Posten, mat, poliser, ockupanter…

…hur mycket ska man behöva vara med om på en och samma dag?

För att ta allting i tur och ordning så efter frukosten gick vi ner till Posten. Ami hade packat ett paket med roliga saker till barnbarnen. Man vet aldrig hur långa köer det är på Posten så vi gick ut i god tid. Men såklart fanns det ingen kö, Ami var först och kunde kliva rakt in men stoppades i dörrhålet av en kille som höll en flaska med handsprit. Det var hans jobb att se till att alla spritade händerna innan man fick gå in. Utan några köer så gick det snabbt att få iväg paketet.

Nu kunde vi dra ner på tempot för nu var vi ute i god tid.

Utanför Posten höll de på att klippa träden.

Se så fint det blev när de var klara.

Gatorna kring torget vid gamla kyrkan var avstängda….

…för det har pratats länge om att de ska byta ut all gatsten mot asfalt. Men från prat till handling kan ta tid i Spanien.

Man gjorde samma arbete vid vita kyrkan för några år sen och det blev ju bra. Men nu pågick upprivningen av stenarna för fullt vid gamla kyrkan. Ett hiskeligt liv så det var bara att öka stegen.

Vi hade en träff med lite mat och dryck. Men det är inte lika trevligt att gå ut och äta längre tyvärr. Man får ju bara sitta fyra vid varje bord nu förtiden. Men det löste sig genom att vi tjejer satt oss vid ett eget bord och då blev det ju extra trevligt med tjejsnack. Vi glömde nästan bort att vi hade männen med, men när notan kom så fick de snällt betala så det var tur de var med.

Efter maten skulle Carita visa en sak så vi gick upp 10 minuter till deras lägenhet. Men strax fick vi ett samtal från våra grannar i vårt hus att det stod 4 män med rakade huvud och fulla med tatueringar på vårt våningsplan. Ami tyckte först det var väl inget. Men Patrik blev nyfiken och tyckte vi skulle gå hem och kolla på buset. Nu var det tyvärr så att när vi rundar grannhuset så ser vi bakändan på en polisbil som kör där ifrån. Och ingen av de fyra tatuerade killarna ville ställa upp på bild så det blev inte många bilder på dramat. Men när vi kom upp på vårt våningsplan så skulle precis en dörr stängas till en lägenhet när Patrik satte foten emellan, tryckte in dörren och möttes av en kille som inte var glad att Patrik klev in. Nä det blev ingen bjudning på Gevalia precis. Ami hade redan gått till våra svenska grannar som ringt efter oss och vi stod och tittade i dörrhålet. Det var en Spanjor och hans sambo som Patrik stod och pratade med, först lite livligt men snart stod det två Poliser bakom ryggen på Patrik som kommit ut ur hissen. Patrik hade inte ansiktsmasken på så det sa Polisen till om efter fem minuter. Ja denna historian kan göras lång, men vår ryska granne har två lägenheter på vårt våningsplan och den ena hyr hon ut. Och denna hade hon hyrt ut dagen innan till detta spanska paret. Men när de kom och skulle flytta in ville hon inte lämna ut nycklarna så de kom inte in, fast de hade betalt in två månaders handpeng. Med advokat och låssmed blev låsen utbytta och hyresgästerna kunde flytta in. Och det var ryskan som ring in dessa fyra tatuerade gorillor för att slänga ut hennes hyresgäster som nu sovit en natt i lägenheten. Patrik bad om att få se hyreskontraktet och det såg bra ut. Och dessa två Poliserna som hade varit här innan vi kom hem och nu kommit tillbaka efter att någon i huset ring efter Polisen igen när det pratades högt i trapphuset sa att kontrakten var rätt och att ryskan ångrat sig att hyra ut av någon anledning till spanjorerna. Det var nu som masken kasade ner under näsan på Polisen när Patrik slår till Polisen på axeln och säger du måste ha masken ovanför näsan. Under två sekunder visste Polisen inte hur han skulle agera med han drog upp masken och de började alla skratta. Vi andra stod i dörrhålet hos grannarna och tittade på. Jaja Patrik bad om ursäkt för intrånget och de tog varandra i hand. Men detta lär inte vara slutet på historian. Men nu var klockan mycket och vi alla var hungriga så vi skickade ut männen för att jaga lite mat på stan.

Nu när alla restaurangerna måste stänga kl 17 så det är inte så lätt att hitta kvällsmat på stan. Men de hittade en fransk pizzeria som hade erbjudande om man köpte två pizzor fick man tre. De kom hem med tre supergoda pizzor som vi åt inne hos Bosse och Mari.

Haha ja det var verkligen en händelserik dag, kanske lite väl spännande för Ami.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vad händer i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Posten, mat, poliser, ockupanter…

 1. Ama de casa skriver:

  Oj, oj, oj vilken dramatik! Väldigt rådigt agerat av Patrik. Speciellt när han sa till polisen om munskyddet 😀
  Hoppas att det kommer att vara lugnt nu och att ryskan accepterar att hon faktiskt HAR hyrt ut lägenheten!
  Kram

 2. Annica skriver:

  Lite för mycket action en och samma dag 😂
  Kram

 3. Ditte skriver:

  Puh! Absolut i det mesta laget. Men denna ryska tant….Puh, kan man ju säga där också. och skönt att det inte var den mer ”vanliga typen” av ockupanter. Fnittrade när jag läste om maskerna, både Patriks och polisen. Skönt med en lugn kväll. OM den nu blev så lugn efter alla händelser.
  Stor kram

 4. Geddfish skriver:

  Rena rama vilda västern! 😀 hujedamej!
  Trevlig fredag, kram!

 5. Znogge skriver:

  Även om Patrik saknade mask så hade ha i alla fall skinn på näsan 😉 Vilken rafflande historia!

  Kram

 6. Pingback: Nu blev Ami glad igen… | Rendahl i Spanien

 7. Pingback: Vissa dagar vet man inte hur de ska sluta… | Rendahl i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.