En hel dag på språng!

Det är minsann inte bara lata dagar här.

Igår var vi på bena hela dagen. Dramaten hängde återigen med till Habaneras. Tänk att förståndet kommer först när man fyllt strax över 40+….så många tunga matkassar man burit hem genom åren, inte konstigt man ser ut som en orangutanger. Här går alla med en dramaten medan det i Sverige bara är förknippat med ”äldre”. Ibland är det faktiskt ganska skönt att tillhöra de ”äldre” så man vågar underlätta för sig.

Vi hade bestämt en träff utanför nya Mercadona. Dan hade frågat Patrik om han ville följa med på ett jobb. Jobb för Patrik är förknippat med något som är jobbigt, därav ordet jobb. Patrik älskar jobb bara det är på hans villkor, haha och gärna under en gammal bubbla. Men Patrik åkte iväg med Dan och Carita och jag skulle shoppa loss på rean på Habaneras.

Inte en bubbla i sikte så Patrik slapp jobba, han följde bara med som sällskap. Sanden låg kvar i poolen och i hela området sen sandleveransen vi fick förra veckan. Man kan undra om det någonsin kommer bli rent igen.

Efter tillsynen körde de ner till havet och åt sin medhavda matsäck.

När de var klara ringde de och undrade var vi var, dum fråga….vi var kvar på Habaneras så klart, haha. Men innan de var framme hade vi hunnit med att handla på Mercadona så dramaten var full av mat och annan shopping. På hemvägen fick jag chans att prova på den nya trottoaren som nu var klar.

Vädret var helt underbart, även om halva dagen var grå så var det helt vindstilla och riktigt skönt.

Vädret vara så bra att vi hann bara komma hem strax efter 18 när Patrik tycke vi skulle gå ut igen. Snabbt in med matvarorna i kylen och ut igen. Ja vilken kväll det blev.

En av dagens höjdpunkter var när jag fick klappa och prata med en klok Storpudel eller Kungspudel som de även kallas. Det var precis en sådan hund vi hade fast brun. Bättre familjehund finns inte. Vi fick 13 fantastiska år med vår Leo.

Efter mycket prat och kel var vi tvungna att gå vidare. Vi gick en bit ut på piren. Men det var fullt med folk så vi vände efter en stund.

Patrik frågade om vi skulle köpa hem varsin Pizza, men ami som redan hade plockat fram och förberett för middagen tvekade i två sekunder och sa…

…vi kunde kanske köpa hem kinamat istället.

Patrik är oftast medgörlig och resonerar att om kvinnan är lycklig så är Patrik lycklig!

Det blev händerna fulla med kinamat.

Vissa dagar är mer ansträngande än andra, men denna dagen var det bara nöje.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i Vardagen i Torrevieja och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En hel dag på språng!

 1. Ama de casa skriver:

  För vår del krävdes det ett armbrott för att Anders skulle gå med på att köpa en dramat, nu är både han och jag mycket nöjda med den 🙂
  Vi gjorde inte många knop igår. Idag ska vi nog försöka aktivera oss lite mer 😀
  Kram

 2. Annica skriver:

  Ibland blir dagarna lite för jobbiga 😉😂
  Kram

 3. mamma C skriver:

  Finns inget bättre redskap och tur att man är gammal 😉😀.
  Kram Carin

 4. friochlycklig skriver:

  Mysiga dagar i all enkelhet. Så lätt här I 🇪🇦. Kram

 5. Ditte skriver:

  Skönt att det kommer dessa lite mer lättsamma dagar då och då. Annars hade det blivit alldeles för arbetsamt. Trevligt med kinamaten och du tränar väl på med pinnarna. Vad gäller ”dra maten” så är Bosse och jag i alla fall i passande ålder.
  Stor kram

 6. marbellatanten skriver:

  Alltså, jag tror jag ska köpa en dramaten i smyg … 😀 Gubben här hemma säger NEJ! Jag säger JO! Ändå jag som oftast får bära tunga kassar, hehe …

  Ser att även du fortsätter använda jackan, kommer du ihåg? Jag har ju en likadan, används flitigt, dock kan jag ibland känna att den börjar bli för varm 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.