Fortsättning på vår mörka flygstart!

Först måste vi tacka alla för de otroligt många och varma hälsningar vi har fått här på bloggen, sms, sociala medier och samtal. Det värmer i svåra stunder att så många verkligen bryr sig. Tack alla 💕

Vår flygresa till Sverige började i mörker…precis under säkerhetsgenomgången gick strömmen i flygplanet.

Patrik som övervunnit sin flygrädsla efter att ha vägrat flyga under 21 år visade inte en min! Jag däremot som egentligen inte är flygrädd kände efter ett tag att nu vill jag kliva av. Så jag drog Patrik i ärmen och sa vi kliver av. Patrik sa nej nu sitter vi kvar! Många konstiga tanker hinner fara runt i huvudet innan man sansar sig.

Piloten säger att planet är trasigt men vi hoppas på att det snart ska vara fixat!! Fram rullar det stora elaggregatet som de kopplar in i flygplanet. Hm hade de glömt att ladda batterierna tro? Flygvärdinnorna öppnar dörren och in kliver tre flygmekaniker som går in i cockpit. Tiden går och man undrar ska vi byta flygplan eller vad händer! Inte kan de lyfta med detta trasiga plan. 30 minuter gick och fortfarande meckandes med planet. 45 minuter gick och nu måste de väl plocka fram ett nytt flygplan till oss. En timme senare skriver mekanikern i loggboken och kliver av. Men inte ska de lämna oss i detta trasiga flygplan? Piloten säger att det var fel på generatorn!! Vi såg inga delar som byttes ut. Motorerna startas och ljuset tänds, nu väntar vi bara på att allt ska slockna igen…

Men planet taxar ut och lyfter.

Upp kom vi.

Men inte den bekvämaste flygresan man gjort!

Att vi är på väg att landa i Köpenhamn kändes verkligen skönt efter att ha varit i luften i tre timmar.

Phu sällan har man varit så glad att komma ner på fast mark.

Transferbussen mötte upp.

Inte var det någon spanienvärme som mötte oss.

Även i Danmark är det krav på munskydd på många ställen. Men munskydden har vi burit i fyra månader så det kändes bara naturligt, så otroligt snabbt man anpassar sig.

Nu skulle vi bara ta oss genom Danmarks som har stängt sina gränser.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Resor och märktes . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Fortsättning på vår mörka flygstart!

 1. Ama de casa skriver:

  Fy vad läskigt! Jag hade nog också velat kliva av i det läget… Skönt att allt gick bra ändå och att ni landade säkert på fast mark.
  Våra tankar är hos er.
  Kram!

 2. Ann-Kristin skriver:

  Vill börja med att beklaga sorgen. Trodde jag gjort det tidigare, men tydligen inte.
  Fy vilken hemsk upplevelse. Tur att jag har ett par små wiskeyflaskor ’a 5 cl med mig om något sånt skulle hända mig😊

 3. Annica skriver:

  Jobbigt läge när man inte vet vad som händer 😦
  Kram

 4. Geddfish skriver:

  Lät lite som en mardröm där ett tag.
  Kram ❤

 5. friochlycklig skriver:

  Ojdå vilken jobbig upplevelse. 😮

 6. mamma C skriver:

  Känns inte bra alls när man inte har koll på grejerna.
  Kram Carin

 7. Gunnel skriver:

  Jag hade nog inte vågat sitta kvar. Tycker ni var modiga och speciellt Patrik spm inte gillat flygturer tidigare. Kram

 8. Ditte skriver:

  Verkligen inte det man tänkt sig. Men de hade ju inte startat eller fått starttillstånd om det inte var ok. Men kan tänka mig att det var en orolig resa. Skönt att sedan landa i Danmark. Jag hade nog tänkt tanken att gå av men knepigt det också. Nytt plan och ny väntan och kanske en tur runt Europa innan ni var hemma igen. Imponerad av Patrik.
  Stor kram

 9. Znogge skriver:

  Jag hade definitivt velat kliva av i det läget men samtidigt så vet jag också att personer som servar och reparerar flygplan är otroligt kompetenta. Dock hade jag suttit på helspänn hela resan hem. Skönt att allt gick bra!

  Kram och god lördagskväll!

 10. Susjos skriver:

  Flygtekniker kan man lite på! (Min man är ju flygtekniker, haha!) För någon vecka sedan fick han flyga till Östersund för att laga ett (SAS)plan, det var bara han som gick av i Östersund, planet han åkte upp med skulle egentligen till Luleå, men gjorde en avstickare till Östersund så att min man kunde stiga av och laga planet!
  Nån lunch fanns inte att tillgå på flygplatsen i Östersund, så de fixade att en bil från stan och bageriet där kom till min man på flygplatsen med en god fräsch lunchmacka! De är rädd om teknikerna! Han fixade planet och kom hem till kvällen.
  Ha det gott!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.