Favorit i repris var tanken!

Vi hade varit ute hela eftermiddagen och promenerat och kvällen började närma sig så livet äntligen kunde ta fart. Efter en snabbdusch gick vi ut igen strax efter 18 tiden och tog en långsam promenad för inte att duschen skulle vara helt ogjord.

Precis nyduschade men ändå blev suget större än någonsin på ett kvällsdopp, men som alltid när man är som mest sugen så ligger badkläderna hemma, typiskt! Nakenbad kändes inte helt bekvämt heller. Vi var inte helt ensamma.

Och kön ner till tredje sittningen gjorde att suget minskade än mer, och inte så kul att köa näck heller, och Ami som inte ens hade ett badlakan med sig.

Vi gick bort till Los Locos och satte oss på 222 istället.

222 har ett bra läge när väl solen passerat förbi. Övrig tid tortyr!!

Annelie och Per har varit i Sverige en sväng och har sedan haft ett av sina barn med barnbarn nere så de har haft fullt upp. De ville bjuda hem oss på mat men jag förslog att vi skulle gå ut och äta istället.

Annelie föreslog då att vi skulle träffas och ta en dricka på 222 innan maten.

Klockan var nu 21 och nu var det tid att gå vidare för vi hade inte bokat bord utan hoppades på att turisterna inte skulle hitta dit.

Vi hade vår favoritkväll i åtanke när vi var på en Österrikiskt schnitzelrestaurang med just Annelie och Per och dansade ringdans genom hela restaurangen, haha ja det var en helt galen kväll. Detta var i februari 2020 när livet var som vanligt och man precis började läsa om ett nytt virus hittats i Kina!! Vi träffade ägarinnan till restaurangen för några månader sen på Habaneras och då berättade hon att de hade fått stänga ner. Men nu hörde vi av Annelie och Per att hon hade öppnat upp igen. Så vi hoppas vi kan återuppleva denna kvällen någon mer gång. Patrik pratade om att hyra hela stället och köra en repris.

Men i fredags lurade vi upp Annelie och Per till en bakgatan som inte många hittar till. Urdåligt läge men som ska man ha bra schnitzel enligt ”rykte”. Ringdans förstod vi att det inte skulle bli, all dans är ju tyvärr förbjuden. Men att vi skulle bli utan schnitzel en fredagskväll trodde vi inte. När vi kom fram var det helt igenbommat! I Sverige måste man ha plan A, B och C när det gäller vädret. I Spanien måste man ha plan B när det gäller restauranger och öppettider.

Vår plan B var i stan och 40 minuters promenad bort. Men nu var vi alla hungriga så vi backade bara 100 meter ner på turiststråket.

Sällskapet är viktigare än maten. Det blev fyra goda kebabtallrikar. Väldigt goda, men vi hade ju ställt in oss på en god schnitzel. Men det tar vi nästa gång.

Endast skattletarna och barnen var vakna när vi gick hemåt.

Fast även strandbarerna var öppna.

Men det var tomt på gatorna när vi gick hemåt.

Men en av våra närmaste kvarterskrogar hade invigning igen, man skulle kunna skriva en hel bok om bara detta stället med alla dess ägare och historia.

Tack Anneli och Per för en trevlig kväll.

Annons

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Favorit i repris var tanken!

 1. Ama de casa skriver:

  Det är alltid bra att ha reservplaner och att kunna vara flexibel. För precis som du säger så är det ju sällskapet som är det viktigaste 🙂
  Kram

 2. Annica skriver:

  En reservplan är bra att ha 🙂
  Kram

 3. mamma C skriver:

  Säger som Annica. Att en reservplan är bra att ha.
  Ha en fin lördag.
  Kram Carin

 4. Ditte skriver:

  Ler lite! Och man vet ju som sagt inte om ställena har öppet eller inte så motion ingår ju i mycket. En trevlig kväll blev det ju och himla tur med god flexibilitet.
  Stor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.