En magiskt kväll!

I år har augusti varit den bästa augusti vi någonsin upplevt. Inte alls så fuktiga kvällar och nätter som vi är vana vid från tidigare år. Men visst temperaturen ligger ändå runt 30 grader på kvällen så det får ändå avslutas med en dusch innan läggdags.

Men nu hade kvällen precis börjat.

Strax efter 19,30 var det en del kvar på stranden. Alla var inte lika…

…hungriga som oss.

Vi skulle gå ner och äta i hamnen. De tidigare gångerna vi ätit här efter det blev nya ägare har vi varit supernöjda med maten. 10 poäng ska man kanske aldrig ge men nära på. Så förväntningarna var höga även i kväll såklart.

Ami var den enda som beställde in en lika rätt som sist för den förra Bouillabaisse som jag åt var riktigt god. Men oj så besviken jag blev denna gången, en tunn soppa som inte alls påminde om den jag fick förra gången. Det kan omöjligt vara samma kock som lagade maten denna kvällen. Det går fort att falla från en första plats…till en medelmåtta. Men en gång till kommer de få en chans.

I övrigt var det en trevlig kväll med bra musik.

Och en helt magiskt kväll.

Inte konstigt att padelspelarna passade på med en sådan kväll.

Att hitta en parkeringsruta i stan är lika stor chans som att vinna på Lotto! Nu är det djungelns lag som gäller och hoppas på att ingen ringer efter lapplisan. Hela mittraden är felparkerad och vi har sett när de har bärgat bort hela raden.

Lika svårt som att hitta P-plats kan det vara att hitta en sittplats på bra ställen nu.

Även om det är mindre folk än vi är vana vid så lyckas folk ändå hitta till de bra ställena.

Här på Las Cañas var vi när vi firade Ditte för några år sen. Men att få ett bord för att ta en dricka nu på kvällen var helt omöjligt.

Lättare hade det varit 10 meter rakt över gatan. Men stället är ökänt så de kan behålla sina tomma stolar.

Vi hittade vårt bord till slut men fick gå upp till Musselhörnan för att hitta plats. Inte ens när promenerade hemåt var det lätt att hitta tomma stolar. De små kvarterskrogarna som har gott ryckte har sina stammisar sittande där tills de stänger.

Restaurangbranschen en stentuff, med hård konkurrens och varje gång måste de leverera till 100%. Men så stor skillnad ska det inte vara från gång till gång.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En magiskt kväll!

 1. Annica skriver:

  Synd när maten inte är det man förväntar sig.
  Men som du säger, att ge dem en chans till är ok 🙂
  Kram

 2. mamma C skriver:

  Tredje gången gillt…
  Visst är det härliga kvällar som vi har nu.
  Kram

 3. Ditte skriver:

  Trist att förväntningarna här på restaurangen vid hamnen inte höll denna kväll. Och slarvar de blir de inte långvariga. Inte ens med ett bra läge.
  Skönt att ni till sist fick platser för det är ju lika bra att ta de sköna kvällarna till vara.
  Och visst minns jag den trevliga kvällen på Las Canas!
  Stor kram

 4. åsa skriver:

  Tråkigt när maten inte håller måttet. Kanske ordinarie kock var ute på galej och inhopparen missade.. en chans till och om inte det är bra så… good bye.
  kram

 5. Znogge skriver:

  Så härligt att er augusti har varit så fin hos er. Här har den varit tvärtom och känts som en höstmånad mer än en sommarmånad. En trevlig kväll kväll fick ni men synd att du inte var nöjd med din soppa.

  Kram

 6. Pingback: 1 september redan! | Rendahl i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.