Varken temperatur eller klockslag stämde!

45 grader hade vi förväntat oss igår vid 17 tiden, lovat är lovat!

Men som vanlig kan man inte lita på väderapparna. Tittar man på tio väderappar så får man tio olika svar. Vi gick ner på Paseon på eftermiddagen och där fläktade det bara skönt, och det var knappt 31 grader. Ja precis som dagen innan och alla andra sommardagar i Torrevieja. Men när vi kom hem vid 19 tiden så hände något. Vi kunde stå och se på vår super special analog kalibrerade termometer från Schweiz att den sakta sakta rörde sig 37, 38, 39 och sen orkade vi inte titta längre. Men jag tror inte det blev i närheten av utlovade 45 grader. Vi hade viktigare saker för oss än att glo på en termometer.

Och häromdagen höll mästervärden Calle och mästervärdinnan Lotta på att jaga skugga åt gästerna.

Samtidigt höll mästerkockarna Calle och Uffe på med Paellan. Calle Inte dåligt att kunna hålla på med två saker samtidigt…är inte det ett kvinnligt tecken, haha?

Allt planerat och fixat kunde vi sätta oss vid bordet och avnjuta Paellan. Tro mig, det finns inga goda paellor ute på restaurangerna. De ska tillagas hemma som här av Calle eller av en äkta Spanjor, tyvärr finns inte Jaime med oss längre men när han lärde Ami att göra en riktigt spansk Paella så förstod vi att det går inte att uppbringa något liknande på restaurangerna.

Opps vem släckte lampan, nu satt vi och spelade 0-100. Ett riktigt roligt spel, fast Ami kommer inte ihåg vem som vann? Eller var det laget som det var tre deltagare i som vann? Tror de suttit och läst på frågorna innan vi kom. Eller var det bara vi andra som var dåliga?

Oavsett seger så hjälptes alla till att duka av.

Man är så glad att man har gångavstånd hem.

En lagom promenad i natten och endast strandbarerna hade öppet.

Och barnen lekte på lekplatserna. Tror minsann man börjar bli gammal. Vilka barn i Sverige är ute och leker efter kl 24 utan att någon ringer Socialtjänsten? I Spanien är det fullt normalt för då är temperaturen dräglig att leka i.

Och Ami som stod med bikinin i handen hela dagen och väntade på att det skulle bli badväder. Jaja vi får nog vänta några veckor till innan det blir bad!

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Varken temperatur eller klockslag stämde!

 1. friochlycklig skriver:

  Det lät lite svettigt igår! Pust! Bara 28 i Skåne. Kram

 2. Carina aarenstrup skriver:

  Säger vi ofta !! När vi ser barn ute o leker på kvällen 😂

 3. mamma C skriver:

  Över 40 hade vi och det var en märklig känsla igår med vädret som var.
  Trevlig kväll som vanligt såg ni ut att ha.
  Kram Carin

 4. Annica skriver:

  Dessa varma dagar är vi tacksamma att vi har AC i bla sovrummet 🥵
  Kram

 5. Ama de casa skriver:

  Vi såg som mest +38 igår, men precis som ni så hade vi annat att göra än att glo på termometern 🙂
  Skönt ibland när sajterna inte håller vad dom utlovat 😀
  Kram

 6. Znogge skriver:

  Så skönt att det inte blev så varmt som befarat. Jag förstår att man får anpassa dygnsrytmen efter temperaturerna så inte är det konstigt att små barn är uppe längre. I Sverige hade det aldrig gått!

  Kram

 7. Ditte skriver:

  Absolut för varmt för mig. Mne skönt att det inte blev några 45 grader i alla fall.
  Trevligt och gott att ses hos C&L och äta paella och spela spel. Kan tänka mig att paellan var god. Skönt med en lite mer svalkande promenad hem. Men jag trodde det skulle bli ett kvällsdopp.
  Stor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.