Nu hade vi bara 26 timmar på oss!

Från att fått ett negativt svar var vi nu helt plötsligt väldigt positiva.

Nu gällde det att utnyttja både glädjen och tiden. Covidtesten togs kl 10,10 och nu hade redan 46 timmar gått från det vi tog testen. Nu hade vi bara 26 timmar kvar innan pinnen långt ner i nästan måste tas om…Det fanns inte mycket marginal för några förseningar.

Dagen efter vi fick testresultaten klev vi upp tidigt. Som tur är har vi bara knappt 20 sekunder till bussen från ytterdörren.

8 minuter med bussen senare står vi och väntar på färjan till Danmark. Så än så länge har vi god marginal på våra timmar som Covid-19 intyget gäller.

Färjan tar 25 minuter och danska inresekontrollen gick bra så snart satt vi på tåget mot Köpenhamn.

Trängseln var det inget större problem med på tåget i Danmark.

Väl framme på Kastrup hade Julen redan satt sina spår.

Vi brukar ju bara flyga med Norwegian, men deras flygplan såg mest ut som julklappar, väl inslagna både runt motorerna och i cockpit.

Nackdelen med att befinna sig på Skandinaviens största flygplats är att det kan vara långt mellan gaterna. När väl gaten kom upp på tavlan så befann vi oss i helt andra änden av byggnaden så det var bara att lägga benen på ryggen. Men det finns risker men att ha för bråttom med. När vi väl kom fram till gaten så höll de redan på att boarda planet och vi stressade fram och ställde oss sist i kön.

Men snart insåg vi att detta planet skulle till Malaga. Visst det ligger i Spanien men det var inte dit vi tänkt åka idag. Så det vara bara att sätta sig ner och vänta en timme tills vårt plan skulle gå. Men en timme senare när rätt plan kom fram så stod det fortfarande Malaga som destination så det blev lite förvirring bland oss passagerare och under tiden skulle vi hålla koll på både flygbiljetter, hälsodeklarationer och våra fina Covid-19 tester vi gjort. Det är minsann inte lätt att resa längre med alla olika appar som krävs. Men mitt i allt elände tycker vi att det är bra att det krävs en Covid-19-test på alla som ska flyga även om priserna på dessa är lite väl dyra.

Flygpersonalen sa till alla, ingen kommer ombord utan att visa upp en hälsodeklaration. Förvånansvärt många hade noll koll på alla nya regler. Det låg folk på golvet och skrev hälsodeklarationer vid gaten i sista sekund. Det många föll på var att hade man skrivit ut hälsodeklarationen själv på papper så skulle den vara utskriven på ett papper alltså både på framsida och baksida inte på två separata papper som många kom med. Vi hade våra i telefonen och uppfyllde alla krav. Nu kändes det tryggt att veta att alla ombord har varit covidfria åtminstone de senaste dygnen. Det blev Kalle anka planen igen även om sista resan låg kvar i närminnet.

Denna gången kom vi upp i luften utan förhinder. Vädret vi lämnade var inget vi saknade.

Hm men än såg vädret inte så mycket bättre ut….

Måste ändå säga som alla äldre alltid sagt i alla tider, det var bättre förr…de orden säger man själv dagligen nu.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Resor och märktes . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Nu hade vi bara 26 timmar på oss!

 1. Ama de casa skriver:

  Skönt att allt gick bra och att ni inte hamnade i Malaga 🙂

  Ha en fin dag!

 2. Annica skriver:

  Vad gör man inte för att komma iväg till varmare breddgrader 🙂
  Kram

 3. mamma C skriver:

  Ja, det är mycket papper och hålla reda på nu när man ska resa.
  Kram Carin

 4. friochlycklig skriver:

  Vissa grejer var bättre förr men långt ifrån allt, tycker jag iallafall. God jul! Kram

 5. Ditte skriver:

  Skönt att ni passerade alla nålsögon och heller inte hamnade i Malaga. I och för sig en trevlig stad stad men det var ju inte dit ni tänkt er. Hoppas resan gick bra.
  Stor kram

 6. Gunnel skriver:

  Då kan ni fira en varm och skön julafton. Jag önskar er en God Jul. Kram

 7. åsa skriver:

  Skönt Ni kom med planet till rätt plats. Måste Ni göra om covid provet flera gånger? kram

 8. Znogge skriver:

  Så skönt att allt gick som det skulle och att ni inte landade i Malaga 😉 Bra att man har koll på vad som gäller.

  Kram

 9. yfronten skriver:

  Det låter komplicerat! Godkänner de inte ens två papper, det brukar jag tänka att det inte spelar någon roll när jag hjälper elever att kopiera/skriva ut papper och det råkar komma ensidigt… Bäst att kolla upp ordentligt innan då, ja! Skönt att det gick bra till slut! God jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.