Det fina vädret höll på att kosta oss…

…förbud att vistas på stranden.

Vilka kvällar vi har haft, i förrgår åt vi middagen ute på terrassen och när vi satte och oss för att börja äta var kl 18 och då hade vi 20 grader i skuggan.

Bättre avslutning på den dagen hade inte gått att få.

Måndagen var inte mycket sämre dock började förmiddagen lite blåsigt men det blåste varmt. Jag hade hittat en postavi i postlådan så jag gick ner till posten på förmiddagen. På hemvägen blev det handlat jäst och lite annat smått och gott. Ett par gånger har jag bakat Hönökaka. Ett recept som jag hittade via Carita. Första gången blev de inte riktigt så platta som jag ville ha dem….Vi kan kalla dem elefantöron, men jättegoda. Och med lite träning blev de faktiskt helt okej. Hade ingen aning om att det ens gick att baka själv.

Vår nu mer obligatoriska picknickkorg följde med även igår.

Vi gick ner om hamnen och höll på att bli med hund, jo nog saknar vi vår storpudel Leo. Så otroligt mycket kärlek man får av en hund.

Lite överraskade blev vi av hur discona nere i hamnen rustar för en öppning.

Här verkar det som om de vet något som vi andra inte vet. Det såg ut som de satsar stort på en upprustning. Runt hörnet satt 7 arbetare och höll lunch.

I övrigt var det väldigt lugnt nere i hamnen.

Det hade funderats på att förbjuda tillträde till stränderna nu. Men istället införde man krav på att bära munskydd även nere på stranden

Igår var första dagen med de nya kravet, men vi såg inga som bar munskydd. Men så hade de inte uppdaterat skyltarna heller. På dem stod det fortfarande att munskydd endast behöver bäras om inte avstånd kan hållas. Dessa nya regler och gamla skyltar sänder verkligen dubbla budskap.

25 grader nådde termometern upp till igår, eftermiddagen var helt underbar. Idag packas picknickkorgen full igen…

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i Vardagen i Torrevieja och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Det fina vädret höll på att kosta oss…

 1. Ama de casa skriver:

  Ja nog ändras reglerna snabbt alltid! Inte så konstigt att folk inte hänger med. Vi såg också att munskydden inte var på nere på stränderna. Men som sagt, med dom dubbla budskapen är det inte lätt att göra rätt.
  Ha ännu en härlig dag!
  Kram

 2. Annica skriver:

  Lite krångligt att hänga med i alla svänger vad man får och inte får göra 😦
  Kram

 3. friochlycklig skriver:

  Jag är så glad över ☀️ i dessa märkliga tider. Munskydd och munskydd 😷😷😷😷😷😷 , så tradigt. Nåja det kunde varit värre. Kram

 4. mamma C skriver:

  Upptäckte detta nya förbud igår kväll när jag satte mig vid datorn.
  Kram Carin

 5. Geddfish skriver:

  Ser att ni har underbara dagar, pandemin till trots, och det är ju vädret, bl.a. icke att glömma.
  Massor med snö här.
  Kram!

 6. åsa skriver:

  Då vi har minus 25 just nu så skiljer det typ 50 grader mellan temperatur hos Dig och mig.
  kram

 7. Ditte skriver:

  Verkligen njutbara dagar! Men knasigt att det inte är klart med vad som gäller på stranden. Kanske har de beslutsfattande och ordningsmakten visst överseende med om man inte har koll när inte de heller verkar ha det.
  Kan tänka mig att det blev en skön dag.
  Stor kram

 8. Znogge skriver:

  Vilka härliga och sköna dagar ni kan njuta av. Det ska bli intressant att se hur solbrännan kommer att te sig med tanke på att munskydd blir obligatoriskt även på stranden… Corona-brännan är här!

  Kram

 9. Susjos skriver:

  Ljuvliga dagar trots pandemi, fint att ni kan köpa med mat och dryck och sitta ute i alla fall, eller få maten hem. Fortsätt njut av det fina vädret!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.