Alla djurvänner är goda människor!

Det är så lätt att se vem som är snäll och hjälpsam bara genom att se hur de beter sig mot djur. Man kan vara tuff och säga jag är inte beroende av någon annan jag klarar mig själv. Men det kommer en dag när vi alla behöver hjälp av någon annan om det sen är på grund av ålder eller sjukdom har ingen betydelse för dagen kommer. I djurvärlden är det än tuffare, blir de skadade så har de ofta ingen som kan hjälpa till. Där kan vi bara se till att inget djur lider mer än nödvändigt. Häromdagen var vi på Bar Carlos.

I vanliga fall när man ser denna minen vet man att det är bråttom!! Det kan handla om sekunder eller till och med 100 delar… som garanterad Jörgen kommer ihåg sen i fjol. Jörgen hade fått i sig en riktig basilusk och fått ordentligt obalans i tarmarna…haha jag skrattar tom med när jag skriver. Vi var på väg till en restaurang när Patrik och Jörgen gick sist och när de står 20 meter från dörren till restaurangen ställer sig Jörgen på trottoaren och darrar och säger till Patrik det här kommer inte gå bra!! Nu gick det bra denna gången och stackars Jörgen såg såå nöjd ut när han kom ut från toaletten. Nu var inte denna killen varken nödig eller nödbedd utan istället dagens hjälte.

När vi kom in på Bar Carlos så satt det en stackars duva i en vattenskål. Direkt när vi kom in så sa alla -han behöver en doktor och de hade redan lagt hela eftermiddagen på att försöka hjälpa honom. Han drack lite emellanåt men såg väldigt medtaget ut.

Till slut sa en att vi får flytta bort den till busken för nu kan vi inte göra mer.

Det var precis då som hjälpen ställde sig upp och sa – jag tar med den hem. Mannen som skött om duvan hela eftermiddagen tog upp den och blev glad att någon ville förbarma sig.

Ja det blev många djurvänner inblandade.

Personalen på restaurangen gick och letade reda på en låda.

Och snart var duvan nerpackad för transport.

Alla var glada och lyckliga men gladast var garanterat duvan som fick den hjälp han inte kunde fixa själv. Två riktiga djurvänner på väg hem med lådan.

Kvar satt fru duva och undrade var hennes man tog vägen.

Vi hoppas det fick ett lyckligt slut så de kunde återförenas. Så många skadade fåglar som Patrik och Max har kommit hem med genom åren, allt från ugglor till gråsparvar.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vad händer i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Alla djurvänner är goda människor!

 1. friochlycklig skriver:

  Tur att det finns en och annan som dem. Djurvänner dvs.
  Trevlig helg! Kram

 2. Znogge skriver:

  Är man en sann djurvän så är man. Hoppas att duvan klarar sig.

  Kram

 3. Ama de casa skriver:

  Just duvor har jag inte så mycket till övers för. Jodå, dom är fina, men deras ho-ho-hooo-ande promenerar på mina nerver. Fast att ta hand om en som mår dåligt är ju väldigt snällt ändå 🙂
  Ha en fin fredag!

 4. Susan skriver:

  Hola! 😂😂😂 Ja då var Jörgen inte NÖDbedd – eller var det just det han var? 😂😂😂

  Människor som inte ömmar för djur och barn som är sjuka eller behöver hjälp blir jag mycket skeptisk mot… Empatistörda. Håller mig ifrån den typen av umgänge. 😉

  Kram och ha en trevlig fredag! ❤️

 5. mamma C skriver:

  Vi får hoppas att duvan fick rätt omvårdnad nu.
  Kram Carin

 6. Ditte skriver:

  Så sant! Empatin visar vägen både vad gäller djur och människor. Och hoppas nu det gick bra för duvan. Lite synd om den duva som blev kvar. Fint att så många var engagerade i duvan.
  Stor kram

 7. Susjos skriver:

  Fint att ta hand om djur! Hoppas det gick bra för den sjuka duvan.
  Ha en trevlig helg i solen!
  Hälsningar från ett regnigt Sverige!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.