Yrkesstolthet!

Varje gång man går förbi en elgubbe och ser hans…

…kabelhärva så förundras man. Hur har han koll på vilket tråd som ska kopplas var?

Patrik som är gammal elektriker säger att allt har ett system så har man bara utbildning / kunskap om hur det är uppbyggt är det inte alls så svårt även om det kan se rörigt ut för en lekman. Sen att vi i Sverige kanske är liite mer noggranna om hur det ska se ut. Inte bara att det ska fungera, det ska se bra ut också . Ögat vill ha sitt. Ja det är som med alla andra yrken att de flesta kan fuska och tänker det var ju inte så svårt, men en yrkesman ser skillnaden på milshåll. Funktion är viktigt men utseenden är det som andra ser först. Och ingen vill betala för ett jobb som ser illa ut även om det kanske fungerar. Men en riktig yrkesman skulle aldrig lämna ifrån sig ett dåligt utfört jobb, det ska både fungera och se bra ut. Yrkesstolthet kallas det för. Men i Spanien verkar ingen bry sig, men inte är det snyggt.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vad händer i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Yrkesstolthet!

 1. Ama de casa skriver:

  Jag – som fattar nada av hur eldragningar ska göras – slutar aldrig att förvånas att elen funkar så bra som den ändå gör här när man ser alla härvorna… 😀

 2. carljularbo skriver:

  Att vara elektriker i Spanien är plättlätt! Dom byter aldrig kablage dom drar bara en ny! Därav dessa härvor vi ser överallt😊

  • Patrik skriver:

   Haha Calle! Här har vi en affärsidé. Vi river och säljer kabelskrotet. Kommunen blir glad och vi rika! Allt vi behöver är en stege och en avbitare.

 3. mamma C skriver:

  Vackert är det inte, men det fungerar i alla fall.
  Kram Carin

 4. Gunnel skriver:

  Det där var rörigare än rörigt. Det skulle inte kännas tryggt att ha en sån härva med elsladdar i närheten. Kram

 5. friochlycklig skriver:

  Många kablar blir det. Ha en fin söndag. Kram

 6. Ditte skriver:

  I många länder satsar man på funktion före utseende. Men visst kan det verka tveksamt ibland. Absolut! Men oftast fungerar det ju. Undrar hur…..
  Stor kram

 7. åsa skriver:

  Kanske huvudsaken det funkar… 😉 men det ser varken vackert ut eller säkert… kram

 8. Janne skriver:

  Kabelhärvan funkar säkert för honom men sen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.