Smörgåstårta är vi inte bortskämda…

…med i Spanien.

De sista veckorna har det varit ovanligt livligt så jag ligger lite fel i dagarna. Men jag ska försöka komma ifatt jag väntar bara på att det ska bli 25 timmar på dygnet. 25 timmar tänker ni, haha. Men i Spanien är allt möjligt 25 timmar är inte ovanligt här. Denna dagen hade vi en inbjudan som vi inte kunde tacka nej till, det är ju alltid lika trevligt när vi träffas.

Vi tog en sen eftermiddagspromenad norrut. Boulebanorna var fulla av fransmän som det lät som. Ett av de få franska ord vi lärde oss efter en trevlig bussresa till Frankrike vi tog innan bloggens tid var très bien. Vi har varit i frankrike några gånger när Ami råkade pratade spanska och kyparen förklarade att nu är vi i Frankrike och här säger man très bien och inte muy bien. Så dessa orden glömmer vi aldrig.

Nu hade vi hade varken tid att spela eller titta på. Vi hade en tid att passa och passade även på att göra lite nytta på vägen.

Alla har inte haft möjlighet att komma ner till spanien och njuta av 29 grader i september. Det kom ju ”lite skit” i vägen som vi brukar säga om Corona. Men vi njuter åt dem och tittar till deras bostad under tiden. Förra gången hoppade vi i sängarna men denna dagen hann vi inte med det. Så efter att vi vattnat blommorna och spolat i kranarna gick vi vidare.

Som svensk håller man tiden. Är man inbjuden till 19,00 kommer man 18,59 kanske 18.55… skulle man komma fram tidigare så går man runt i kvarteret tills tiden är inne. Men känner man folk väl så knackar man på ändå. Vi var nog liite tidigare så vi knackade på.

Vi känner varandra ganska väl nu. En av de trevligaste kvällarna vi haft i Torrevieja var med dessa tokstollar. Nu var vi hembjudna till Per och Annelie på hemgjord svensk smörgåstårta och godsaker till efterrätt.

Men att klockan ska gå så himla fort när man har trevligt. Vi hade ju inte ens haft tid att bada i deras flotta pool. Sista ordet jag hörde var bada näck…

…och då gick vi hemåt i mörkrets sken.

Inte en kotte var ute.

Tack Milton för en trevlig kväll igen!

Annons

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Smörgåstårta är vi inte bortskämda…

 1. Ama de casa skriver:

  Trevligt! Smörgåstårta är verkligen smarrigt 🙂
  Kram

 2. Znogge skriver:

  Fransmän kan ärligt talat vara lite snorkiga tycker jag…
  Smörgåstårta äter vi inte ofta men visst är det gott!

  Kram

 3. Ditte skriver:

  Låter väldans trevligt! Och fint att frånvarande vänners hus får lite tillsyn. Ja, även här hemma skulle jag behöva fler timmar.
  Stor kram

 4. Christina skriver:

  Åh så gott med smörgåstårta 🙂 //Christina

 5. mamma C skriver:

  Smörgåstårta är inte ofta man äter här nere. Men gud så god er såg ut som ni blev bjudna på.
  Kram Carin

 6. Susan skriver:

  Hola! Tusen tack för titten! Snart är vi på plats igen!
  Kram ❤️

 7. Pingback: Något är på gång… | Rendahl i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.