Är det så här framtidens restaurangbesök…

…kommer vara tro?

I fredags efter marknaden gick vi och handlade på Mercadona. På vägen dit stannade vi till och beställde para llevar mat. Vi ställde oss i kön för nu får man inte ens sätta foten innan för restaurangdörrarna.

Snabbt och lätt blev maten beställd.

Vi hade gärna suttit kvar och ätit för det fanns gott om plats.

Den 31 januari skulle restaurangerna fått öppna upp igen men förbudet förlängdes fram till den 15 februari. Troligtvis inte sista förlängningen heller. Betalat och klart gick vi och handlade. Jo det var Ami som valde dyrmenyn.

Restaurangerna får bara ha para llevar fram till kl 20 och vi hade beställt vår mat till kl 19 och då hade det precis börjat skymma.

Maten stod klar när vi kom så det blev en trevlig tio minuters promenad hem.

17,45 Euro för två personer och då ingick vinflaskan i menyn. Typiskt svenska priser. Det är en trerätters meny men som nu blev en tvårätters då efterrätten inte gick att få med hem. Det var skönt att slippa den onödiga efterrätten, man är ändå alltid proppmätt när den kommer in.

Igår var det både sol och moln och bara 23 grader i skuggan så Ami hade tagit på sig vinterkläderna. Vi hade rustat oss för en långpromenad.

När vi kom tillbaka in i stan så började magen kurra.

Men som tur är finns det gott om para llevar ställen.

Även om det inte finns stolar och bord längre så har man kvar rumpan som tur är. Det går bra det med.

Och då undrar man om det är så här framtidens restaurangbesök kommer se ut? Mycket kring mat och dryck handlar just om att sitta och umgås och ha det trevligt men allt det roliga är förbjudet nu och man ser inget slut på detta heller.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vad händer i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Är det så här framtidens restaurangbesök…

 1. Ama de casa skriver:

  Det är verkligen tråkigt för alla. Det gäller verkligen att gynna dom restauranger som har öppet för take away, dom har det inte lätt i dessa tider.
  Kram

 2. friochlycklig skriver:

  Ja det är trista tider på många sätt och vi får väl se om det blir en ny normalitet i våra liv. Obligatoriskt munskydd resten av livet, inga restauranger öppna. Nej vi måste tänka positivt, eller hur? Det kommer att bli bra. Kram

 3. mamma C skriver:

  Det får vi verkligen hoppas att det inte kommer att vara såhär resten av våra liv.
  Kram Carin

 4. Bo Johansson skriver:

  Ni har i alla fall värmen, det har ju inte vi. Så lite fördel har ni ju.
  Bosse o Siwan Skövde.

 5. Ditte skriver:

  Visst är det trist att inte ens uteserveringarna kan ha öppet. Men det är ju bara att ärta in sig i leden. Kinarestaurangen kände vi ju igen och även ”Denis” men just där har vi inte varit på år och dar. Vädret väger ju upp och tur är det. Troligen är det väl vaccinationerna som kan hjälpa upp situationen.
  Stor kram

 6. åsa skriver:

  Tänk att för ett år sedan hade vi ingen aning om hur det skulle bli… inte hur allvarligt och långdraget covid19 skulle vara, eller att land skulle bli helt nedstängda.
  kram

 7. Susjos skriver:

  Para llevar är alltså take away? Så bra att ni gynnar de stackars krögarna! Hoppas det ändrar sig snart!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.