Lotta hörde av sig…

…och ville att vi skulle träffas.

Ami föreslog då att vi kunde spela Petanca. Alltid kul att hitta på lite aktiviteter och spelar man Petanca så kan man vara många. Så efter några utskick med whatsapp och sms så blev vi snart ett trevligt gäng som ville spela. Ama och Anders och Anders och Karin kom utanför vår port och vi mötte vi upp Bosse och Ditte utmed vägen för att gemensamt promenera i 20 minuter långsam takt bort till ett område som heter Los Angeles. Övriga var redan på plats när vi väl kom fram. Det behövdes ingen uppvärmning för vädret var bästa tänkbara, varmt och svettigt men helt underbart. Fast lite sportdryck var nödvändigt under tiden alla minglade runt och hälsade på varandra. Alla kände inte alla.

Banorna var vridna 90 grader sen förra gången vi var här och spelade i april så Calle ville tjuvstarta och känna lite på dem.

Det fick bli två killag och två tjejlag för vi var lite för många för att bara spela killar mot tjejer som är regeln i vanliga fall. Ändå spelar vi alltid bara med två klot var men det blir många klot på banan ändå. Jaja det är bara en lek, det viktiga är att umgås och ha trevligt.

Även om det är gott om plats blir det gärna trängsel. Att en så liten kula kan fånga så mångas intresse.

Efter första rundan blev det att vinnande tjejlaget skulle möta vinnande killaget i en stor final.

Är det nu stor final då vill det till att banorna är i toppskick så ingen kan skylla på dåligt underlag. Vi skickade ut några arbetare med hatt för att sköta om banorna.

Nu gällde det att bruka allvar för nu handlade det om man skulle gå hem med skam eller med huvudet högt. Även om det är en lek så vill man givetvis vinna över killarna.

Ibland skiljde det bara hundradelar mellan kloten och det är inte så lätt att mäta precision med ett dåligt måttband.

Och inte gick det att fuska med alla dessa kontrollanter.

Hm efter en lång summering så vann Patriks lag överlägset. 7-0 i första rundan och sen 7-1 i finalen. Måste vara ett räknefel eller så bara lät vi killarna vinna…. eller så var de helt enkelt bättre än oss. Jaja det är bara en lek och resultatet är glömt redan. Nu var det tid för nästa trevlighet. Lotta hade mer i tankarna när hon ville träffas såklart. Efter ett sådant otroligt kvävande spel måste det såklart tillföras ny energin. Så några av oss gick vidare till en restaurang i närheten och åt lite mat.

Tiden har en förmåga att bara försvinna när man är i trevligt sällskap. Det blev tid att gå hemåt. Det hade mörknat redan. Att ingen kan få den stora lampan att lysa lite längre.

En trevlig dag/kväll tack vare Lottas initiativ.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Lotta hörde av sig…

 1. Ama de casa skriver:

  Ja det var verkligen trevligt att träffas och spela – ett mycket bra initiativ 🙂

  Glad Midsommar!

 2. friochlycklig skriver:

  Härliga dagar! Kram och trevlig midsommar! 🌸🌼🌻🏵

 3. Mamma c skriver:

  Fin, fina dagar vi har här.
  Kram Carin
  Glad Midsommar på er

 4. mittlillautrymme skriver:

  Det där såg riktigt trevligt ut! Jag kan trösta dej med att här lyser den där lampan nästan dygnet runt, men inte blir det bättre för det! 😀
  Glad Midsommar önskar vi er också!

 5. Ditte skriver:

  En jättetrevlig dag och kväll och verkligen ett gott initiativ. Både roligt och trevligt .
  Stor kram

 6. Geddfish skriver:

  Förstår ni hade kul! Glad midsommar! 😀 Kram!

 7. Pingback: Vi har mycket att tacka fotbollen för! | Rendahl i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.