Regn är inte så dumt ändå!

Det kom en liten skur på förmiddagen igår men precis till promenadtiden blev det uppehåll och solen tittade fram. Tanken var att vi skulle gå till Bar Carlos och ta en tostada innan promenaden. Vi tänkte prova Bar Carlos igen. De två sista gångerna innan de stängde ner var vi inte alls nöjda med maten. Men igår ville vi ge dem en chans till.

Bar Carlos var snabbt avklarat, lika hungriga gick vi vidare. Det satt inte en endaste människa där och inte vill vi sitta ensamma. Vi ändrade planen och tog en promenad på tom mage.

Som vanlig blev vädret bättre än lovat.

Men det snurrade fler svarta moln runt Torrevieja och vi hade inte ens tagit med paraplyet så det blev nog en av de kortaste promenaderna någonsin. Vi gick en bit på Paseon innan vi vände tillbaks nästan samma väg vi kom ifrån.

Nu blev det istället ett stopp på 100 Montaditos med lite dryck och några…

… små tapas.

Som vi alla kommer ihåg så hade Patrik lite jobb framför sig. Vi gör det när det regnar…nu var det kanske inte ett sådant här litet regn som Patrik hade sett framför sig. Men lovat är lovat och redan på förmiddagen började det komma små sms med gliringar…så han insåg att det var lika bra att få det överstökat. Men visst han var inte jättesugen och den gamla kranen hade dessutom slutat droppa. Det bara hängde en liten droppe på kanten men den ville aldrig släppa taget. Tidigare kom det en droppe var 20e sekund.

Men Patrik vet att fel sällan lagar sig själv. Verktygen plockades fram. Hm men det är just det som är problemet här, han har inte så många verktyg. Och garaget är ca 270 mil bort…när han köpte kranen letade han i butiken efter en lång hylsa för att komma åt att lossa den lilla muttern längs in bakom vasken ja precis där det är som trängst. Att få in handen var nästan omöjligt men att få dit handen och ett verktyg var helt omöjligt. Men en sådan lång hylsa i rätt storlek hade de inte på bygghandeln. Men Patrik är aldrig rådlös. Han ringde till Derick och bad honom ta med sig en bit kopparrör. Med en tång klämde han till kopparröret så det passade på muttern. Han gjorde sitt eget verktyg.

Se där Ami fick en ny dricksvattenkran 20 minuter senare. En baggis med rätt verktyg och en händig man.

Som så ofta blir det lite delar över men det mesta hamnade i soptunnan. Något sparade Ami som kan vara ”bra att ha”.

Det behövs regniga dagar ibland.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vad händer i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Regn är inte så dumt ändå!

 1. Ama de casa skriver:

  En liten skur? Hos oss spöregnade det… Jag vägrade lämna lägenheten på hela dan förutom en tur över till Scandigo när det var ett kort uppehåll. Okej, det var ett längre uppehåll också, men vi väntade på en leverans och satt i princip i husarrest då 🙂
  Snyggt lagat av Patrik!
  Kram

 2. Annica skriver:

  Droppande kranar kan var irriterande så skönt att det är gjort nu 🙂
  Kram

 3. Jeanette Klavborn skriver:

  Snygg kran 🙂 Bra jobbat 🙂 Kram

 4. mamma C skriver:

  Så skönt att slippa en droppande kran.
  Kram Carin

 5. Ditte skriver:

  Heja! Bra jobbat! Och en och annan regndag kan absolut vara bra. Hilma bra att komma på detta med kopparröret. Att sedan kranen är i skick som ny är ju en stor fördel.
  Stor kram och trevlig fredag. Saknar er!

 6. Ylva skriver:

  Det är som att säga ”en vacker dag” och i stället får ni säga ”en regnig dag”. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.