Petancabanan krävde storstädning!

Nikki skickade ett sms, ska vi spela Petanca? Micke hade frågat detsamma veckan före så det låg i luften att något var på gång. Vi gick ut och rekade några dagar innan efter lämplig bana att spela på. Vårt beslut blev banan i myrparken. Valet var lätt, nära hem till oss och långt för alla andra, haha. Nejdå, det var för att det var i mitten för de som bor längst bort. Myrparken gör verkligen skäl för sitt namn. Inte bara för att den har stora myror i mosaik.

Ami hann bara ställa sig vid en av banorna så var hela myrstråket på väg uppför benet. Så det var bäst att flytta på sig. Men redan när vi var och rekade såg vi ett problem av valet av bana. Hundägarna använder banorna som rastplats…inte alls trevligt så vi hade rustat oss med bajspåsar för att städa av värsta skiten rent ut sagt. Vi såg senare att nästa gäng som kom till den andra banan var mer rutinerade de hade sopborste och skyffel med sig.

Laguppdelningen blev som vanligt tjejer mot killar.

Att hålla avstånd är minsann inte så lätt i praktiken, men under spelet gick det någorlunda bra ända tills…

…det var dags att räkna poäng. I vanliga fall brukar det se ut så här när det ska räknas poäng. Detta var i fjol när vi spelade i Rosaleda innan Corona. Alla vill vara med och kontrollera så ingen fuskar.

Men nu är det andra tider, så vi skickade bara fram de som brukar fuska minst och så fick vi lita på dem. Fusk har vi varit med om tidigare när vi spelat med Hasse och Anna-Lena

Efter spelet gick vi ner till Paseon för att äta lite mat. I Coronatider får man bara sitta max tio personer per bord. Här är bilden på segrarna, Patrik stod bakom kameran. Det blev oavgjort så inte konstigt alla ser glada ut.

Mätta och belåtna satt vi kvar och njöt av kvällen och löste alla världens problem, dock inte Corona det får vi fundera vidare på.

Stränderna är stängda på kvällarna nu, annars brukar det sitta lite folk och några brukar fiska där men nu var det tomt.

Ännu en supertrevlig kväll var över i Torrevieja.

Annons

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Petancabanan krävde storstädning!

 1. Ama de casa skriver:

  Oavgjort minsann! Tro om det har hänt förut? 🙂 Såg trevligt ut, men fy vad trist att banorna är så nedskitna…
  Ha en finfin dag!

 2. Znogge skriver:

  Vilka härliga kvällar ni kan njuta av men nästa gång tycker jag att tjejerna ska ta hem segern!

  Kram

 3. Ditte skriver:

  Bra jobbat här men jag instämmer med Znogge att tjejerna tar hem det nästa gång. En trevlig em och kväll var det helt klart.
  Stor kram

 4. åsa skriver:

  Inte okey att hundägare rastar sina hundar där… Petancabanan borde väl vara en fredad zon 😉
  Myror i mosaik är en sak och levande myror en helt annan mindre trevlig grej 😉
  kram

 5. Gunnel skriver:

  Mosaikmyran är ok, men levande kryp slipper jag helst ifrån. Vilket oskick att inte plocka upp efter sin hund! Folk är sig tydligen lika överallt. Kram

 6. mamma C skriver:

  Så himla tråkigt att hundägarna inte bryr sig var de rastar sina hundar.
  Kram Carin

 7. Pingback: Nu skulle vi bara ta oss hem från La Mata… | Rendahl i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.