Picknick mitt i vintern!

Igår var helt klart årets bästa dag.

Flera ställen som varit stängda de första dagarna efter de nya restriktionerna har nu öppnat igen och börjat med para llevar (take away mat) Det känns som om detta nya livet har kommit för att stanna. Så nu gäller det för alla att anpassa sig och hitta nya sätt för att livet ska gå vidare så normalt som möjligt.

Det ser inte ens ut som om vaccinet kommer ta oss ur denna pandemin om man ska tro de sista rönen.

Eftersom livet är här och nu så kan vi inte bara sitta och vänta på bättre tider. Vi tog oss en promenad ut på piren igår i det superfina vädret vi äntligt fått tillbaka. Det var några till som hade samma tanke. Så vi behövde inte känna oss ensamma.

Vi hade bestämt träff för en picknick…

…ute på bänken på piren. Vi tog med oss lite mat och dryck och satt där i flera timmar och njöt av det underbara vädret vi äntligen fått. Igår hade varit en perfekt dag för kort kjol och flip flops men det kom man såklart på för sent. Då var vi redan på väg.

Picknicken gav mersmak så det kommer bli en ny vardag för oss med egen mat och dryck i picknickkorg framöver.

Ja nu gäller det vara lite kreativ om man ska ha trevligt.

Även stranden börjar se ut som vi är vana vid. Haha, såg att det fastnat en hel hög med kändisar på denna bilden utan fotografens vetskap. En del av dessa träffade vi senare på kvällen.

Det var en hel del folk där igår.

Igår när vi kom hem så visade termometer 26 grader på terrassen så vi fick några timmar där med innan solen gick ner. Men lite smolk i bägaren blev det på kvällen. Det skulle hållas möte först på tisdag om att man bara ska få umgås med dem som bor i samma hushåll. Men mitt under middagen igår började sms komma. De hade hållit ett möte igår på söndagen och tagit snabba beslut om nya regler som ska gälla från och med idag. Och det blev som väntat att man nu bara får umgås med dem som man bor med. Men detta gäller bara på helgerna och helgdagar även om de sista detaljerna inte var helt klara än. Här snackas det inte…

En liten uppdatering, tidningarna har idag ändrat texten till att man bara får umgås inom hushållet alla dagar i veckan och detta ska gälla minst fram till 15 februari.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Picknick mitt i vintern!

 1. Ama de casa skriver:

  Trevligt med en picknick 🙂
  Ja, nu skärps reglerna ytterligare… Men vi är glada att vi åtminstone får gå ut utan anledning fortfarande. Man får vara glad för det lilla.

 2. mamma C skriver:

  Säger som Ama, tur vi får vara ute och röra oss i alla fall.
  Kram Carin

 3. friochlycklig skriver:

  Nu tror jag att du har läst fel. Umgängesbegränsningen gäller alla dagar. Det som är endast på helger och helgdagar är perimeterkarantän. Trist men sant. Vi får nog klara oss med de vi bor tillsammans med.

 4. Ditte skriver:

  Skönt att ni hann med en picknick ute på piren i det vackra vädret innan de nya restriktionerna kom. Men hur stort ska avstånden nu vara för att det ska kallas att umgås. Man kan ju sitta på varsin bänk. VIsserligen får man då tala högt men ändå bättre än inget.
  Tankar till er. Men ni får ju i alla fall gå ut.
  Stor kram

 5. åsa skriver:

  Var glad och nöjd 😉 Ni får fortfarande gå ut och njuta av det fina vintervädret. kram

 6. Geddfish skriver:

  Ja, det är ju en förskräcklig pandemi…
  Man får va gla åt det lilla 😀
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.