borta är man tacksam om någon vill hjälpa till och ta en titt så allt är som det ska. Vi hade några som tittade till vår lägenhet när vi var ”fast” i Sverige. Nu när vi åkte ner fick vi en ”lista” av folk som ville att vi skulle titta till deras bostäder. Första dagarna hade vi själva fullt upp med att komma på plats, men nu gällde det att börja beta av listan. Häromdagen passade det bra att ta en titt hos Per och Christel. Vi var ändå nere i hamnen med Dan, Carita, Ama och Anders. Så på hemvägen tog vi ”omvägen” upp i deras lägenhet. Ju fler desto bättre, haha. Upp var inga större problem. Vi åkte upp i hissen i omgångar nu i Coronatider. In i lägenheten och på med vattnet och fyllde på både avlopp och blommor. De ville även vi skulle åka ner med hissen till källaren och starta upp deras bil. Det var nu problemen började. För att åka ner till garaget behövs en speciell hissnyckeln. Carita och Ama ville inte åka med ner till garaget, men blev övertalade att följa med. Så nu var vi sex personer i en liten varm trång hiss.

Med munskydd på och ryggarna vända emot varandra skojade vi att, ner kommer vi alltid. Jodå ner kom vi, hittade bilen och startade upp den utan problem.

I garaget finns ingen trappa upp utan återigen trängde vi dumt nog in oss sex personer i en hiss på 1,2 kvm. Dörren stängdes sen hände INGET mer!! Vilken knapp vi än tryckte på så stod vi bara still. Tryckte vi på knappen för att öppna hissdörren hände ingenting!! Vi var fast, sex personer (30 grader ++) i en hiss i Spanien…smått började paniken spridas. I ett sista försök stoppade Patrik i hissnyckeln och tryckte på knappen men inget hände. Ringde man på larmknappen så jo visst ringde det i en klocka någonstans men ingen kom. Detta måste vara drömscenariot om man är ute efter spänning i Spanien…men just nu ville vi bara UT. Hur länge räcker luften, när kommer någon hitta oss, var är toaletten, ja många konstiga tankar hann komma.

Ingen hade sinnesnärvaro att tänka på att ta en bild i den fulla hissen. Men lösningen kom när Patrik vände sig om och kunde dra upp hissdörren…UT skrek alla. Sällan är man så glad över så lite. Patrik tycke vi kunde prova en gång till för att få en bild men ingen ville ställa upp. Men han tog ensam hissen upp och la tillbaks bilnycklarna så det var nog inte hissens fel…. utan vårt eget. Vi andra gick ut via bilporten.

Sex personer är ok i hissen men det föll nog på vikten.

Phu det blev inga tidningsrubriker denna gång men vi har fler bostäder att titta till så man vet inte hur det går där. Detta var lite för spännande för Ami.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Sex lik hittade i en hiss i Torrevieja…

 1. Ama de casa skriver:

  Ja, hur tänkte vi där? Inte alls, skulle jag säga. Såååå DUMT!!! Tur att vi kom ut ur hissen och tur att det fanns en nödknapp på garagedörren så vi även kom ut ur själva garaget. Även om det var betydligt bättre i garaget än i hissen så hade det inte varit så skoj att bli fast där heller.
  Nåja, vi grejade det till slut och fick nåt stärkande som vi verkligen behövde 😀

  Ha en bra dag!

 2. Znogge skriver:

  Jag som i princip aldrig åker hiss känner direkt vilken mardröm det måste har varit! Sedan var det ju lite dumt att tränga ihop sig i en så pass liten hiss. Nåja, vilken tur att det slutade väl. Kan tänka mig att ni behövde något stärkande efteråt.

  Kram

 3. Annica skriver:

  Jobbigt läge 😱
  Kram

 4. friochlycklig skriver:

  Ni kanske ska fixa de andra ställena utan assistans. 😀 Vi vill inte läsa om er i tidningen. Inte om dylika händelser iaf. 😉

 5. mittlillautrymme skriver:

  Go’ midda’ Ami! Ja, det där lät inte så kul, men ni har i alla fall fått er en nära döden upplevelse och ju längre tiden går, desto roligare hade ni det där i hissen! 😀
  Lite besviken är jag på Ama för att vi inte fick några bilder! 😦

 6. Geddfish skriver:

  Jag, som inte är hissrädd, kände faktiskt lite panik, när jag läste storyn. Pju !
  Ta hand om er, säger jag bara 😀 Kram!

 7. Per skriver:

  Tänk ändå vad vi hjälper er till ett spännande liv. Söt vår lilla bil är vi tackar er för hjälpen men Patrik skickar väl räkning? Per å Christel

 8. Preciosa skriver:

  Hej Ami!
  Mardröm är bara förnamnet!! I denna värme dessutom. Varit med om i 30 gr i ditt grannhus.
  Vi var bara 2…OK överviktiga hahaha…men översteg inte gränsen.
  Sen gick jag upp och ner i en månad…innan jag vågade åka och helst då ensam…
  Kram P ♥♥

 9. åsa skriver:

  OMG så läskigt hemskt, tur Ni kom ut… kram

 10. Christina skriver:

  Åh fy vilken mardröm , avskyr hissar , finns trapp så tar jag alltid den , förstår paniken i detta trånga utrymme 🙀//Christina

 11. Christel skriver:

  Ja usch sån spänning vill man ju helst slippa. Tokstollar som alla gick in i den lilla hissen. Jag är glad att ni kom ut helskinnade. Kram på er 😘

 12. yfronten skriver:

  Men fy vad otäckt! Jag trodde först att det verkligen var något som hade hänt med den läskiga rubriken…

 13. mamma C skriver:

  Nu vet ni att det är ensamma ni ska gå till de andra och kolla till det.
  Kram Carin

 14. Ditte skriver:

  Väl spännande! Absolut! Och även ”I hetaste laget”. Men nu har ni testat och gör nog inte om det. Och att vara instängd i en liten hiss är ju inget man direkt vill. Bra att Patrik kom på idén med att dra upp hissen. Det var just det Bosse också sa. Men det förutsätter ju att man inte är mellan några plan.
  Skönt att det inte blev några rubriker i tidningen och allra bästa att ni kunde fortsätta att andas.
  Många tankar och stor kram

 15. Susjos skriver:

  Jösses, vilken historia! Tur den slutade bra 😉
  Ha det så bra i ett varmt och skönt Spanien!
  Kram

 16. Susan skriver:

  😱😱😱

 17. Janne skriver:

  Vilken mardröm!!!

 18. Pingback: Annars då, på hemmaplan? | Ama de casa

 19. Anki skriver:

  Oj … vilken dramatik! Bra att det slutade bra!

 20. Pingback: Ett par otäcka hissupplevelser – igen! | Ama de casa

 21. Pingback: Hjälpte till att tömma lägenhet! | Rendahl i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.