Promenaden till La Mata…

…var mycket jobbigare än tänkt. Vi skulle bara ta en lugn promenad. Men det kändes som vi vandrat genom öknen i flera dagar. När vi nådde målet visste vi inte om det var en hägring eller verklighet. Vi såg vatten och tänk om vi bara hade haft badkläder med oss.

Den lilla vattenflaskan vi hade med räckte inte långt, den var slut för länge sedan.

Men vi visste att det fanns ett bra vattenhål inom räckhåll så vi kravlade oss dit.

Strandpromenaden var nu helt klar efter förra ovädrets framfart. Vi var där i januari och då hade de precis påbörjat renoveringen men nu såg den ut att hålla för framtidens oväder.

Vi satt oss och tog en dricka och hämtade nya krafter innan vi fortsatte…

…till torget i La Mata.

Nu fick det räcka så vi vände hemåt igen.

Vi tog en annan väg hem för att slippa den branta backen uppför så vi tog vägen utmed vattnet i stället.

Men att slippa undan backarna helt är omöjligt på dessa hållen, denna backen är kanske inte så brant men desto längre istället. Nu kunde vi omöjligt bli blötare av svett.

Och när vi nådde toppen var vi inte ens halvvägs hem.

Nä detta var helt fel dag att ta en sådan långpromenad. Telefonen visade att vi gått 16 km i ökenvärme. Och totalt över dygnet visade den 21 km. Alla säger att visheten kommer med åldern så då är vi kanske inte så gamla än…

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vardagen i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Promenaden till La Mata…

 1. Ama de casa skriver:

  Länge sen vi var till La Mata nu, har inte velat gå hela vägen i den värmen som har varit. Brukar ju fuska med bussen, men det känns inte heller så bra i dessa dagar. Tack att vi fick följa med en sväng utan att bli ett dugg svettiga 🙂
  Duktigt traskat!
  Ha en härlig lördag!

 2. Ann-Kristin skriver:

  Trevligt att få se bilder på La Mata. Den sista backen travade jag uppför hösten 1985 och dansade på hotellet som hette Hotell Berlin då. Det fanns inga hus där på sidan då.
  Syns snart🥰

 3. friochlycklig skriver:

  Det händer rätt så ofta på sommaren att vi funderar över varför vi påbörjat vissa promenader. 🤣 Sedan är det lika långt hem igen. 😷☀️

 4. Ditte skriver:

  Verkligen en utmaning! Och backarna här slipper en ju inte . Vare sig dit eller hem. Ont om skugga är det också. Bosse gick dit idag men var ganska slut . Varmt som attan.
  Tur att det är gott om vattenhål. Tror det blir mer lättsamt och mindre varmt att ta sig dit i oktober. Men nu har ni testat.
  Stor kram

 5. yfronten skriver:

  Det är ju livsfarligt att gå så långt utan vatten! Tur att ni hittade vattenhål!

 6. Pingback: En shoppingtur! | Rendahl i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.