Antigentest en lördag!

Vi har lite tur för Danmark kräver bara att man uppvisar en negativ Covidtest och godkänner även den billigare varianten som kallas Antigentest och den ska uppvisas innan man boardar planet i Spanien men får bara vara max 24 timmar gammal så lite stressigt blir det. Så vi bokade vår testtid på nätet och betalade 40 Euro per person och gick med spänning dit i lördags för att verkligen se om de utförde testen på en lördag. På lite håll när vi kom gående blev båda kallsvettiga. Var var den långa spanska kön? Vi som bokat tid för att bara glida förbi i gräddfilen. Men precis när vi kom fram kom två personer före oss och dörren öppnades.

Med eller utan kö gick vi raka vägen längst ner i korridoren och letade efter en brun dörr.

Hm gå ut innan Covid test….

Ja det var lika bra att följa doktorns råd. Ut och…

…in igen och läsa på nästa skylt. Vänta här kändes bättre. Vi var 20 minuter för tidiga.

Efter en stunds väntade öppnades en brun dörr och tjejen ropade efter Mickael hm visst Patrik heter Mickael och det var bara vi i hela korridoren så det vara bara för Patrik att följa med in. Nu var det inte Patrik hon kallade på men hon testade Patrik ändå. En tops upp i båda näsborrarna och lite snurrande sen var det över. Sen var det Amis tur att komma in och bli testad. Allt var överstökat på några minuter.

Om 15 minuter skulle testresultatet komma i telefonen. Senast vi testade oss var i december. Även om vi försöker vara försiktiga så vet man aldrig vad testen ska visa.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vad händer i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Antigentest en lördag!

 1. Ama de casa skriver:

  Spännande väntan det där…
  När vi har med sjukvården att göra så heter Anders ”Per” och jag ”Liz”. Det är knepigt när tilltalsnamnet inte ligger först bland dom namn man har 🙂
  Ha det gott!

 2. Annica skriver:

  Vad skönt att det gick snabbt att få svar iallafall 🙂
  Kram

 3. friochlycklig skriver:

  Det verkar ha fungerat eftersom ni är i Sverige. Jag hoppas att det där testandet överallt är över när vi ska åka men det är nog inte troligt. Trevlig helg! Kram

 4. mamma C skriver:

  Så skönt att det gick snabbt och smärtfritt 😧.
  Kram Carin

 5. Geddfish skriver:

  Det gick väl bra, tänker jag 😀
  Kram!

 6. Ditte skriver:

  Skönt att det inte behövdes ett PCR test Har förstått att de tar längre tid att analysera. Och det gick ju vägen och smidigt.
  Ska bli bra när det senare kommer vaccinpass så man slipper en massa tester åt olika håll. Hoppas ni snart också blir vaccinerade. Det verkar ju rulla på bra nu. I alla fall i Stockholmsområdet.
  Stor kram

 7. Pingback: När testpersonalen själva är Covidsmittade! | Rendahl i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.