Storstädning i garaget men…

…som tur var behövde vi inte göra det själva, vi har personal som kommer och städar åt oss.

Nu lät det lite bättre än det var, två gånger om året städas garaget i vårt hus. I Spanien köper man sina garageplatser för ganska mycket pengar och sen betalar man en årsavgift för att kunna sköta underhållet. Och igår var en sådan dag då alla bilarna skulle ut ur garaget och Patrik blev överlyckligt då han såg en chans att få tid att ut och köra med Loppan. Det går månader mellan gångerna hon få komma ut. Patrik hade dock ingen plan på vad han skulle göra, men Patrik har lika mycket fantasi som jag har så han körde ut till Los Balcones och blev varmt mottagen av Nikki och Derick. En timme senare körde han vidare till La Zenia.

Men här kan det inte gå bra, det enda stället som det var folk var på uteserveringarna.

Butikerna var tomma och öde på kunder.

Men sorgligast var att se att vattenspelet var tomt på barn, här sprang alltid barn tidigare och badade både med och utan kläder.

Patrik hade bara två ärende, men kom hem nästan tomhänt. Lite rökt korv kom han hem med och det fanns inte ens på listan. Men på Alcampo är nog enda stället att hitta rökt påläggskorv om man nu inte vill fuska och gå in till de skandinaviska butikerna.

Korvvagnar är det många som har försökt sig på genom åren i Spanien. Men få har lyckats, spanjorerna är aldrig stressade eller på språng som vi svenskar kan vara. De vill sitta ner i lugn och ro och äta sin mat. Tror aldrig jag sett en spanjor stå upp och äta. Men här är en ny lyckosökare som ska prova att sälja tysk korv.

Väderleken sa det var cabväder. Fast det är det året om utom på sommaren då det är för varmt. Loppan fick rulla några mil igår och det mår hon bra av. När Patrik kom hem och rullade in i det nystädade garaget luktade det just nystädat. Fast egentligen såg han ingen större skillnad det var inte smutsigt innan heller.

Eftersom Patrik inte handlat det han skulle så fick det bli en tur till affären.

Med dramaten i handen fick det ändå passas på att ta en kort promenad.

Det är skönt att se lite folk på uteserveringarna igen.

Italienaren hade fullsatt och det har väl aldrig hänt tidigare. Men när vi kom närmare såg det ut som ett stort sällskap av engelsmän hade hyrt hela stället. Någon fyllde nog år.

Vi gick förbi 100 Montaditos och tog en dricka och tapas innan vi gick och handlade.

Och det var klart att ena lampan i fläkten gick sönder precis när Ami skulle böja fixa med maten. Men Ami har allt hemma det var bara att gå till lamplådan och hämta en ny. En bra kvinna reder sig själv.

Och nu är det fredag och då är det lite att fixa med inför kvällen…

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vardagen i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Storstädning i garaget men…

 1. mamma C skriver:

  Så skönt att Loppan fick lite luft och asfalt under hjulen.
  Kram Carin

 2. Ditte skriver:

  Bra att Patrik kunde förena nytta med nöje. Och du fick lite egentid. Trist att det är så öde i La Zenia men det kanske blir bättre. Men å andra sidan roligt att se lite mer fart ute i Torrevieja.
  Önskar dig en fin fredag.
  Stor kram

 3. friochlycklig skriver:

  Så gott med iskall jordgubbssaft i ☀️.
  Trevlig helg! Kram

 4. Ylva skriver:

  Haha! Synd att han inte fick med sig mer än rökt korv när han hade bilen. Jag försöker veckohandla på cykel varannan dag ungefär… Tur att jag inte behövt sitta i karantän!

 5. marbellatanten skriver:

  Håller tummen att det fungerar för korvkillen. Här började det byggas en Sibyllakiosk, men det har nog gått i stöpet, synd om mig som suktar efter sibyllakorv :-/

 6. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ami! Tack för tipset med den rökta korven. Det ska jag komma ihåg ifall vi någon gång kommer till Spanien igen!
  Nja, jag tycker bilden ser arrangerad ut. Med en elektriker i huset tror jag inte att du fick ge dej på nåt så avancerat! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.