Nya restriktioner i Spanien igen!

Igår var det lovat sämre väder och mycket riktigt stämde appen. Det var mer eller mindre grått hela dagen och temperaturen sjönk rejält.

Och som om inte det dåliga vädret skulle vara nog. Detta var sista dagen att kunna gå ut och äta. Från och med idag får inga serveringsställe ha öppet i större delen av Spanien. Och detta ska gälla i 14 dagar men med troligt förlängning. Covid smittan rusar i höjden överallt. Och igår gick vår svärdotter och tog en covid test som hon nu väntar svar från.

Smittan kommer krypande närmare och närmare känns det som. Igår brände det även till i bekantskapskretsen här i Torrevieja. Vi blev igår påminda om hur lätt en smittkedja startar. En träffar en som träffar en som träffar oss. Man kan ju inte ha koll på vilka ens vänner träffar i sin tur. Man måste utgå från att vem som helst kan vara en smittbärare. Så för först gången blev man orolig här.

När det nu var sista dagen att gå ut och äta så fick man passa på. En liten regnskur kom vid 16 tiden precis som lovat men då satt vi under tak.

Det blev knappt ens blött på marken men det skrämde bort de sista gästerna men de fick bara ha öppet till 17 så det var stängningstid ändå.

När vi gick ifrån restaurangen igår. Det sista kyparen sa till oss inför stängningen, vi ses i juni…

Juni!!! Måtte han inte ha rätt.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Torrevieja förändringar och märktes . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Nya restriktioner i Spanien igen!

 1. Ama de casa skriver:

  Ja nog kryper det närmare och närmare. Mycket otäckt!
  Jag tror inte heller att det kommer att stanna vid 14 dagar, men jag hoppas verkligen att det inte dröjer ända tills juni innan dom får öppna igen 😦

 2. Ama de casa skriver:

  Glömde: Hoppas det blir ett bra svar för svärdottern!
  Kram

 3. mamma C skriver:

  Ja visst är det otäckt, hoppas det blir ett bra svar för er svärdotter.
  Vi får verkligen hoppas att det inte ska ta till juni innan de öppnar igen.
  Kram Carin

 4. Annica skriver:

  Hoppas verkligen kyparen har fel
  Kram

 5. Ditte skriver:

  Håller tummarna för F. Nej, man vet inte vem som är smittbärare så vi har valt att till största delen bara träffas utomhus och har det skett på restaurang har det varit gott om avstånd. Känner ännu ingen i vår bekantskapskrets som blivit smittat ännu. Men det kan ske när som helst. Det enda man vet är att man inte vet något. Hoppas också att vaccinationerna tar fart även i Spanien.
  Många tankar och en stor kram

 6. friochlycklig skriver:

  Jösses är det vad de tror? Juni?! 🤔😳
  Låt oss slippa det! Ha det fint! Kram

 7. Geddfish skriver:

  Jag har jättestor respekt för smittan, gör allt vad jag kan, på bekostnad att inte träffa vänner heller.
  Tyvärr kan detta bli långvarigt.
  Kram!

 8. Znogge skriver:

  Tyvärr har man ingen aning om hur försiktiga eller oförsiktiga andra är. Därför avstår vi från att umgås med andra under helgerna. Jag får min dos av kontakter under veckan 😦 Hoppas svärdottern inte är smittad och att det går bra för er gode vän.

  Kram

 9. åsa skriver:

  Undviker folk till stor del men ibland träffar vi ju ändå t ex C & R som båda liksom J jobbar inom serviceyrket och träffar mängder med människor.
  Jag hoppas det gått bra för Er svärdotter.
  kram

 10. Pingback: En spännande premiär blev… | Rendahl i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.