Personalproblem!

Jag vet inte hur många gånger de senaste 30 åren som man önskat sig någon form av elektroniskt kontakt med serveringspersonalen. Vi hade tidigare på dagen träffat Anders och Karin. Vi gick ner på Coffe o Tapa och där är det sällan några problem att få kontakt med personalen. De ser oftast en när man räcker upp handen.

Men på många ställen kan det finnas personal i dussintals för att sen helt plötsliga bara vara borta. Första gången man såg att det ens fanns kontaktmedel med personalen var i filmen Grease tror jag. Och den filmen har ändå några år på nacken…..och det mesta har utvecklas sen dess, men inte restaurangbranschen. Det finns dock få undantag. Ett hotell här i Torrevieja har i många år haft en knapp på servetthållaren som står ute på alla borden. Där har man kunnat trycka för att påkalla uppmärksamhet och det har fungerat bra.

100 Montaditos hade en kort period att man fick med sig en dosa som pep när maten var klar för hämtning men den finessen försvann redan efter några månader.

Senare på kvällen innan maten träffade vi Dan och Carita på El Faro vid vita kyrkan. Det har varit ett bra ställe. Bob (billigt och bra) som alla nu vet vad det står för.

Bara två-tre dagar tidigare så hade El Faro bytt ägare. En lärdom vi fått genom åren här är att det alltid ”oftast” är som bäst precis när ställen byter ägare. Då är de som mest engagerade och står på tå för gästerna och vill leverera sitt bästa.

En ovan kypare tappade och krossade ett vinglas på oss alla och Carita ”lyckades” få det mesta på sig. Efter en stund kom de ut igen och frågade om vi ville ha något som vi inte alls förstod vad det var. Till slut fick han visa en bild i sin telefon. Han undrade om vi ville ha en vattenpipa som huset skulle bjuda på. Inte konstigt ingen förstod vad han sa. Nä tack vi röker inte. Och lite konstigt är det, för i Valenciaregionen är det förbjudet att röka på uteserveringarna.

Under tiden vi satt där så kom det killar med stegar.

Och nu hade det inte bara bytt ägare utan dessutom namn.

Allt hände under tiden vi satt där. Antingen är det mañana i Spanien eller så går det på sekunder. Lagom existerar inte här.

Men det bästa var väl ändå denna finess! Äntligen nu kan man både kalla på uppmärksamhet och be om notan utan att sitta och vifta med handen. Det var nog tur att den låg i en Zippåse för även den fick vinet över sig.

När det var tid att betala så tryckte vi på pay-knappen och notan kom. Oj de bjöd på de två stora ölen som Dan och Patrik tog troligen som kompensation för det utspillda vinet trodde vi. Men så var det inte utan kyparen kom på att han hade glömt att slå in ölen på notan. Så här får vi nog säga att detta stället var bättre tidigare. De nya ägarna har lite kvar att lära sig.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Torrevieja förändringar och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Personalproblem!

 1. friochlycklig skriver:

  Alla har vi varit nya på jobbet! Det blir förhoppningsvis bättre. Ha en skön lördag! Kram

 2. Znogge skriver:

  De har onekligen lite att jobba på men det tar sig kanske.

  Kram och god lördag!

 3. Ditte skriver:

  Här verkade en viss inkörningsperiod behövas. Undrar om de rationaliserat bort tapasen också. Eller snarare glömt dem.
  Stor kram

 4. Ama de casa skriver:

  Såna där ”påkallningsknappar” är ju helt perfekta! Sen verkar det finnas en del övrigt att önska på den där ”gamla El Faro”. Har förresten sett att det finns en ”New El Faro” nere vid strandpromenaden.
  Kram
  PS: Hann preciiis plocka in tvätten innan det började smådroppa här 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.