Hjälpte till att tömma lägenhet!

Dick som precis fått tillträde till sin lägenhet ville ha hjälp med att tömma garderoberna på väskor och snygga damjackor som hängde kvar efter att han inventerat efter sin första natt i lägenheten.

I Spanien är det mer regel än undantag att man bara tar sin telefon och går när man säljer en bostad. Tandborstar, släktfotografi ingår i köpen ja och även soppåsen i många fall.

Nu var det inte så i detta fallet men det hängde dyra fina damkläder och väskor kvar. Så då tänkte Dick på Carita och hon tänkte på mig. Klart vi ville vara med och fynda, haha.

Vi travade söderut.

Och passerade en helt utbränd lägenhet på vägen. Man undrar hur ofta det brinner i lägenheter här? Så mycket döda människor, husbränder och bilolyckor vi har sett sen vi kom till Spanien!! Måste snart vara lika vanligt som skjutningarna i Sverige!!

När vi väl kom fram stod båda hissdörrarna öppna! Jaja hissarna är sönder tänkte vi. Men Dan hade koll och sa att de fungerar. Hm det har man aldrig tänkt på tidigare, varför är dörrarna alltid stängda? Vi har ju lite dåliga erfarenheter av hissar i Torrevieja, fast den gången var det inte fel på hissen utan bara på hissinnehållet.

Vi litade på Dan och klev in och hissarna fungerade. Men hade hissarna inte fungerat så hade det funnits trappor att gå i.

När Dick öppnade ytterdörren möttes vi av hans upplysta tak som såg ut som en himmel. Vi hade bara sett det på bild tidigare.

Utsikten från terrassen var inte så dum.

Hm, det blev inga fynd till oss. Damen som hyrt lägenheten hade tidigare på förmiddagen knackat på för att hämta sina sista saker. Vi hjälpte istället till med att slänga några stolar och en gammal varmvattenberedare. Så lite nytta gjorde vi.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vardagen i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Hjälpte till att tömma lägenhet!

 1. Ama de casa skriver:

  Ja, hur tänkte det där hissinnehållet egentligen? Inte alls, förmodligen… 😀
  Vilket otroligt läckert och annorlunda tak!
  Synd att damen hann före er så ni inte kunde göra några fynd, men snällt att hjälpa till lite i alla fall 🙂
  Kram

 2. mamma C skriver:

  Vilket häftigt tak det var.
  Så synd att damen hann före dit.
  Kram

 3. friochlycklig skriver:

  Smart kille det där. Locka med dyra kläder för att få hjälp. 😉 Kram

 4. Gunnel Moberg skriver:

  Så smart att bara lämna allt och slippa packa ihop. Jag fasar för när vi ska tömma vårt hus. Kram

 5. Znogge skriver:

  Snopet att damen hann före men ni fick gjort en god gärning ändå!

  Kram

 6. Ditte skriver:

  Lite snopet! Men kan tänka mig att både Patrik och Dan var ganska glada för att det inte blev mer i skåpen och på galgarna hos er. Kul för Dick med den nyinköpta lägenheten. Och visst gjorde ni nytta.
  Stor kram

 7. Susjos skriver:

  Ni fick hjälpa till i alla fall 🙂 Snygg himmel där i lägenheten, jag har sett en liknande himmel i en stor galleria i Las Vegas, såg så verklighetstrogen ut!
  Ha en fin kväll!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.