Patrik hade planerat en resa men…

…jag vet inte varför jag sa ja till att följa med.

Patrik skulle bara åka till ett bilmuseum och i sista stund frågande han om jag ville följa med. Han vet att jag inte gärna följer med på hans bilresor, men denna gången sa jag faktiskt ja. Klockan ringde 6,00 och efter en bra frukost satte vi oss i bilen. Det gick flera timmar innan vi var framme.

När jag väl följer med brukar jag inte följa med in, jag har sett så många ställen och jag vet hur det ska tittas och pratas. Men denna gång var museet stängt. Jippi tänkte jag nu vänder vi och åker hemåt igen. Men så väl var det inte, det klev ut en kille och hälsade oss välkomna. När Patrik i vanlig ordning gick iväg så kom killen fram och frågade om inte jag ville följa med in och titta. Ami som var på gott humör följde med in. Vi fick en privatvisning av bilarna och massor av roliga historier berättade så Ami ville knappt åka därifrån, haha. Jisses, vilka bilar.

En volvo från första tillverkningsåret 1927. Det finns tydligen bara 15 st kvar och detta museet har ägt 8 av dem!!! De hade även en av kungens specialbyggda bilar som han reste genom Europa på 30-talet med. Finns en hel bok med bara denna kungliga resa.

Här står den lokala sotarens tjänstemc komplett med all sotarutrustning.

Men timmarna gick och vi hade en bit att köra hem. Men på hemvägen låg det en fartdåre bakom oss hela vägen, och väldigt nära dessutom.

Ja det borde jag kunnat räknat ut. En bil till….bilen hade körts in i en ladan 1972 när det var tid att göra lumpen och blev stående där tills 2020 när det blev tid för försäljning av fastigheten. Och bland halmbalarna dök en bubbla upp!! Tydligen har den varit täckt av halm för att skyddas.

Som tur var bilen ”nytvättad” när vi skulle hämta den. Men körbar haha knappast. Men en väldigt ovanlig modell enligt Patrik. Detta är en Standard och var den billigaste modellen man kunde köpa 1955. Här fanns inget onödigt, den ska inte ens ha lister och krom utan det har eftermonterats på denna bil. En ren snikbil men väldigt ovanlig i Sverige. Och i riktigt bra skick….enligt vissa!!

Det finns lite delar i lager….

…så redan efter några dagar hade den fått en helt ny motor och lite bromservice. Bilens första runda sen 1972!!!

Kanske blir det en tur till Spanien ….

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Bilar och motor och märktes . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Patrik hade planerat en resa men…

 1. Mamma C skriver:

  Ibland blir dagen roligare än man tänkt sig 😉😄.
  Kram Carin

 2. Ama de casa skriver:

  Vilken tur att du hängde med, det såg ut att vara ett spännande ställe trots att det saknades både barer och marknadsstånd 😀

  Grattis Patrik till nyförvärvet i bilparken 🙂

 3. Annica skriver:

  Grattis till nyförvärvet i familjen ”bubbla”
  Kram

 4. Gunnel skriver:

  Det blev med andra ord en lyckad dag. Kram

 5. friochlycklig skriver:

  Ni kan ju köra ner med den så slipper ni tester. Kram

 6. Janne skriver:

  Grattis till den nya bilen! Nu har Patrik mer att pyssla med. 🙂

 7. Peciosa skriver:

  Hej! Åh vad fin!! Era/8+-n riktig pärla!! Antar att den var syftet med resan 🙂
  Kram P ♥♥

 8. Ditte skriver:

  Vilket spännande museum! Jätteroligt att få se de fina bilarna. Kul att du hängde med. Och sedan blev det ju även en som fick följa med hem. Vilken härlig historia!
  Stor kram

 9. Znogge skriver:

  Vilket spännande museum så det var tur att du följde med dit och in. Grattis till den nya bilen, en bil med en spännande historia 😀

  Kram och god fredag!

 10. Susjos skriver:

  Men så söt den gamla bubblan är! Grattis till Patrik, och till dej, eller?
  Men ni flög ner till Spanien igen, inte nån bilkörning med den bilen så långt va?!
  Ha det gott!
  Kram

 11. åsa skriver:

  Så intressant museum 🙂 dit hade jag gärna följt.
  Hur många bubblor finns det i Patriks garage numera?
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.