Skulle vi få visa upp vårt PCR-test?

Som sagt vädret i Köpenhamn var inte uppiggande, men så fort vi lyft och kommit ovan de gråa molnen så såg vi en blå himmel och en underbar sol. Nu kände vi att vi var på rätt kurs. Mot sol och värme.

Flygresan gick smärtfritt och vi landade i tid i Alicante.

Nu återstod bara att komma förbi spanska hälsokontrollen på flygplatsen. Personal skrek ut att vi skulle ha våra hälsodeklarationer framme. Och i hälsodeklarationerna hade vi kryssat i rutan att vi hade med oss ett negativ Covid-19 testprotokoll som var gjort inom 72 timmar. Det gjordes säkert stickprov så åka utan testen är inte att tänka på. Men ingen ville titta på vår fina lapp. Och böterna är upp till 6000 Euro om man åker dit utan att gjort testen hemma. Nu var det bara att scanna in QR koden från telefonen och gå vidare till nästa station. Där skulle de mäta kroppstemperaturen på oss men som tur är har utvecklingen gått framåt så vi slapp dra ner byxorna.

Efter klarat alla kontrollerna var vi välkomna in i Spanien. Vi hade nu 18 timmar kvar på vårt 72 timmars intyg så det var med god marginal vi kom fram. Nu skulle vi bara jaga rätt på bussen. I vanliga fall är hållplatsen på det övre planet men nu i dessa tider har man valt att ha avgången på nedersta plan och ankommande på det översta planet för man inte ska behöva trängas när man ska kliva av och på bussen.

Tydliga skyltar är bra.

Här var inget som kunde misstolkas, vi var på rätt plats.

Oftast har vi fått springa till bussen men nu hade vi 50 minuter på oss innan bussen kom så det var skönt att sätta sig på bänken och bara koppla av från all stress med tester och alla tider som skulle passas. Nä ut och resa är verkligen inget för oss.

En timme senare med bussen var vi framme. Äntligen.

Nu kändes det faktiskt skönt att lämna Sverige, när man sett hur folk beter sig här och jämfört med hur folk betedde sig hemma i Sverige. Där kände vi oss otrygga var vi än gick. Att hålla avstånd och ta ansvar var inte lika självklart i Sverige tyvärr.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Resor och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Skulle vi få visa upp vårt PCR-test?

 1. Ama de casa skriver:

  Skönt att nedresan gick bra – kul att ni är tillbaks!
  Kram och god fortsättning!

 2. mamma C skriver:

  Slutet gott allting gott.
  Kram Carin

 3. Annica skriver:

  Nu kan ni andas ut och njuta av sol och värme igen
  Kram

 4. Znogge skriver:

  Så skönt att resan gick bra och att ni är på plats.

  Kram och god fortsättning!

 5. Ditte skriver:

  God fortsättning!
  Så skönt att allt gick bra och att ni är på plats. Men märkligt att man inte kollade PCR testet på Kastrup innan boarding. Här vet jag att SAS tittar på Arlanda innan men kommer på planet. Vet dock inte om det är så på alla avgångar. Men bra att de gör det för då råder ju ingen osäkerhet på planet.
  Skönt med både sol och värme.Kan sakna det men är ändå glad nu att vi bor där vi bor. men allt lättillgängligt. Och vad gäller avstånd här fungerar det väldigt bra där vi rör oss. Men i shoppingcentra är vi ju inte.
  Stor kram och njut av allt. Saknar er.

 6. Preciosa skriver:

  Hej Ami och Patrik!
  God fortsättning! Skönt att julafton är över 🙂 Den där testen gör att jag inte åkte. Orkar inte stressa så där och man vet ju inte om man hinner få det och stå där med lång nos…och biljett.
  Ha det så bra! Kramar till er båda! P ♥♥

 7. Carina skriver:

  Min första kommentar trots att jag läst din blogg i många år, härligt att ni är tillbaka i Spanien. Nej håller helt med dig i Sverige lever de flesta på som vanligt vilket är väldigt skrämmande. Själv har jag och maken knappt besökt en enda affär sen i mars. Ha det gott

  • Ami skriver:

   Hej Carina! Kul att du följer bloggen. Man tycker det borde vara lätt att hålla lite avstånd och visa lite respekt till varandra i Sverige. Men folk verkar inte kunna klara av detta med eget ansvar. God fortsättning Ami

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.