Kompisars, kompisars, kompisars, kompis!

Man kan undra hur långt man kan komma i ”släktskapet” med kompisar. Man borde skriva ett släktträd med bara bekanta istället för bara ett med släkten. Släkten har man men vännerna väljer man är ett gammalt ordspråk.

Vi hade varit i Spanien ganska mycket innan vi köpte vår lilla lägenhet 2013. Sen att hela livet är en massa tillfälligheter vet ju alla. Men det gäller att ta vara på alla dessa tillfälligheterna, för bakom varje tillfällighet ligger ofta även ett val och ett beslut! Vi kände redan några som…

…tagit mod till sig att flytta till Spanien innan vi köpte 2013.

Men förutom de vi redan kände innan vi kom hit så var Carita och Dan det allra första paret vi träffade. Och redan några dagar efter vi träffades så bjöd de in oss i deras kompisgäng som då åt frukost varje morgon hos Ali på Bar-Celona.

Och utan Dan och Carita hade vi inte träffat deras kompis Micke och utan Micke hade vi inte träffat Mickes kompis Stefan och utan Stefan hade vi inte träffat Stefans kompis Johnny. Visst är det trevligt med tillfälligheter.

Och Johnny i sin tur sa igår att han var väldigt tacksam att han blev medbjuden på vår lilla fredagsträff. Även om vädret inte var det bästa igår, men är man bara i trevligt sällskap så förlåter det det mesta. Det blev en väldigt internationell dag igår, det kom samtal både från Thailand, Australien och Sverige. Det var nog bara i Patriks telefon det inte ringde…det är alltid trevligt med nya bekantskaper så man kommer ur sin lilla bubbla. Nu tror Patrik säkert jag skriver om VW bubblor…han om någon borde komma ur sin lilla bubbla.

”Nackdelen” med vänner är att det kan bli för trevligt, haha.

Som vanligt i Torrevieja brukar vädret rätta till sig men nu var det tid att gå hem så det hade vi inte mycket nytta av.

Nu är fredagen historia och vi ser fram emot vad lördagen har att erbjuda!

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kompisars, kompisars, kompisars, kompis!

 1. Ama de casa skriver:

  Haha! Ett kompisträd kanske man skulle upprätta 🙂
  Ha en härlig lördag!

 2. friochlycklig skriver:

  Ibland kan det bli svårt att reda ut hönan från ägget. Kul att ha kul är det iaf. Kram

 3. Znogge skriver:

  Det ena leder ofta till det andra helt enkelt.

  Ha en bra lördag!

 4. Ditte skriver:

  Saknar verkligen fredagsträffarna. Men fint att se att ni har det bra. Och visst är det så att det ena ofta leder det andra. Särskilt vad det gäller vänner. Ja, varför inte ett kompisträd. Skulle nog få många olika grenar.
  Önskar er en fin lördag.
  Stor kram

 5. mamma C skriver:

  Alltid kul med nya bekantskaper.
  Kram Carin

 6. åsa skriver:

  Internationellt kompisgäng 🙂 så har vi även här… tror det blir allt vanligare, folk flyttar å vissa hamnar i andra länder.
  kram

 7. Susjos skriver:

  Visst är det kul med nya bekantskaper! Å många kan det bli!
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram

 8. Pingback: Igår blev vi ”rånade” på Keeper! | Rendahl i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.