Fredagsmys!

Det är minsann inte lätt att hålla koll på alla veckodagar, dagarna bara rusar iväg.

Men visst vill vi alla göra helgen lite speciell, annars blir det lätt tråkigt om det är lördag hela veckan…

En vanlig fredagskväll kan se ut så här hemma hos oss. Ami tillagar maten under eftermiddagen och sen avnjuts den alltid med tända ljus och musik på kvällen. Fast vänta lite! Detta känns som en vanlig måndagskväll, hm så här ser ofta även en tisdag ut och likadant på onsdagskvällarna…jaja fredagen är ändå lite speciell. I fredagskväll beställde vi hemkörning som omväxling. Två kassar fulla med mat.

Man skulle säkert kunna äta direkt ur plastförpackningen….

…men det händer aldrig i Amis hem det ser betydligt trevligare ut om man lägger upp det på en tallrik. Grovbrödet ingick inte men förrätten blev en sillsmörgås.

Ami tog ingen sill till förrätt men till denna ingick det en liten stark rackare. Nubbe med grönt innehåll. Man ska inte blanda men här var den färdigblandad redan så Patrik hade inget val. Det är nyttigt med grönt.

Patrik valde kött med kantarellsås och stekt potatis.

Och en kaka till efterrätt som även den ingick. Mätta och belåtna lät vi maten sjunka ner.

För efter efterrätten blev det en efterrätt till.

Endast skalet blev kvar av drakfrukten.

Denna hade rött kött men finns även med vitt kött. Och det bästa av allt är att den saktar ner åldrandet enligt myten.

Ja så blev fredagen som Ami ville ha det. Lite annorlunda mot övriga veckodagar.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i Vänner i Spanien och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Fredagsmys!

  1. Ama de casa skriver:

    Javisst flyter dagarna ihop och visst är maten från Svensken på hörnet smarrig!
    Haha! Där har jag förklaringen till min ungdom – vi åt drakfrukt första gången redan 1994 i Vietnam. Där fick vi hejd på åldrandet i tid alltså 😉
    Kram

  2. Annica skriver:

    Vilken braig fredag 🙂
    Kram

  3. Mamma C skriver:

    En toppenfredag med andra ord då 👍😉😁.
    Kram Carin

  4. Gunnel skriver:

    Drakfrukt är något jag aldrig har testat. Undrar hur det smakar. Kram

  5. Ditte skriver:

    Visst är det bra att variera innehållet i dagarna och så även matmässigt. Så gott det såg ut. Även hos oss äter vi på porslin om vi är hemma. Absolut. (På pick nick kan plast förekomma. )
    Drakfrukt gillar jag med hittar den sällan här hemma.
    Önskar dig en fin tisdag.
    Stor kram

  6. Znogge skriver:

    Jag tycker att ni verkar ha väldigt mysiga dagar hela tiden i alla fall 😀

    Kram

  7. åsa skriver:

    Vet inte om jag vet vad en drakfrukt är… känns inte som det tillhör ordinarie sortimentet på ICA.
    Var dag är i princip lik… ja så är det även här.
    kram

  8. Ylva skriver:

    Visst är det trevligt att äta lite gott på fredagen oavsett om man gör det alla dagar. 🙂 Jag vill också lägga upp fint på tallrik och plockar fram stora pizzatallrikar istället för att äta i lådan.

  9. Geddfish skriver:

    Jag tycker det är viktigt att duka fint även om det skulle vara hämtmat. Så stor eloge till er!
    Efterrätten drakfrukt har jag aldrig smakat, kanske borde det?
    Trevliga dagar, kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.