Ett svalkande tips!

Strålande väder som alltid och imorgon går vi in i högsommarmånaden augusti och då blir det än bättre…ja om man nu gillar värme förstås. Ami älskar värme så klart men det kan bli för varmt även för mig. Men nu är det snart badsäsong så då kommer det finnas fler möjligheter att svalka sig. Ett annat bra sätt att svalka sig är att hålla sig ute på kvällarna. Det är kanske inte så mycket svalare men man slipper den otäcka solen. Bästa tiden är någon timme innan solen går ner.

Vi gick förbi Påskmuséet som ligger ca 20 minuters promenad bort och…

…ställde oss i skuggan och väntade hm men det var inte ett dugg svalare fast klockan var mycket och vi stod i skuggan. Så är det i Spanien, det är minsann inte lätt att hitta svalka utomhus. Det är bara att gilla läget.

Vi hade en träff med Susan och Jörgen. Fu är annars för oss ett vinterställe men då sitter man såklart inomhus. Vi satte oss på terrassen och beställde in Kinamat. Servicen denna kväll var under all kritik med helt förvirrad personal och de fick påminnas gång på gång. Men maten smakade precis som vanligt. Men vad gör väl det när man har trevligt sällskap.

När mat, dryck och efterrätterna var uppätna några timmar senare hade vi bestämt att gå och lyssna på musik. Men det tog inte lång stund innan våra män var spårlöst försvunna. Susan och jag hade gått före och inte tittat bakåt utan tog förgivet att de gick bakom oss. Vi fick ringa och fråga vilken väg de tog, men då hade de stannat och gått in bakom Påskmuseét där ett gäng killar stod och sjöng och spelade. Ja se karlar de trodde väl det var där vi skulle lyssna på musik.

Men till slut kom vi alla fram till samma ställe.

Vi var lite sena på bollen…planen var upptagen så vi fick…

…sätta oss ner och titta.

Vi kom nog lite sent hit och de får ju bara ha öppet till 00,30 i dessa tider. Det var inte så mycket folk kvar längre.

Vi satt en timme och tog en dricka innan det var tid att…

…röra sig hemåt. Vi hade hoppats på få skjuts hem av Jörgen. Men han hade ju druckit en öl så bilen fick stå kvar.

Vi fick gå hem i den svettiga natten.

Och det är den tidpunkten alla otäcka ”småkryp” kommer ut.

Inte ens barnen var ute och lekte längre.

Tack Susan och Jörgen för en trevlig kväll.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Ett svalkande tips!

 1. Ama de casa skriver:

  En väldigt trevlig kväll, synd bara på den usla servicen på Fu. Men god mat och härliga vänner uppväger såklart det hela 🙂
  Kram

 2. Geddfish skriver:

  Det är fint att ha vänner. Då kan man göra fler roliga saker.
  Kram!

 3. Annica skriver:

  Tråkigt när service inte är som den brukar
  Kram

 4. Znogge skriver:

  Vilken härlig sommarkväll!

 5. mamma C skriver:

  Vilken härlig kväll förutom servicen då.
  Kram Carin

 6. Ditte skriver:

  Jättetrevligt och Fu brukar ju leverera. Men lite trist att servicen inte var bra för det är vi ju vana vid att den är här.
  Trevligt med eftersläckning också. Behövs extra dessa varma dagar.
  Stor kram

 7. Susan skriver:

  Hola! Ja en trevlig kväll – och ovanligt med dålig service på FU.Jättekonstigt – ägarinnan brukar ju alltid småsnacka med mig men knappt ett ord… Vi var där några dagar senare och hämtade mat och då var alla översvallande glada och frågade tom hur vår familj mår i Sverige. Mkt märkligt.

  Kram ❤️

 8. Susjos skriver:

  Trist. Ed dålig service på restaurangerna, då vill man inte gärna gå dit igen, trots bra mat! Tur ni hade trevliga vänner mer er också. Varmt och skönt nu i Spanien, jag tar gärna lite värme från er, för nu börjar det bli liiite kyligare här hemma efter allt regn idag….
  Ha det gott!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.