Sverigeresor kräver lite mer planering…

…nu förtiden åtminstone om man vill resa via Danmark.

Danmark kräver att man kan uppvisa ett negativt Covidtest och den får bara bara 24 timmar gammal och ska uppvisas redan i Spanien innan man kliver på flygplanet. Så det är inte stora marginaler man har.

Det finns några olika ställen man kan gå och ta ett Covidtest på. Imed är det som är närmats för oss i Torrevieja och med gångavstånd så de låg överst på vår lista. Det är bara det att det står på deras hemsida att de inte gör alla sorters tester på helgerna! Men hemsidor och Spanien brukar inte vara att lita på så jag gick dit och frågade en dag för säkerhets skull när Carita och jag gick till Habaneras. Kösystemen är inte riktigt som i Sverige. Kölappar finns sällan och det är aldrig en lång rak kö som man ställer sig sist i heller. Nä, när man kommer dit måste man fråga vem som är sist i kön? Då kan en gubbe svara som sitter borta i fönsterkarmen att han är sist i kön! Och det är nu man måste hålla koll på den gubben för när han gått in genom dörren vet jag att jag står nästa på tur. Problemet är bara om han tröttnar på att köa och istället väljer att gå därifrån!! Vem var då framför honom i kön haha. Jaja det är sådant som inte får hända. Det är en konst att köa i Spanien men ändå bra för man slipper stå på samma plats i evigheter. När Patrik för två månader sen var och betalde internetet då när det var superlång kö, då kom en gubbe med bil och ropade vem är sist i kön, sen körde han iväg och kom tillbaks efter 30 minuter och hade kvar sin plats i kön. Det tror jag inte hade gått hem i Sverige.

Det blev inga bilder från den dagen, men jo de hade öppet på helgerna och gjorde även Pcr testerna då. Så jag köade inte i onödan utan fick ett positivt svar….

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vad händer i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Sverigeresor kräver lite mer planering…

 1. Ama de casa skriver:

  Just det där med att den som vi tagit rygg på ledsnade och pep iväg hände oss när vi skulle hämta ut våra SIP-kort för många år sen. Väldigt förvirrande! Vår spanska räckte då inte till för att fråga vem som var före honom…
  Det är trist att det har blivit så mycket krångligare (och dyrare!) att resa på grund av alla dessa tester. Må skitviruset försvinna!

  Ha en riktigt bra dag så här på din dag 😀

 2. Annica skriver:

  Tacka vet jag kölappar 🙂
  Kram

 3. friochlycklig skriver:

  Det är spännande här med saker som är annorlunda än i Sverige. Tur att man har gott om tid eftersom det ofta involverar väntan. 😉 Kram

 4. Geddfish skriver:

  Det verkar onekligen vara ett jobbigt kösystem! Känns också som om det kan bli trängsel.
  Ha det gott och kram!

 5. Ditte skriver:

  Jag gillar det här kösystemet. Ordning och reda. Och lite roligt kan det bli i kön. Men det är ju inte fel med nummerlappar heller.
  Fint att det gick bra med både test och provtagning.
  Önskar dig nu en riktigt fin dag på din rätta dag. Stort Grattis från oss båda.
  Stor kram!

 6. mamma C skriver:

  Det är verkligen inte lätt att stå i kö här i Spanien. Men sakta men säkert lär man sig detta med.
  Kram Carin

 7. Znogge skriver:

  Så skönt att det löste sig! Köa i vissa länder kan dock vara en utmaning…

  Kram

 8. åsa skriver:

  På ett vis kan jag tycka kösystemet verkar helt okey 🙂
  Lite samma lika är det här på vårt Apotek… det gäller att veta vem man kom efter för att hålla reda på när det är ens tur, fast nu under corona är det oftast lugnt i princip tomt.
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.