Vad tar ni för valpen där i fönstret?

Vi är båda djurälskare och det känns i hjärtat när man ser alla småfåglarna sitta i sina små burar hela dagarna utanför djurbutiken Och även när de blir sålda så sitter de kvar i sina små burar och ofta ute på balkonger eller bara utanför ett fönster. Man undrar varför de vill ha fåglar om de ändå bara ska sitta instängda i småburar hela dagarna.

Även hundar ser man vara till salu i djurbutikerna. Ibland står de utanför också troligtvis, var bara hans matte inne och handlade något så han var nog inte till salu.

Men oftast ser man de liggandes i skyltfönstret. Han här var inte heller till salu han hade bara blivit klippt och väntade på att bli hämtad.

Det var inte så många år sen man kunde köpa hundar på Carrefour, alltså en vanlig matbutikkedja som till exempel Maxi. Men det har de slutat med som tur är.

Nä det skulle behövas mer krav på folk som vill skaffa djur. Skaffar man djur så ska de skämmas bort och ha det bra och inte bara hanteras som leksaker. Det går inte en dag utan man ser ett barn som knappt ens kan gå själv och som har en hundvalp i koppel utan att ens veta vad som är i andra änden av kopplet. Det är tyvärr många djur som far illa. Vi har inte riktigt samma syn på djurhållningen i Sverige och Spanien.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Det här inlägget postades i Vad händer i Torrevieja och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vad tar ni för valpen där i fönstret?

 1. Annica skriver:

  Vi var ju tvungen att gå in i djuraffären för att köpa (special) kattmat
  Nu när hon inte är med oss längre undviker vi detta pga hur djuren har det bakom glas- och galler burarna
  Kram

 2. Znogge skriver:

  Synen på djurhållningen är generellt sätt mycket dålig i medelhavsländerna. Tragiskt men sant. Det krävs helt klart tuffare regler och det är något som EU borde kunna verka för tycker jag.

  Kram

 3. friochlycklig skriver:

  Usch ja. Det är en ”kulturkrock ” det där.

 4. Ama de casa skriver:

  Ja, man undrar verkligen varför vissa spanjorer har skaffat djur överhuvudtaget…
  Kram

 5. mamma C skriver:

  Ja man blir så ledsen ibland när man ser hur de sköter sina djur.
  Kram Carin

 6. Janne skriver:

  Det där med att skaffa djur går alldeles för lätt, tyvärr. Ha en fin kväll!

 7. Ditte skriver:

  Det är stor skillnad! Men jag kan även bli upprörd här hemma över de som har hund och absolut inte kan ta hand om den. borde inom hela EU finnas krav på ägarna. Men å andra sidan finns inga krav att skaffa barn så det ligger nog långt borta vad gäller hundar. Tyvärr.
  Stor kram

 8. åsa skriver:

  Låter otroligt, kan inte förstå när djur behandlas som slit å släng utan värde, med tanke på valppris här i Sverige så bör hunden ha det bättre… 25tusen är inte ovanligt om det gäller en speciell ras.
  Minns när jag var till Helsingör och fåglar, papegojor satt utanför djurbutikerna, det kändes ju så udda jämfört med svensk djurhandel.
  Kram

 9. Geddfish skriver:

  Ja, jag kan också skriva under på att om man har djur, så ska de ha det bra 😀 Punkt slut.
  Kram!

 10. Ylva skriver:

  Det har tydligen blivit väldigt vanligt med hundsmuggling nu i pandemitider när många köper valp. Jättesorgligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.