Folk vill så gärna umgås!

Vi fick positiva besked både från svärdottern och från bekantskapskretsen här att de var negativa på sina Covid tester så det var ju positivt att de var negativa…de gamla vanliga influenserna finns ju kvar de med. Så nu kan vi slappna av ett tag. I torsdagskväll var vi inbjudan på mat hos våra grannar Bosse och Mari och det passar ju bra i dessa tider då vi bara har fem meter från deras ytterdörr till vår. Och dagen efter intogs fredagvinet hemma hos oss. Carita hade bakat tekakor och då bestämde vi att vi skulle köpa räkor så vi åt räksmörgåsar till vinet.

Igår blev det mycket gjort hemma, dammsugning, golvmoppning av terrassen. En maskintvätt och Patrik blev klippt.

Efter klippningen hanns det med lunch på terrassen och en timmes solande innan vi gick ut på en promenad. Men precis när vi klev ut gick halva solen i moln. Så det blev växlande väder under promenaden.

Barnen lekte på stranden.

Bänkarna är fulla av folk.

Folk promenerar och många kommer med hämtmat i händerna.

Ja det sitter folk lite varstans nu.

Folk är så vana att kunna umgås och bara kunna slå sig ner på något uteställe.

Men är allt stängt då får man hitta nya lösningar. Vi såg många som hämtat mat på kebabställena och från Burger King och som sen satt och åt sin mat på bänkarna. Folk vill så gärna umgås och det görs ofta med mat och dryck i någon form.

Barnfamiljerna håller mest till på nymålade Vista Alegre. Det är nästan enda platsen där de kan lära sig cykla och åka inlines.

Ja det satt folk i varenda hörn som umgicks igår.

Var man än tittade så satt det folk med korgar och ryggsäckar. Det är inte lätt att hindra folk att umgås. Men nästa vecka kan det vara slut med detta. Det ska hållas möte på tisdag om att man bara ska få umgås med personer boende i sitt eget hushåll!!

Det är tyvärr mycket som talar för att det kommer beslutas och då blir det inte lika roligt om man inte får umgås med vänner.

Men nu är det bara att gilla läget och hålla ut.

Mycket regler att hålla koll på men i övrigt har vi det hur bra som helst. Vädret är helt ok för att vara i slutet på januari.

Idag blir det picknick, vi måste se och lära oss av spanjorerna.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vad händer i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Folk vill så gärna umgås!

 1. Ama de casa skriver:

  Det stryps åt mer och mer… OM det nu blir så att man bara ska få umgås med personer i sitt eget hushåll så blir det ju synnerligen synd om dom som bor själva ännu en gång. Tyckte väldigt synd om alla dessa människor under karantänen.
  Vi får hålla tummarna att vaccinet gör verkan snabbt nu!
  Kram

 2. Annica skriver:

  Kul med picknick 🙂
  Kram

 3. Znogge skriver:

  Då väntar det verkligen tuffare tider. I Sverige är det självklart tvärtom för nu ska eleverna tillbaka till skolorna. Helt galet om man frågar mig men nu var det ingen som gjorde det. Självklart skulle skolorna haft distansundervisning fram till vecka 8 för än är smittan väldigt hög i Skåne. Suck.

  Ha en bra söndag!

 4. Ann-Kristin skriver:

  Hahaha, så ung Patrik blev med nyklippt hår. Tycker det ser lite läskigt ut med så mycket folk på bänkarna nere på paseon. Så skönt att svärdottern och era bekanta testade negativt. Var rädda om er.
  Kram/A-K

 5. Geddfish skriver:

  Ser väldigt egendomligt ut med så många som trängs ute och käkar sin mat. Vore bättre uterestaurangerna funnits kvar! Men, ska det bli så nu att inte ni får träffa era vänner alls på ett tag?
  Fast jag träffar ju ingen, men det är jag, det.
  Kram

 6. Ditte skriver:

  Så skönt att inte F eller andra i bekantskapskretsen hade Covid.
  Trist att uteserveringarna stängde för det var nog lika lite, i Torrevieja som hos oss, att smittspridningen där var störst. På bilderna ser det ju ut som om man sitter väldigt nära men kanske är det samma familj. Avstånd är ju annars det som verkar vara mest effektivt. Och att ses utomhus
  Vi har inte träffat vänner här hemma eller hos dem. Men vi ses utomhus. Och en del restaurangbesök har de blivit. Men då med gott om avstånd mellan gäster och mellan borden.
  Man kan ju verkligen undra varför det nu vänt i Spanien igen med alla åtgärder som vidtagits.
  Känns knepigt med hårdare restriktioner för det drabbar ju verkligen de som inte har någon i sitt hushåll.
  Hoppas ni fick en trevlig picknick.
  Kram

 7. mamma C skriver:

  Det lutar nog åt att det blir som en lockdown typ igen.
  Kram Carin

 8. åsa skriver:

  Sverige känns så nonchalant då det gäller covid19 jämfört med övriga länder, men nu stängs gränsen till Norge så norrmännen inte ska komma över till Sverige å hamstra alkohol då det norska systembolaget blivit nedstängt nu då endast nödvändiga butiker i Norge hålla öppna.
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.