En vanlig dag mitt i veckan!

Vi satt nere vid hamnen när Staffan och hans kompis Magnus kom förbi en sen eftermiddag. Det har blivit väldigt trevligt här fast det bytt både ägare och personal. Men som tur var behöll de en tjej från tidigare ägarens personal och det gjorde de rätt i. Annars tappar de all gästkunskap och man vill ju inte bli behandlad som en turist, haha. Vi har ju vårt bleka ansikte emot oss. Ibland kan man komma till ett ställe som bytt personal och då blir man tilltalad på engelska!!! Hallå men nu är vi i Spanien och då vill man först bli tilltalad på Spanska alla blekansikte är inte här bara på en veckas semester. Personal som har koll på gamla gäster är viktiga även om de byter ägare.

Timmarna gick fort nere i hamnen och vi hade inte ätit än.

Klockan började närma sig 21 så det var tid att börja gå hemåt för att fixa till maten.

På kvällarna väller det in bilar från ytterområdena och senare på kvällarna stänger poliserna av centralgatorna för all trafik för att det inte ska ske olyckor med alla gående. Så ska man in till stan med bil gäller det att komma tidigt för att slippa köerna och omvägarna.

Det är först när solen börjar gå ner som folket kommer ut och börjar flanera. Hade vi kommit två timmar tidigare hade det varit helt folktomt. Det är enorma kontraster beroende på tidpunkten.

Även om det inte är som för två år sen är det ändå ganska mycket folk ute och rör sig.

Det har pratats om i flera år att fasta marknaden skulle flyttas ner till hamnen där det finns mer plats och nu i dessa tider hade det nog varit bra. Nu är det helt omöjligt att hålla mer avstånd än 50 cm.

Men som tur är finns det andra vägar att gå när det blir för trångt.

Uteserveringarna är ganska duktiga på att se till att reglerna uppfylls. Men det är såklart inte lätt för personalen att hålla koll på alla gästerna. Men det känns ändå väldigt tryggt här nere.

Vi har haft några dagar nu med en otroligt fuktig luft. Det är kombinationen med höga temperaturer och hög luftfuktighet som är jobbig. Höga temperaturer i sig är inget problem alls. Men de senaste dagarna rinner svetten av en utan att man ens rör sig. Och det är knappt ens bättre på kvällarna.

Dessa trixande fotbollsspelare har vi sett tidigare för några år sen. De måste haft en magnet på foten och i bollen.

Som tur var skulle vi äta hemma, här var det redan fullsatt och ändå långt kö och ändå är det inget bra ställe ens. Men läget är bra och många lockas dit. Fast sommartid ska man undvika att äta längst Paseon. De tar alla för turister och man blir behandlad därefter med dålig service och dålig mat.

Men det är ju så trevligt att se lite liv och rörelse. Så det är svårt att inte hamna här.

Det fick blir en kvällsdusch när vi kom hem innan matet tillagades.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vardagen i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En vanlig dag mitt i veckan!

 1. mamma C skriver:

  Ja man ser att det har blivit mycket mer folk nu. Även här ute på landet hos oss.
  Kram Carin

 2. Ditte skriver:

  Visst har antalet turister ökat och många restauranger tar ju alla i stort sett för turister så skönt att det finns några kvar med ”gammal” personal som vet. Nej, Paseons restauranger är inte mycket att hurra för nu i turistsäsong. Lite trist, men så är det. Och det finns ju andra om man vill äta ute.Ja, fukten och värmen tar på kroppen.
  Stor kram och trevlig måndag.
  Här hemma är det +27 idag så sommar har vi.

 3. Znogge skriver:

  Det verkar vara väldigt mycket turister hos er men det är det i och för sig här med! Varmt dessutom 😀

  Kram

 4. Susjos skriver:

  Staffan! Det ser ut som Staffan som jag är bekant med genom Melodifestivalklubben, kan det stämma tro? Kram!

 5. Pingback: En dag att bara vara! | Rendahl i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.