Besvärligt att flyga nuförtiden med många…

…kontroller!

Vi är för gamla och bekväma för att flyga fakirtider utan nu bokar vi bara flygavgångar som inte kräver väckning mitt i ottan. Men Patrik gnäller alltid ändå, han vill vakna av sig själv men det har han inte gjort sen Ami kom in i bilden för 32 år sen! Ami är den som väcker tuppen… sen väcker tuppen resten av världen. Ami är som ett barn får hon bara 15 minuters sömn så är hon utvilad. Men nu går det inte så många flyg i veckan längre, även om vi har tur som flyger till nordens störst flygplats Kastrup där flygen går förhållandevis ofta så blir det inte så många olika tider att välja mellan. Vi tittade även på att flyga direkt till Sverige för att då slippa ta vår Covidtest men både Arlanda och Landvetter hade bara dåliga flygtider, dyra resor och ofta inställda flyg så det blev inget alternativ. Sen är ju Kastrup som att komma hem.

Vårt flyg skulle gå 8,50 från Alicante och Dan körde oss så vi var som vanligt ute i god tid.

Precis som förra gången kom vi inte ens in i terminalen utan att visa upp våra flygbiljetter för dörrvakten. Detta blev kontroll nr 1!

Alicantes flygplats är snudd på helt folktom. I dessa tider flyger nästan ingen och det hade inte vi heller gjort om det inte var för att ibland är man bara tvungen.

På vägen till säkerhetskontrollen blev vi stoppade av en kontrollant (detta blev kontroll nr 2) som frågade efter en lapp som vi såklart inte hade utan då pekade hon bort på ett ställe vi aldrig varit på tidigare.

Här fick vi visa både biljetter, pass och våra nya Covidtester. Allt vi fick var EN lapp med en grön prick på! Patrik sa direkt, skulle vi inte ha fått två lappar? Ingen av förstod vad denna lappen skulle användas till men vi resonerade att allt löser sig till slut. Så detta blev kontroll nr 3.

Säkerhetskontrollen som i vanliga fall kan ta tid med alla köer tog inte mer än 2 minuter sen var vi igenom. Detta var nog första gången som jag inte blev uttagen för en extra kontroll. Men detta blev kontroll nr 4.

Väl genom säkerhetskontrollen var det ingen större trängsel.

Vårt vanlig bord var ledigt. Flera av de större restaurangerna höll på att renoveras/rivas?

Men några andra matställen längre bort var öppna.

Redan här började Patrik ana att detta kommer inte sluta bra…de bogserade fram vårt plan till gaten 45 minuter innan avgång!

Med framrutan öppen gjorde ”piloten” highfive när han var framme.

Som sagt vem kan gilla att flyga? Helt obegripligt!

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Resor och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Besvärligt att flyga nuförtiden med många…

 1. Ama de casa skriver:

  Jobbigt med alla kontroller… Jag kan inte påstå att jag gillar själva flygningen, men jag älskar att resa! Fast då ska det inte vara så knöligt som det är nu med alla tester och kontroller…
  Kram

 2. Annica skriver:

  Blir så spökligt när det är nästan tomt på en flygplats (eller andra stora lokaler)
  Kram

 3. mamma C skriver:

  Oj, många kontroller blev det.
  Kram Carin

 4. Geddfish skriver:

  Många kontroller och lite folk! Att det ens går ihop sig?
  Kram

 5. Znogge skriver:

  Man får ta det onda med det goda för hem kom ni i alla fall!

  Kram

 6. åsa skriver:

  Besvärligt att ta sig från punkt A till Ö eller vart Ni nu kom 😉 kram

 7. Ditte skriver:

  Skönt att det gick vägen. Ska vi åka blir det nog med SAS som har bra flygtider och inte ställer in. Inga fakirflyg här heller. Många kontroller men skönt att det var lite folk i omlopp så att det gick bra. Och Ryan flyger ”i alla väder”. Man brukar komma både upp, ner och fram. Och ni gjorde ju det. Bra så.
  Stor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.