En spännande premiär blev…

…det igår.

Detta vara första dagen som restaurangerna fått ha öppet sen 21 januari för att ha sittande gäster, dock bara sittandes utomhus. Redan när vi åt frukosten igår morse och gick ut på terrassen såg vi att stolar och bord var utplacerade på serveringarna nere på gatan. Även om vi haft en trevlig månad och hittat på massa saker man knappt ens tänkt på tidigare så hade vi ändå stora förväntningar inför denna premiärdagen. Visst var det lite ovant att se att det satt folk på uteserveringarna istället för sittandes på bänkarna.

Vi har pratat mycket om hur det skulle se ut nu första öppningsdagen och även spekulerat om vilka restauranger som kommer finnas kvar. Hela 2020 har varit tufft för restaurangerna så redan under 2020 sållades många dåliga och oseriösa restauranger bort. Men vi var överens om att allt inte kommer se ut som det gjorde för sex veckor sedan. Vi hade gissar rätt i många fall men blev även väldigt förvånade över att inte fler restauranger hade öppet på premiärdagen. Keeper var stängt och hade folk som gick och mätte uteplatsen.

Även Bella Mar hade stängt och har hållit på ett renovera sista veckan. Man kan undra varför man börjar renovera veckan före öppningen när man haft sex veckor på sig. Dock är detta ett B-ställe på vår lista. Lätt att bli lurad på notan.

Flera glassbarer hade öppnat och det har vi varit förvånade över att dessa inte haft öppet tidigare, glass är väl typisk para llevar mat.

Lite förvånade att Alingui hade valt att ha stängt, det är en liten kedja med tre restauranger och det är som att gå på Mc Donalds man vet vad man får och det smakar alltid likadant.

Vi hade bestämt att fira premiärdagen med att gå på restaurang igår och då hade vi valt Roma. En av stans bästa ställen om man nu bara vill ha vanligt prisvärd mat. Alltid vällagat, goda smaker och trevlig personal. Men det var stängt. Hm jag kom på att det sista kyparen sa till oss när vi var där sista dagen de hade öppet den 20 Januari, vi ses i juni!!!! Jag som trodde han skämtade!

Vi kom först så vi meddelade de andra om läget för vi hade inget plan B. Alla var inställda att äta på Roma. Men det var många andra som hade valt att inte öppna. Bar La Marina höll bara på att sköta om sin nya gräsmatta.

Inte ens Casinot som är så bra hade öppet för servering. Fast det är mest ett drickställe. Men väldigt prisvärt. Man kan tro det är en turistfälla men så är det inte.

Under tiden som vi väntade på de andra gick vi en runda och såg att El Patio Chico hade stängt för gott. Det var nog ett av de spanskaste ställen vi hade i stan. Hade du inte bokat bord så fick du aldrig plats. Även om vi inte gillade stället så har jag ett minne därifrån och det var när jag tappade vår kamera i golvet som gick i bitar, haha.

Inte ens turiststråket hade öppet i går. Här kunde man äta både thailändsk och mexikansk innan Coronan kom.

Det blev inget restaurangbesök men det var inga sura miner för det. En solig hörna förlåter det mest.

Klart killarna var glada, man får bara sitta fyra stycken per bord så de slapp höra vårt tjejtjat. Värre blev det för bordet bakom. Det kom några svenskar och satte sig. Som efter en stund sa, visst är det Rendahl. Det var några anonyma bloggläsare som gav sig till känna, sådant är jättekul. Så det blev en trevligt pratstund och vi lär nog ses igen haha. De ville även ge Patrik ett VW tips…

…men såklart hade Patrik redan koll, Finns nog inte en VW i hela världen värd namnet som han inte har koll på. Patrik hade tagit en bild på denna för några veckor sen på en bilfirma utanför stan.. 12000 Euro om någon är sugen.

Vädret blev bättre ju längre vi satt så än var det ingen som ville gå hem. Vi skulle ju fira premiärdagen Så det fick blir ett stopp på Hombre Del Mar.

Gamla Fresco som bytte namn för något år sen till La Terracica men som ändå är samma ägare höll även de på att renovera under öppningsdagen. När det drevs under namnet Fresco var det ett A-ställe men i samband med namnbytet blev det ett B-ställe. Sämre meny och betydligt dyrare. Vad som ska ske nu lär vi får se. Men Fresco bilen stod runt hörnan.

Sirocco är kanske inget jättespännande ställe men precis som Roma håller de vad folk förväntar sig. Ett bra prisvärt ställe och därför sitter det alltid mycket folk där.

Pizza nr 1 har haft stängt länge och det är inte förvånande, det är ett turistställe och turister är det ont om nu….hyfsad mat och fjäskig personal så länge du inte klagar på maten eller man blir trängd i kön då kommer deras dåliga sida fram.

Soraya är ett riktigt bra ställe om man bara är på sin vakt, väldigt oseriös personal när de ser någon som de kan lura. Här finns många tråkiga historier och det är synd för de måste ha förlorat så mycket på detta. Så tyvärr går man inte hit så ofta som man annars hade gjort.

Taberna del mar som bytt namn och troligen ägare flera gånger de senaste åren, men som det är nu så har vi bara upplevt det som ett bra ställe. Men förra året var det inget vidare. Dåliga rykten lever kvar länge.

Restaurante Estocolmo är ett riktigt bra ställe som varit stängt ett tag, de hade öppnat igår. Alltid samma personal och alltid seriösa.

Och gamla Ache De Greta som bytte ägare och blev El Tapeo har haft stängt men öppnade igår. Felix hälsade oss välkomna. Ett ”BOB” ställe ”bra och billigt”.

Så för att summera dagen, fikakorgen är inte glömd. Den saknades redan första dagen haha.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Torrevieja förändringar och märktes . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till En spännande premiär blev…

 1. Ama de casa skriver:

  Jag tror att förvirringen huruvida det skulle få öppnas på måndag eller tisdag gjorde att det var många som inte hade kommit igång igår. Eller så avvaktar dom att det ska bli fler människor i stan.
  Men skönt ändå att uteserveringarna börjar öppna upp igen!
  Kram

 2. mamma C skriver:

  Härligt ändå att uteserveringarna har öppnat.
  Kram Carin

 3. friochlycklig skriver:

  Jag gissar på att det är fler ställen öppna idag. Jag tycker inte att det är lockande iaf för vi saknar ☀️☀️☀️
  Kram

 4. Annica skriver:

  Vilken bra genomgång av de restauranger ni känner till 🙂
  Hoppas nu bara solen kommer oxå
  Kram

 5. Gunnel skriver:

  det verkar var gott om matställen även om inte alla nu är öppna. På Väla ser det väldigt underligt ut med endast en person per bord. Då räknas du in bland VIP-folket nu då? Kram

 6. Znogge skriver:

  Även om många har stängt så är utbudet ändå relativt stort. Kul att vara lite av en kändis 😉

  Kram

 7. Preciosa skriver:

  Hej Ami!
  Kul att se alla barer. Kände inte igen namnet på alla hahaha…Fresco tex. Håller med om dom du dissade helt klart…Bella Mar försökte lura syrran flera ggr. Soraya är inget vidare…se upp där måste man. Roligt om El Tapeo får gäster, jag gillar Felix, han är/var så snäll, särskilt med Ignacio och han och jag pratade mycket om musik. Samma smak trots åldersskillnaden. Även jazz!!
  Kul att dom får ha öppet! Kram P ♥♥

 8. Ditte skriver:

  Tack för rundturen! Jätteroligt att hänga med och det var hög igenkänningsfaktor. Och de ställden du dissade finns även på vår ”lista”-
  Men visst kan man undra varför de nu börjar dona med renoveringar.
  Kul att El Tapeo flyttat och öppnat.
  Kanske blir det fler barrundor? Hänger gärna med från Stockholm.
  Stor kram

 9. åsa skriver:

  Så många ställen, både bra å sämre men det är väl det vanliga, nu hoppas vi på bättre tider och att Ni får en go tapas i alla fall å slipper gå hungrig hem. kram

 10. Susjos skriver:

  Oj så mycket ni kan om alla restauranger! Bra att veta om jag någon gång kommer ner till Torrevieja! Du får skicka en lista då på bra och dåligt!
  Kram och ha det gott!

 11. Ylva skriver:

  Om jag bestämt mig för att gå ut och äta skulle jag gå in på första bästa ställe när det bestämda är stängt! Grattis i alla fall till öppnandet! 🙂

 12. marbellatanten skriver:

  Trist när ställen stänger, men bra att andra öppnar upp igen, både dåliga och bra 😀
  Vår gata där jag bor är flera ställen igen bommade för gott, dock bryr jag mig kanske inte så mycket om det då jag aldrig är/var på de ställen. Men det känns ändå tomt och tråkigt.
  Hörde att hamnen ser väldigt risig ut nu … måste gå dit när vädret tillåter och se om det är sant som rykten sägs 🙂

 13. Pingback: Det blev inget sittande igår! | Rendahl i Spanien

 14. Pingback: Reservado! | Rendahl i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.